Kjøre fra L.A. til Las Vegas? Dette bør du vite!

Et besøk i Los Angeles kombineres ofte med en kjøretur til Las Vegas. Slik unngår du “turisttabbene” på veien!

1. Unngå å kjøre oppover fredag etter kl 12.

En kjøretur fra L.A til Las Vegas kan ta rundt fire timer. Eller 16 timer. Hvis du synes det er ille å sitte i kø på E18 fra Sandvika til Skøyen, vil du ikke sitte i kø helle veien gjennom Mohave-ørkenen. Beste måte unngå det på, er å kjøre oppover omtrent når som helst unntatt fredager eller rett før helligdager/fridager. Litt kø blir det fort likevel, så god musikk, lydbok og god mat og drikke er greit å ha i bakhånd.

Las Vegas reisetips_14
Slik vil du ha det hele veien til Vegas! Null kø.

2. Bruk GPS

Selv om det ikke er så mange avkjørsler i ørkenen på akkurat denne strekningen, vil du takke høyere makter for at du har en GPS når du skal orientere deg rundt i Las Vegas. Det er også alltid greit å vite omtrent hvor lang tid du har igjen før du er fremme, eller hvor langt det er til nærmeste bensinstasjon, hvis behovet skulle melde seg.

Les også: Unngå disse Las Vegas-tabbene!


3. Fyll opp tanken før avreise

Du skal gjøre gjennom en enorm ørken. Det kan være milvis mellom bensinstasjonene, og en uutholdelig varme om sommeren. Fyll opp tanken før du reiser. Punktum.


4. Ha med mat og vann i bilen

Igjen: dere skal gjennom et ørkenområde, og det vil i perioder gå lang tid mellom hver bensinstasjon og kiosk. Det er fint med litt ekstra god proviant hvis dere plutselig blir sultne, eller blir sittende i kø.


Er dette innlegget nyttig for deg? Støtt bloggen ved å dele linken, like Reisepluss på Facebook eller Instagram 🙂

 

5. Strekk på bena i Barstow

Barstow ligger akkkurat så langt unna Los Angeles at du fortjener en pause og strekk på bena når du kommer dit. Dette er et populært stoppested med et godt utvalg av restauranter og butikker (og toaletter).


4. Calico Chost Town

Flere ganger har vi planlagt å besøke spøkelsesbyen Calico på vei tilbake fra Las Vegas, men har alltid endt med å være for slitne. Forrige gang tok vi derfor turen innom på vei TIL Las Vegas!

Vi hadde sett for oss en enkel og autentisk, forlatt by – men stedet er gjort om til en attraksjon med alt som hører til av souvernirer, kafeer og lignende. Likevel er det interessant å se hvordan gruvearbeiderne og familiene deres levde i ørkenen for hundre år siden. Vi ble med på guidet tur i en av de forlatte gruvene, noe som absolutt anbefales hvis man først er her.

Reisetips Las Vegas
Velkomstskiltet til spøkelsesbyen Calico Ghost Town.

5. Stopp ved outlet-en i Primm

Vi kaller Primm for “Lille-Vegas”, ettersom vi alltid stopper der når vi kjører fra L.A. til Vegas, og synet av byen betyr at vi endelig har krysset grensen til Nevada og det ikke er lenge igjen før vi er fremme.
Primm byr på et hyggelig, lite outlet med spennende butikker, et casinoresort, og en berg- og dalbane som  jeg aldri har tatt fordi jeg ikke liker å befinne meg mer enn en-to meter over bakken …

Reisetips Las Vegas
Michael Kors er en av butikkene du finner i Primm Fashion Outlet. En av disse “babyene” ble mine 🙂

.

6. Ikke kjør tilbake søndag kl 12 …

Det er nesten alltid mye trafikk sørover fra Las Vegas til L.A. på søndag formiddag. Hvis du absolutt må kjøre tilbake på søndag, vent lengst mulig. Be om sen utsjekk på hotellet. Benytt hotellfasilitetene. Ta en tur til Downtown Las Vegas og se på The Fremont Experience. Spis på en god restaurant litt utenfor stripen. Alt er morsommere enn å sitte i bilkø …


7. Ikke ta med frukt og grønnsaker fra Nevada til California

På vei tilbake til Los Angeles, vil du mest sannsynlig bli stoppet i kontrollposten ved Yermo, litt nord for Barstow. Ingen grunn til panikk, de vil bare vite om dere har med frukt og grønnsaker over grensen – det er nemlig ikke lov. Denne kontrollposten skape litt kø, men med en gang du er gjennom løsner det som oftest opp igjen.[:]

Jeg er tekstforfatter og journalist, og driver bloggen Reisepluss.no

Leave a Reply