Riddertunet: Moderne og komfortabelt på Beitostølen

På jakt etter luksusfølelsen på vinterfjellet? Vi har testet en av de nye ferieleilighetene midt i Beitostølen sentrum.

Oppholdet ble arrangert av reisebloggen urbantoglandlig.no og beitostølen.com, derfor er artikkelen å regne som reklame. Ingen har derimot ikke lagt føringer for innholdet i teksten, og alle meninger er våre egne.

Nylig besøkte jeg et vennepar som hadde fått låne en gammel hytte på en øy i Oslofjorden. Lite er mer rotnorsk enn furuvegger, vaskebalje, utedo, strømaggregat og vann på plastdunker. Det har sin sjarm å sitte på en sprukken trapp med et heklet teppe over knærne og se utover fjorden mens bålet spraker. Men la oss være helt ærlige – iblant er det er også vanvittig deilig med topp moderne, komfortable ferieleiligheter.

Denne helgen tilbragte Henrik og jeg i en av de nye leilighetene Riddertunet på Beitostølen, som leies ut av Bergo Hotel. Leilighetene ligger midt i Beitostølen sentrum, tvers over veien for hotellet og bare et titalls meter unna skiheisene.

Vi sjekket inn i en romslig hjørneleilighet med tre soverom, to bad, stue, kjøkken og veranda med steinheller og gress. Det moderne og stilrene interiøret var som tatt rett ut fra et magasin, med gråbeiset trepanel, industrielle lamper og elementer i svart, kobber og tre. Innredningen var gjennomgående av god kvalitet, og ga en skikkelig hotellfølelse mer enn hyttefølelse. 

Koselig og lun sofakrok i Riddertunet på Beitostølen.

 

Du må ha med det meste du trenger av “forbruksvarer”, som såper og lignende, men flott at det var telys i leiligheten!
En velfortjent hvil med et bittelite glass rødvin den første kvelden!
En velfortjent hvil med et bittelite glass rødvin den første kvelden!

Lag mat selv, eller spis ute

Kjøkkenet var utstyrt med komfyr, platetopp, vannkoker, kaffetrakter, oppvaskmaskin, kjøleskap og fryser, men (heldigvis?) ikke mikrobølgeovn. Det sto oppvaskmiddel og noen tørkeruller i skapet, du må selv ta med alt annet du ellers måtte trenge. Henrik syntes kjøkkenet var akkurat passe godt utstyrt: – Kanskje bortsett fra en stor, god kjøkkenkniv og et rivjern, men det mangler i absolutt alle ferieleiligheter jeg bor i, så …

Frokost er ikke inkludert i prisen, men for et ekstra tillegg kan du forsyne deg av hotellets frokostbuffet. Vi liker rolige morgener, så Henrik tok med en klatt surdeig og litt mel, og disket opp med nybakte rundstykker lørdag morgen. Vi hadde i tillegg pakket med egg, litt pålegg og teposer. De resterende måltidene planla vi å spise ute.

Fra Riddertunet kan du gå til alle serveringsstedene i Beitostølen sentrum på bare noen minutter. Rett utenfor bygget har det også kommet et nytt torg, med inngang til både kafé og dagligvarebutikk.

Hyggelig, åpen kjøkkenløsning med spiseplass til seks personer.
Henrik disket opp med nybakte rundstykker lørdag morgen. Bedre duft finnes ikke …

Slipper kø på badet

Badet var svært romslig med blant annet regndusj, vaskemaskin og tørkestativ. Det største soverommet hadde også direkte tilgang til eget bad med dusj. Husk at du må ta med egen håndsåpe til vasken, samt såpe og sjampo til dusjen. 

På verandaen ventet bord og behagelige stoler. Uten noen form for skille mellom de andre verandaene i samme etasje, fikk vi ikke følelsen av å ha et privatliv – men det var kanskje poenget? Vi nordmenn er ikke kjent for å være i overkant sosiale, men når naboene sitter bare noen meter unna er det kanskje lettere å komme i snakk?

Egen parkeringsplass

En av de store fordelene med leilighetene i Riddertunet, er at det følger med parkeringsplass i lukket garasjeanlegg med heis opp til etasjen du bor i. Jeg syntes som vanlig at parkeringsplassene var i trangeste laget, og ser for meg at stolpene snart kommer til å være prydet med striper av billakk i ulike farger. Men det er meg. Trang parkeringsplass er uansett bedre enn ingen parkeringsplass! (Og jeg har lært meg å vippe inn sidespeilene før jeg parkerer …) I garasjeanlegget var det også flere smørebenker for ski.

Garasjen i Riddertunet, Beitostølen
Garasjen til Riddertunet så ut til å være utsmykket av lokale grafittikunstnere.

Babyvennlig ferieleilighet

Seng og stol til baby kan leies for et tillegg på hundre kroner. Vi hadde gitt beskjed om at vi kom med baby, men midt i sesongstarten hadde hotellet glemt at vi skulle komme, så dette var følgelig ikke gjort klart i vårt tilfelle. Men en smilende resepsjonist ordnet raskt opp i forglemmelsen, og ordnet leilighet til oss på få minutter.

Fordeler og ulemper

De fleste leilighetene i Riddertunet eies av privatpersoner, mens et mindretall leies ut gjennom Bergo Hotel. Kun nederste etasjer er til utleie, derfor kan du ikke forvente en fantastisk utsikt. Til gjengjeld kunne ikke beliggenheten vært mer sentral om du ønsker kortest mulig vei til skiheisene og restaurant- og kafétilbudet på Beitostølen!

Det er vanskelig å si om det kan bli mye støy i leilighetsbygg som dette i høysesongen. Ettersom bygget er helt nytt, regner jeg uansett med at isolasjonen og vinduene er betydelig bedre enn i tilsvarende, eldre bygg.

Håndklær og sengetøy er ikke inkludert, men kan leies for et tillegg i prisen. Du må selv vaske leiligheten før avreise, men også dette kan du også betale for å slippe. Hadde vi vært på ferie i en uke eller to, hadde det vært greit å bruke siste dag på vasking. Men når man kun er på Beitostølen en helg, er det mange flotte naturopplevelser i området man heller vil bruke tiden på!

Nydelig trykk av Elise Stalder på soverommet. Det kunne gjerne vært flere slike bilder på veggene for min del!

 

 

[:]

Jeg er tekstforfatter og journalist, og driver bloggen Reisepluss.no