I denne kunstinstallasjonen kan du grille din egen middag!

I Gudbrandsdalen får du annerledes kunstopplevelser midt i naturen.

Reisen ble arrangert av Gvegen.no, derfor er artikkelen å regne som reklame. Ingen har derimot ikke lagt føringer for innholdet i teksten, og alle meninger er våre egne.

Etter at nye E6 “stjal” mange av bilistene og yrkessjåførene, har gründerlivet blomstret langs Gudbrandsdalsvegen. I dette blogginnlegget forteller jeg om noen av matskattene som skjuler seg langs strekningene. Her finner du tips til  en annerledes kunstopplevelse.

«Vegskille» kunstprosjekt

Etter den overnevnte omleggingen av E6, fikk flere av tettstedene langs «gamle» E6 hvert sitt kunstverk.
Mange av disse er absolutt verdt en titt når du er i Gudbrandsdalen, blant annet den skinnende blanke skulpturen «Mammuten» i Fåvang, og «Dragen» i Vålebru.

Skulturen "Mamuten" i Fåvang.
Skulpturen “Mammuten” i Fåvang er en gjengivelse av en mammuthodeskalle i dobbel størrelse. Fåvang er det stedet i Norge med flest registrerte funn av mammut-skjelett!
“Dragen” i Ringebu er inspirert av portalen til den kjente stavkirken like ved.

Mine favoritter er de to installasjonene i skogen ved Klokkarstranda på Harpefoss. Den første installasjonen er en åttekantet gangbane i tre, som går delvis ut i et blågrønt tjern.

Trollsk, vakker stemning!

Lengre inn i skogen, rett ved Gudbrandsdalslågen, venter en stor bålplass omgitt av steinbenker. Et stativ i tre, også dette med formen til en oktogon, rammer plassen inn. Stativet fungerer som vedholder, samtidig som man kan slenge presenning over dersom det for eksempel skulle begynne å regne.
Vedkubbene er til fri bruk for besøkende som vil tenne bål,  og det er kommunen som fyller opp når lageret er tomt.

Å spise middag sittende midt i kunstinstallasjonen, er en uforglemmelig opplevelse. Kjøp med grillmat, eller ta med pikinikkurv!

Sjefskokken fra Annis Spisested (les mer her) som nylig ble kåret til å ha Norges beste veimat av NAF, møtte opp for å tilberede middagen vår da jeg var på rundreise med flere reisebloggere. Han kan bestilles dersom dere er en gruppe og har lyst på en unik matopplevelse i skogen! Ta kontakt med Annis Spisested for mer informasjon.

 

Les mer fra Gudbrandsdalen

 

Til lyden av fuglekvitter, knitring fra bålet og brusing fra elven bak oss, ble vi blant annet servert en smaksrik lammegryte.

– Lammet vi spiser nå, kommer fra gården der borte, sier kokken og peker over vannet.

Mer kortreiste råvarer kan man knapt få tak i.

Vi fikk naturligvis også smake de egenproduserte pølsene som Annis Spisested har blitt kjent for.

– Restauranten selger flest ramsløkspølser, men i kveld har jeg med toscana-pølser. Det er min personlige favoritt, smilte kokken.

Så hvis du planlegger å grille midt i denne kunstinstallasjonen, kan du jo vurdere å svippe innom Annis Spisested og kjøpe med deg noen lokalproduserte pølser?

 

Jeg er tekstforfatter og journalist, og driver bloggen Reisepluss.no