Hemmelige barer og 10 andre New York-opplevelser

Ferdig med Frihetsgudinnen og Empire State Building? Bra, da venter noen skikkelig spennende New York-opplevelser på deg!

1. Sjokolade-paradis!

– For et perfekt sted å dra på date! utbrøt venninnen min og meg da vi hadde satt oss på restauranten Max Brenner. Rør med flytende sjokolade slynget seg under taket. Glassbeholdere med sjokoladeknapper i ulike farger sto i hyllene ved siden av oss. Og menyen var full av sjokolade, sjokolade og sjokolade … For et paradis!

Vi bestilte hver vår burger og pommes frittes bestrødd med chili og kakao – og fastslo raskt at det smakte enda bedre enn det hørtes ut! Til dessert valgte vi sjokoladefondue med hvit og mørk sjokolade, samt karamellsaus. Til å dyppe i dette kom marshmallows, jordbær, kakebiter og banan.

Menyen var full av sjokolade, sjokolade og sjokolade.

En time senere (etter blant annet å ha satt fyr på et par marshmallows) slo vi fast at dette måtte være det verste stedet i verden å dra på date. Kvalmen og metthetsfølelsen var så intenst at vi så vidt klarte å snakke.  Uansett er jeg nødt til å anbefale en tur hit neste gang du er i New York. Prøv deres berømte sjokoladepizza. Eller sjokoladesprøyter. Eller noen av de andre søte rettene. Bare husk: Vend i tide, det er ingen skam å snu …
Drøm deg bort her!

newyork_reisetips-14
Paradis for sjokoladeelskere!
Vi snakker sjokoladefondue ...
Vi snakker sjokoladefondue …


2. Kjendiskveld på Comedy Cellar

– Iblant er vi så heldige å få besøk av kjente komikere som startet karrieren sin her, fortalte kveldens konferansier.
Det var en vanlig torsdagskveld, og venninnen min og jeg satt ved hjørnebordet i det intime kjellerlokalet til Comedy Cellar, kjent som en av New Yorks beste standup-klubber.
– Ta godt i mot Ray Romano fra “Alle elsker Raymond”! la han til.
Noen meter bortenfor oss kom mr. Romano ruslende inn. Han fortsatte opp på scenen, og avleveret et fantastisk tjue minutters show.
Budskapet i denne historien? Ta turen innom Comedy Cellar neste gang du er i NYC!
Husk: Bestill billetter i forkant. Du er ikke den eneste som vil hit …
Tips: Over klubben ligger restauranten The Olive Tree Cafe, hvor mange av komikerne henger etter showet.
Greit å vite: Billett koster rundt $14, og alle gjester må kjøpe minst to drikker.
Nettside og adresse her.

Venninnen min og jeg etter et overraskende møte med Ray Romano. Fnis ...
Venninnen min og jeg etter et overraskende møte med Ray Romano. Fnis …


3. Roterende bar med utsikt

Byens eneste roterende bar ligger i 48. etasje på Marriott Marquis Hotel på Broadway. Her kan du få en 360-graders utsikt over byen mens du nyter en drink eller et måltid. Reserver gjerne vindusplass i forkant.
Med mindre dere skal feire noe spesielt, ville jeg ikke kommet hit for å spise, kun for å ta en drink og nyte utsikten. Inngangsbilletten koster $8, prisene er stive og servicen latterlig (da vi var der) – så det finnes mange betydelig bedre alternativer for middag.
Men, utsikten og opplevelsen er likevel flott, og verdt turen!
Nettside og adresse her.


4. “Hemmelig” bar

New York er full av “hemmelige” barer du må ha hørt om for å vite at eksisterer. Fra utsiden ser ofte lokalet forlatt eller stengt ut.
Ett eksempel er baren Employees Only i West Village. I vinduet mot gaten lyser et neonskilt med ordet “Psycic”, og på innsiden av vinduet kan du skimte en dame med skaut bak et bord med tarotkort. Kun den digre dørvakten røper at lokalet skjuler noe mer.
Vi ble ønsket velkommen av dørvakten, og gikk deretter gjennom rommet med spådamen som badet i et dust, rødlig lys. Overgangen til det neste, stappfulle rommet var stor; her sto stemningen i taket, og velkledde mennesker sto tett og skålte og skrålte. På en mandag. Vi bestilte en drink fra den velutstyrte baren, og lo av skiltet “Be ware of pickpockets and loose women.”
Hvis vi hadde hatt bedre tid i NYC, ville vi ha kommet tilbake hit. Eller utforsket flere “hemmelige” barer.
“Hemmelig” nettside og adresse.


5. Taco Tuesday

Dette er riktignok ikke unikt for New York, men husk likevel å få med deg Taco Tuesday hvis du er i byen på en tirsdag! De fleste meksikanske spisesteder har knalltilbud på taco og margaritaer, og siden dette er en typisk amerikansk tradisjon, er det gøy å få med seg. I tillegg smaker tacoen på små, bortgjemte “sjapper” ofte utrolig godt!

Ikke gå glipp av Taco Tuesday!
Endelig Taco Tuesday!


6. Hvor skal du bo? West Village!

Vi leide en leilighet i West Village, og elsket det. Lettelsen over å komme “hjem” til den rolige gaten vår etter å ha besøkt hektiske områder som Times Square og andre kjente områder i New York, var like stor hver dag.
I West Village fant vi koselige nabolag, samtidig som vi var omgitt av absolutt alt vi kunne drømme om innen mat og underholdning. Uansett hva vi hadde lyst til, var det sjeldent mer enn ti minutter å gå fra leiligheten.
Christoper Park var ett av funnene vi gjorde under rusleturene våre rundt i området. Der møtte vi disse kjekkasene 🙂

Vi ble kjent med disse gutta i den lokale parken :)
Vi ble kjent med gutta i den lokale parken 🙂


7. Gåtur langs High Line Park

En gåtur langs den tidligere jernbanelinjen som er omgjort til en park, er nesten et “must” i New York. Strekningen er 2,3 kilometer lang, og er beplantet med rundt 210 ulike blomster og planter. I tillegg er ulike kunstverk utstilt med jevne mellomrom.
Ta gjerne med en bok og noe å drikke på, og slå deg ned på en av de mange benkene underveis. Det er flest sittesteder i begynnelsen av turen (lengst sør).
Les mer her.

newyork_reisetips-7
Jeg tok meg en skrivepause i skyggen på High Line. Benken var – tro det eller ei – utrolig komfortabel!
newyork_reisetips-8
High Line-selfie …
Fra slutten av High Line Park.
Fra slutten av High Line Park.


8. Bli over Halloween!

To ganger har jeg vært i USA og reist hjem bare noen dager før Halloween. Rett og slett fordi jeg ikke har tenkt over at det er noe jeg burde få med meg. Den tabben skal jeg ikke gjøre neste gang! Å rusle rundt i New Yorks nabolag i tiden før Halloween, var i det minste en herlig trøsteopplevelse. Jeg lar bildene snakke for seg selv!

newyork_reisetips-17
Vokt Dem for hunden …
newyork_reisetips-1
Hjemme alene-fest?
newyork_reisetips-2
New York-ere kan kunsten å pynte hjemmene sine til Halloween. Less is NOT more …


9. Besøk New York Public Library, og gjenopplev scenen fra filmen “The Day After Tomorrow”

Husker du scenen i “The Day After Tomorrow”, hvor Jake Gyllenhaal står på en høy trapp og ser hvordan havet velter inn gjennom Manhattans gater?
Bygningen karakterene løper inn i, er hovedfilialen til New York Public Library på 5th Avenue. Den er åpen for publikum, og inneholder både kafé og butikk i tillegg til vakker arkitektur. Verdt å få med seg!

newyork_reisetips-3
Hovedbiblioteket i New York er en vakker opplevelse.


10. Utsikt fra 70. etasje på Rockefeller Center!

Et godt alternativ til Empire State Building, er Top of the Rock på Rockefeller Center. Lavere pris, mindre kø og samme utsikt! Selv heisen opp til utkikkstårnet er en underholdende opplevelse. Legg høydeskrekken igjen hjemme, og ta turen opp. Vi var heldige med været, og hadde en uforglemmelig opplevelse.
Mer informasjon her.

newyork_reisetips-4
Jeg utfordret høydeskrekken min ved å ta et bilde nedover fra rekkverket …
newyork_reisetips-5
Utsikten vi aldri blir lei av.
newyork_reisetips-6
Det obligatoriske bildet …


11. Og helt til slutt …

En rusletur i Central Park er flott selv på regntunge dager!

newyork_reisetips-20
Høsten er vakker i Central Park!
newyork_reisetips-19
Central Park er et morsomt sted for hobbyfotografer 🙂

 

God tur!

Har du spørsmål eller kommentarer, skriv i kommentarfeltet under![:]

Jeg er tekstforfatter og journalist, og driver bloggen Reisepluss.no

Leave a Reply