Oslos beste hotellfrokost?

Frokostbuffet hos Hotel Bristol i Oslo.

Du behøver ikke være gjest på Hotel Bristol i Oslo for å nyte frokostbuffeten i luksuriøse og tradisjonsrike omgivelser.

I et tidligere innlegg har jeg skrevet om det jeg mener må være en av Stavangers beste hotellfrokoster. Ettersom jeg verken har spist meg gjennom samtlige hotellfrokoster i Stavanger eller Oslo, kan jeg ikke kåre en absolutt “vinner” i noen av byene, men jeg kan løfte frem noen jeg er ganske sikker på at ligger i toppsjiktet.

Da en venn nylig hadde bursdag, inviterte jeg ham med på hotellfrokost ved Hotel Bristol i Oslo. Selv om man ikke er gjest ved hotellet, kan man nemlig reservere bord og kose seg med frokostbufeeten her for kr 350,– per person (pris for 2022).

Du kan velge å sitte i tre forskjellige rom når du nyter frokostbuffeten ved Hotel Bristol i Oslo.

Hva gjør en hotellfrokost ekstra god? For noen er utvalget avgjørende: Jo større, desto bedre. Andre setter råvarenes kvalitet høyest. Noen er opptatte av økologiske, allergivennlige eller vegetariske alternativer. Eller er kanskje service, dagsferske aviser og interiøret avgjørende?
Jeg mener at Hotel Bristol scorer ekstra høyt på tre punkter: Matens kvalitet, service og interiør/stemning.

Buffeten er større enn hos mange av de små kjedehotellene, men samtidig ikke den største jeg har sett. Og det er fint. Personlig liker jeg små til mellomstore bufeeter som dette best. Ettersom Hotel Bristol er som en institusjon å regne i Oslo, er det nesten ikke nødvendig å trekke frem at frokosten var god. “Selvfølgelig” var den det. Stjernelaksen fra Fisk og Vilt ble fort min favoritt, sammen med den fløyelsmyke, kremete eggerøren. Jeg har ikke ord for hvor lei jeg er av eggerøren med puddingkonsistens som serveres på mange hotell …

Jeg kunne sikkert ha skrevet mye om kvaliteten på maten, men igjen, det holder å si at her får du selvfølgelig nybakt brød, ferskpresset eplejuice (ikke fra konsentrat), hjemmelagde paier og mye mer. Og selvfølgelig hjemmelagd blåbærkake til dessert! Hvis du har melke- eller glutenallergi, virket ikke utvalget så mye bedre enn på andre hotell (det tidligere nevnte hotellet i Stavanger hadde faktisk bedre utvalg), men med servicenivået på Bristol håper og tror jeg at de tilbyr allergivennlige varianter av enkelte retter dersom man spør i forkant.

En positiv ting jeg vi trekke frem, er at ingen av fatene var tomme selv om klokken nærmet seg ti. Man skal naturligvis ha et bevisst forhold til matsvinn, men det er trist å komme til frokostbufét når halvpartene av fatene er mer eller mindre tomme.

Les mer: Afternoon tea på Bristol

Teen ble servert ved bordet vårt, i Bristols eget mintgrønne servise som ble produsert i forbindelse med 100-årsjubileet i 2020. Personlig liker jeg det når servitørene opplyser om hvor lenge teen bør trekke, og gir meg en skål jeg kan legge teposen i etterpå. Teen blir fort bitter hvis posen ligger i kannen under hele måltidet. Men som vennen min sa, “vi kan jo bare fiske opp teen med en teskje og legge den på sidetallerkenen …”

“Dere har jeg servert før!”

De ansatte ved Bristol var som alltid blide og hyggelige. “Are we too late for breakfast?” spurte to amerikanske gjester som ankom rundt ti-tiden. “Our guests are always on time,” svarte servitøren. Den samme servitøren spurte oss senere om alt var bra hos oss, og la til “Dere har jeg servert her før.” Og da husket jeg ham fra da vi hadde afternoon tea her for nesten et halvt år siden. Med tanke på hvor mange gjester han møter, var det en imponerende hukommelse …

Jeg vil anbefale å sette av rundt to timer til frokosten. Buffeen stenger ca 10.10, men du kan sitte og nyte maten til 10.30. Husk bare at du bør reservere bord i forkant!

Hotellfrokost ved Hotel Bristol i Oslo.

 

 

Jeg er tekstforfatter og journalist, og driver bloggen Reisepluss.no