Skjulte skatter på Majorstua!

Fra sjokoladebutikken Sjokoladebiten på Majorstua.

Bogstadveien har flere små kafeer og butikker måttet vike for store kjeder de siste årene. Men i sidegatene på Majorstua finnes det fremdeles flere unike og annerledes «skatter». Her er tips fra mitt eget nabolag!

SE KART NEDERST I SAKEN!

1. Kristines Franske Fristelser

En kjempekoselig, liten og fargerik kafé som har spesialisert seg på franske kaker og bakevarer. Kristines byr både på et stort utvalg, herlig kvalitet og nydelig smak. Skal det være en crossant? Eller bare en kopp te og en sitrontartelett? Uansett er dette stedet perfekt for deg som ønsker en annen opplevelse enn Espresso House og Starbucks. Når solen skinner, er det ekstra koselig å sitte ute i solveggen.
Adresse: Kirkeveien 98, 0361 Oslo
Les mer på er hjemmesiden deres.reisetips_majorstua13

Reisetips, unike kafeer og butikker på majorstua

Reisetips, unike kafeer og butikker på majorstua

2. Ett sted 

En annen unik kafé ligger litt lenger ned i Kirkeveien, i retning Frognerparken. Innerste del av lokalet minner meg litt om kafeen i TV-serien Friends – med en gammel sofa, bokhylle og hjemmekoselig stil. Jeg drikker ikke kaffe, men er desto mer fan av chai latten – i tillegg har de kjempegode kaker også her. Stikk innom neste gang du blir kaffetørst på Majorstua!
Adresse: Kirkeveien 48, 0368 Oslo
Les mer på Facebook-siden deres.

reisetips_majorstua6

reisetips_majorstua5

reisetips_majorstua4

3. Lille valalkyrien kaffe- og tehus

En skikkelig nabolags-kafé/butikk, et steinkast fra Bogstadveien! Jeg synes det er ekstra hyggelig at samme dame (som jeg tipper er eieren) står bak disken hver gang jeg kommer innom. Som oftest er hun i livlig prat med en av mange faste kunder. Servicen er god og personlig, og kunnskapen høy. Her får du naturligvis god kaffe og te, mange uliker typer løsvekt, samt søte og unike gaveprodukter. Utenfor er et noen få, koselige sitteplasser.
Alle byer og bydeler trenger denne type kafeer, derfor oppfordrer jeg alle til å hente kaffen sin her (eller et av de andre stedene jeg nevner på denne siden), neste gang du er på Majorstua!
Adresse: Jacob Aalls gate 17 A, 0364 Oslo
Les mer på Facebook-siden deres.

reisetips_majorstua1

4. Tokyo Sushi

Ok, dette er ikke en vanlig kafé, men jeg lar Tokyo Sushi komme med likevel fordi de gir deg mye god sushi for pengene! Praktisk beliggenhet rett ved Frognerparken, så om sommeren er det bare å ta med et pledd, hente sushi her, og slå seg ned på gresset.
En annen grunn til at jeg liker å gå hit med venninnene mine, er den morsomme bestillingsløsningen: Hvert bord har en slags iPad, hvor menyen ligger inne. Du kan bestille rett fra iPad-en, og skrive inn beskjeder til kjøkkenet hvis du har allergier eller spesielle ønsker. Deretter kommer en hyggelig servitør med maten når den er klar. Ønsker du å bestille mer underveis, er det bare å taste i vei. Når du ønsker regningen, ber du også om den via iPaden.

Har du spørsmål til servitøren, er det bare å trykke på en knapp.

Løsningen er effektiv, og man slipper servitører som kommer for å ta bestilling før man er klar (fordi man har vært opptatt av å skravle om alt mulig annet …), og du slipper å vifte med armene og streve med å få øyekontakt med servitøren når du ønsker regningen.
Har du spørsmål til servitøren, er det også bare å trykke på en knapp, så kommer vedkommende.
Jeg synes faktisk det er ganske morsomt 🙂 Og det overrasker meg meg at ikke flere restauranter har tatt i bruk denne løsningen …
Adresse: Kirkeveien 51, 0368 Oslo
Les mer på nettsiden deres.

reisetips_majorstua8

reisetips_majorstua7

5. Krishnas Cousin

Nam, nam, nam! Utrolig smakfull vegetarmat! Lagd fra bunnen av, med naturlige ingredienser. Masse spennende krydder. De har i hovedsaken én meny hver dag, og du kan velge å kjøpe hele (5 retter), eller bare deler av den. Veldig prisgunstig, og maten er ALLTID god. Restauranten holder til i hyggelige lokaler i første etasje av Colosseum Senter. Hvorfor ikke spise her neste gang dere skal se en film på Colosseum Kino?
Adresse: Sørkedalsveien 10, 0369 Oslo
Les mer på nettsiden deres.

reisetips_majorstua11

reisetips_majorstua9

6. Sjokoladebiten

Eva er en tøff og kreativ dame med lidenskap for belgisk sjokolade som driver sin egen spesialforretning i Industrigata, bare noen meter fra Bogstadveien. Her finner du bokstavlig talt noe for enhver smak! Denne luksus-sjokoladen er et perfekt gavetips, og passer også godt hvis du skal ha selskap og vil servere noe ekstra godt til kaffen. Du kan kjøpe nydelige håndlagde esker til å ha sjokoladen i.
Eva fortalte meg at de fargerike sjokoladene (som du ser på bildene under) heter «dragées», som kommer fra det greske ordet for godteri. Disse har blitt laget helt siden romertiden, etter samme oppskrift! Den gang var de svært populære i de kongelige kretser. I dag er det ikke uvanlig at brudepar sør i Europa gir bryllupsgjestene sine små minne-esker med plass til fem dragéer; én for helse, én for rikdom, én for et langt liv, én for fruktbarhet og én for glede.

Adresse: Industrigata 46 A, 0357 Oslo
Les mer på butikkens nettside.

Fra sjokoladebutikken Sjokoladebiten på Majorstua.
Eva er innehaver og gründeren bak Sjokoladebiten på Majorstua.

Fra sjokoladebutikken Sjokoladebiten på Majorstua. Fra sjokoladebutikken Sjokoladebiten på Majorstua. Fra sjokoladebutikken Sjokoladebiten på Majorstua.

7. Nest

Supersjarmerende interiør- og cupcakebutikk! Hvis du er ute etter noe unikt til hjemmet, eller bare har lyst på en lekker kakebit, har du funnet riktig sted. Her finner du også mange gode gavetips, i hovedsak til jenter.
Adresse: Jacob Aalls gate 13, 0368 Oslo
Les mer på butikkens nettside.

reisetips_majorstua3

8. Jungelens interiør og leker

Håndlagde kosedyr og ullklær til barn. Jeg må innrømme at jeg ikke har handlet så mye her selv ennå, men kikker ofte innom når jeg går forbi og har inntrykk av at butikken har naturlige og «sunne» alternativer til barneklær- og leker, derfor ville jeg likevel tipse om den!
Adresse: Industrigata 47, 0357 Oslo
Les mer på butikkens nettsted.

Kart over Majorstua


9. Oslo K

Siden jeg skrev denne opprinnelige artikkelen, har Oslo K dukket opp i nabolaget mitt. En koselig kaffebar med uteplass bare fire minutter å gå fra Majorstukrysset/Bogstadveien, men samtidig gjemt i et koselig og rolig nabolag. Dette er et «must» hvis du vil oppleve det ekte Majorstua!
Adresse: Jacob Aalls gate 54.
Sjekk ut nettsiden deres!

Hva er ditt beste tips til Majorstua?

Jeg er tekstforfatter og journalist, og driver bloggen Reisepluss.no

Legg igjen en kommentar