Med baby på Beitostølen

Hvor babyvennlig er Beitostølen? Vi har testet ut korte turer med bæremeis og barnevogn.

Det er mye nytt å forholde seg til i hverdagen når man blir foreldrene, og når man planlegger første ferie med barn eller baby oppdager man at det plutselig er mye mer å sette seg inn i! Her deler vi våre beste tips for en vellykket ferie på Beitostølen.

Oppholdet ble sponset av beitostølen.com, derfor er artikkelen å regne som reklame. Ingen har lagt føringer for innholdet i teksten, og alle meninger er våre egne.

Jeg har alltid tenkt på Beitostølen som en vinterdestinasjon, men denne gangen reiste vi oppover i strålende solskinn og 25 varmegrader – og med baby og bæremeis i stedet for skiutstyr og ullundertøy. 

Hvor bor man med baby på Beitostølen?

Vi sjekket inn på Radisson Blu Beitostølen, og fra vi ba resepsjonisten om en babyseng til den sto klar på rommet, gikk det under fem minutter. Forrige gang bodde vi i de nye leilighetene til Riddertunet. Der kan man også leie babyseng for en hunderlapp per natt, men den gang var Mini uansett så liten at hun sov i vår seng. Fordelen var at vi hadde et velutstyrt kjøkken med mulighet for lage, oppbevare og varme opp babymat. Det lar seg naturligvis ikke gjøre et hotellrom, selv om vannkoker og minikjøleskap gir noen muligheter. Vi valgte å kjøpe ferdig babymat på glass og klemmeposer, og varmet opp i vannbad. Det var mulig å låne boller og annet utstyr fra restauranten, men vi hadde med det vi trengte.

Radisson Blu Beitostølen bar preg av å være et eldre hotell, men rommene var nyrenoverte og frokost- og middagsbuffetene innholdsrike og varierte. En av hotellets største styrker, var likevel det høye servicenivået og profesjonaliteten vi møtte hos de ansatte gjennom hele oppholdet.

Mer fra Beitostølen:
Hundekjøring på Beitostølen
Med fjellet på menyen – Heimatt restaurant på Beitostølen
Sykkeltur på Beitostølen – Beito Bike Trail
Bo moderne og komfortabelt på Beitostølen

Husk å ta med noen små leketøy hvis du skal på fjelltur med baby, som denne lille kua ...
På fjelltur med baby? Husk å ta med noen små leketøy!

Hva gjør man på Beitostølen med baby?

– Jeg har alltid hatt lyst til å gå opp de høye fjellene i Jotunheimen, så det gjør litt vondt å befinne meg så nære og vite at jeg må holde meg til småturer, innrømmet Henrik og stirret lengselsfullt mot fjelltoppene som omringet oss.

Samtidig hadde bæremeisen stått klar til bruk siden Mini var på størrelse med en grapefrukt i magen min, og han var passe spent på å endelig få testet den ut.

Vi snakket med resepsjonistene på hotellet og turistinformasjonen for være sikre på å finne de aller beste alternativene for babyturer. Og dem deler vi naturligvis her!

Tips!
Bruk karttjenesten til Ut ! Men ha med et papirkart i tillegg, da du plutselig kan oppleve å stå uten dekning …

På tur med baby langs Valdresflye

De mest populære turområdene kommer man til ved å kjøre nordover fra Beitostølen mot Valdresflye. Her er noen forslag som passer godt med baby:

  1. Parker ved Gardi. Herfra er det godt oppmerkede stier innover fjellandskapet. Grusstien er perfekt for barnevogn, så her trenger du ikke nødvendigvis bæremeis. Du kan velge å gå løyper som er forholdsvis flate og enkle.
  2. Kjører du forbi Gardi, får du snart den kjente Bitibua kiosk på høyre hånd, hvor dere bør stoppe og spise en lapp med syltetøy.
  3. Kjører du enda litt lenger nordover (til du har kjørt rundt ti minutter fra Beitostølen sentrum), kan du snart svinge av til venstre og parkere på en liten parkeringsplass. Derfra kan du gå 500 meter opp til Smørkollen. Dette er en kort og grei tur, som tar rundt tjue minutter fra parkeringsplassen til toppen. Du må bruke bæremeis.
  4. Kjører du enda lengre, kan du stoppe og gå opp Fisketjernnuten med bæremeis. Parker langs veiskulderen, eller ved Turistforeningens nye, stilige kafé Flya 1389, som serverer lokal mat fra Valdres og Guldbrandsdalen.
    Turen til Fisketjernnuten er svært enkel, og du merker nesten ikke at du går oppover. Populært  blant barnefamilier.
  5. Kjører du enda noen minutter nordover på Valdresflye, kan parkere og gå opp Heimdalsbrynaden. Dette skal også være en kort og babyvennlig tur, som vi ikke rakk å teste.
  6. Du kan fortsette litt til, og parkere på parkeringsplassen på venstre side av veien når du kommer til Langeberget, og gå via berget opp til Søre Brurskardknappen med bæremeis. Her får du flott utsikt mot Jotunheimen. Det er forholdsvis bratt stigning i begynnelsen, så turen passer for deg som er i passe ok form (eller har en parter som er det …).
Utsikt fra Fisketjernnuten. Hit kan man enkelt gå med bæremeis.
Utsikt fra Fisketjernnuten. Hit kan man enkelt gå med bæremeis. Svært lite stigning.
Utsikt fra Fisketjernnuten, som er et populært mål for barnefamilier.
Utsikt fra Fisketjernnuten, som er et populært mål for barnefamilier.

Tips til baby på fjelltur!
Husk å ha med smokk i smokklenke, noen leker (gjerne en som kan festes på bæremeisen, vi festet en plastku i et tau – stor suksess), mat og eventuelt snacks, solhatt og ekstra klær og lue (det kan plutselig bli vind), bleier, våtservietter og pose til bleier og annet søppel.
Det er naturligvis lurt å ikke planlegge altfor lange turer før du vet hvordan babyen reagerer på å sitte i bæremeis.

Tur til Tutjern med bæremeis

En forholdsvis enkel og populær tur går fra Beitostølen til Tutjern. Du kan ta skiheisen opp, og gå fra toppen (slik slipper du mye stigning, det er tross alt tungt å gå med bæremeis), eller parkere ved Kiwi ved Øvrevegen, og gå Øvrevegen og deretter Grønåsvegen oppover helt til et skilt på venstre hånd viser at stien til Tutjerne begynner. Her er det bratt stigning de første femten minuttene. Deretter er det forholdsvis flatt og greit frem til Tutjern, men samtidig flott utsikt og vakker fjellnatur. Henrik tok et bad i Tutjern, og Mini fikk også dyppet føttene. Det var kjølig, men hun smilte fra øre til øre! Det er mulig å gå opp på toppen bak Tutjernet for ekstra god mestringsfølelse og utsikt.

Turistforeningens nye kafé "Flya 1389" ligger ved Valdresflya. Godt med parkering utenfor.
Turistforeningens nye kafé “Flya 1389” ligger ved Valdresflya. Godt med parkering utenfor.

Færre folk? Dra østover!

– Det kommer til å være mange folk rundt Valdresflye denne helgen, ettersom været er så flott. Hvis dere vil oppleve naturen alene, kan dere for eksempel kjøre oppover Vinstrevegen, forklarte den hyggelige damen i Turistinformasjonen.

Tipset lød videre som følger: Kjør fra Beitostølen sørover mot Skammestein. Det tar knappe ti minutter. Der kjører du til venstre inn på Vinstrevegen, og fortsetter nordover. Da har du mulighet til å stoppe bilen i veiskulderen og gå opp eksempelvis Øysterliknappen og Brummaknappen. Eller du kan kjøre enda lengre på Vinstrevegen, parkere bilen og gå innover mot Skindro. Alle disse turene skal være forholdsvis lette og passe til bæremeis.

Utsikt innover Jotunheimen fra turen til Søre Brurskardknappen.

To barnevogn-turer ved Beitostølen

Vi fikk også to tips som passer godt dersom man foretrekker å gå med barnevogn fremfor bæremeis:

Kjør til Bygdin og parker. Langs nordsiden av vannet er det en grusvei som passer godt for barnevogn.

Et annet alternativ, hvor du nesten er garantert å ikke møte andre mennesker, er å kjøre langs østsiden av Fleinsedin (et stort vann) til du kommer til bommen ved Åtjernstølen. Her parkerer du, og går mot Sendebottjernet. Du må betale ca kr 80 for å passere en bom underveis.

Andre tips til deg som skal på ferie med barn eller baby

Beitostølen fungerte helt topp med baby. Jeg skulle gjerne ha testet svømmebassenget på Radisson Blu Resort med Mini, og hadde tatt med badebleier og svømmeringen hennes. Svømmeanlegget var dessverre stengt under vårt opphold grunnet Covid-19, noe jeg naturligvis burde ha forutsett. Men kanskje er det åpent når du leser dette?

Hvis barnet eller babyen er litt større, ble jeg også tipset om at det kan være fint å ta turen til Myhre Gård, og hilse på alle dyrene.

Rundt Beitostølen finner du mange gode turer som passer for babyer i bæremeis.

Om oppholdet vårt på Beitostølen

Denne gangen var vi invitert til Beitostølen sammen fire andre bloggere. Vi fikk overnatte på Radisson Blu og fikk dekket måltider, men hadde ikke et felles program og kunne skrive om absolutt hva vi ville. Det var naturligvis ikke krav om at teksten måtte være positiv.
Vil du ha mer inspirasjon fra Beitostølen, kan du sjekke ut bloggene til de andre dyktige skribentene som var med på turen!

Urbant og landlig
Reisekick
World by Tina
Desiree Travels[:]

Jeg er tekstforfatter og journalist, og driver bloggen Reisepluss.no