Visste du om disse reise-appene?

Det finnes massevis av praktiske, morsomme og nyttige apper for oss som elsker å reise. Her er noen av dem jeg bruker mest – kanskje finner du en ny favoritt?

1. Yelp

Denne appen oppdager jeg under et lengre opphold i USA. Yelp hjelper deg  med å finne restauranter, barer, kafeer, massasjesalonger, apotek, badeland, dyreparker, hotell og mye mer i området du befinner deg. Du kan begrenset søket til å gjelde bestemte priskategorier, om stedet har åpent nå, om de tilbyr take-away eller ikke, om stedet er egnet for barn og mye mer.

I byer hvor appen er populær har mange av attraksjonen hundrevis av anmeldelser, noe som gjør det enkelt å finne de mest populære stedene. Sjekk ut check-in-funksjonen for gode tilbud!

 

2. Foursquare City Guide

Denne tilbyr mer eller mindre det samme som Yelp. Appen tar utgangspunkt i hvor du befinner deg og hva du forteller at du er på utkikk etter, deretter kommer den opp med massevis av gode forslag. Også her hjemme i Oslo har denne mange gode tips og guider å by på!

 

3. Loungebuddy

Å sitte fast på en flyplass når avgangen din er fire-fem timer forsinket, er ikke akkurat en fest. Da er det greit å kunne kjøpe seg tilgang til en lounge for $25 og oppover. Les mer her!

 

4. Glympse

Dette er ikke en spesifikk reiseapp, men en app hvor du kan velge å gi en av kontaktene dine oversikt over hvor du befinner deg i opptil fire timer. Vedkommende vil få tilgang til et kart hvor lokasjonen din hele tiden er synlig. Smart og praktisk i enkelte tilfeller når du reiser alene!

 

5. Storytel

Er du fan av lydbøker når du sitter på flyet eller ligger på stranden, er den norske bokstreamingtjenesten Storytel et godt alternativ. Du kan høre på ubegrenset med bøker i måneden, og før en flytur eller reise kan du laste bøkene ned via “Last ned til offline”-funksjonen.
(For ordens skyld eies Storytel av Cappelen Damm, forlaget som også utgir mine bøker – men de har ingenting med denne  anbefalingen å gjøre, den er helt og holdent min egen.)

 

6. PackPoint og Been

Mine tidligere kollegaer som nå jobber i Turbo Kommunikasjon gjorde meg oppmerksom på disse to appene.
PackPoint hjelper deg med den nest kjedeligste delen av reisen, nemlig pakkingen! Jeg gleder meg til å prøve den ved neste reise. (Og så gleder jeg meg til en app som hjelper meg med den aller kjedeligste delen av reisen, nemlig å pakke ut etter at jeg kommer hjem …)
Been gir deg en oversikt over hvor stor del av verden du foreløpig har besøkt. Ifølge appen har jeg besøkt ni prosent av verdens land, og 26 prosent av landene i Europa. Faren ved denne appen er at den gir deg innsikt i alle landene du IKKE har besøkt, noe som kan trigge reiselysten alvorlig …

 

7. Snapseed

Gjør reisebildene dine litt ekstra flotte med effektene og rammene i denne appen! Det er fort gjort, og resultatet blir (nesten) alltid bra.

 

8. BeThereZagreb

Denne appen som forteller omtrent alt du trenger om Zagreb, ble jeg tipset om av bloggeren Ann-Mari som står bak Alltidreiseklar.no. Jeg vil i hvert fall laste ned denne hvis jeg skal besøke byen! Jeg elsker at vi i dag kan ha vår egen, personlige guide i lommen 🙂 Les mer her.

 

9. Going Local Berlin

Zagreb er langt fra den eneste byen som har utviklet sin egen guide-app for besøkende. Neste gang du skal til Berlin, så sjekk ut Going Local Berlin. Den er gratis, og fungerer også når du ikke er på nettet!

 

10. AngkorApp

Denne appen lastet jeg ned rett før jeg skulle besøke tempelruinene Angkor Watt. Den inneholder kart, bilder og innlest audio-guide, videosnutter og generell turistinfo.

 

11. Toshi Finance

Få kontroll over forbruket ditt i lokal valuta, med denne smarte budsjett-appen! Den kan også brukes i hverdagen, men det er som kjent under reiser at pengene ofte flyr litt raskere og behovet for en viss oversikt er større …

 

12. Around Me

Dette er også en populær app som hjelper deg med å finne det du leter etter i området du befinner deg i der og da. Jeg har ikke forsøkt denne selv ennå, men vurderer å prøve den under neste reise! Les mer her.

 

13. Google Maps

Denne er i utgangspunktet selvforklarende, MEN, visste du at appen fungerer selv når mobiltelefonen din ikke er på nettet? Jeg fulgte ruten vår på Google Maps under en tre timers båttur fra Koh Samoi til Koh Tao, langt ute i den thailandske gulfen. Da jeg nylig var i Kambodsja og naturligvis hadde skrudd av dataroaming, kunne jeg fortsatt bruke kartet aktivt.[:]

Jeg er tekstforfatter og journalist, og driver bloggen Reisepluss.no