10 tips til aktiviteter når ferien regner bort

Sol og varme er viktige ingredienser når ferien planlegges, men værgudene er ikke alltid på vår side. Her er noen aktiviteter som får opp humøret når regnet hamrer mot asfalten!

1. Slipp køer i fornøyelsesparker!

Min beste fornøyelsesparkopplevelse var da en god venn og jeg besøkte den historiske byen Ravenna i Italia. Dagen vi ankom smådryppet det fra himmelen, så vi droppet lang byvandring. I stedet endte vi med å dra til fornøyelsesparken Mirabilandia. Her var det akkurat nok folk til at parken ikke opplevdes som tom, samtidig som vi sto rundt to minutter i kø for hver attraksjon. Siden de fleste av attraksjonen var under tak og det i tillegg kun regnet beskjedent, ble vi ikke særlig våte. Jeg har sjeldent opplevd så mye moro på så kort tid i en fornøyelsespark!
Til gjengjeld bør du styre unna museer, akvariumer og innendørs lekeland og andre populære innendørsaktiviteter, som ofte er stappfulle når det regner …

 

2. Dra på fotosafari!

Landskap og byer ser annerledes ut når det regner. Omgivelser reflekteres i vanndammer, tunge dråper henger fra vinduskarmer og statuer. Det er færre turister i gatene og rundt kjente landemerker, så du kan få tatt bilde av nesten folketomme områder. Det er selvfølgelig viktig å beskytte kameraet med paraply eller lignende. Hvis dere er to personer kan dere veksle på å holde paraplyen for hverandre når dere fotograferer.

 

3. Unn deg selv en massasje eller spa-opplevelse!

Er det lenge siden skuldrene har blitt knadd eller du har slappet av i et boblebad? Selv om du ikke bor på et hotell med  spa-avdeling kan du ofte betale for å benytte fasilitetene. Frister ikke en full spadag, kan du søke på nettet og finne massasjeklinikker i nærheten. Hvorfor ikke ta en skikkelig fotmassasje, slik at føttene er klare til nye eventyr når regnet opphører?

 

4. Spill et spill!

Enten du foretrekker brettspill eller online-spill, er spill det en tidløs aktivitet som alltid er morsom og får tiden til å gå!

 

5. Meld deg på en “food tour”!

I mange byer arrangeres det guidede matturer hvor du blir tatt med rundt til små, populære spisesteder og får smake lokal mat og drikke. Samtidig lærer du noe nytt om byen eller landets matkultur. Bonus: Kanskje blir du kjent med noen nye, hyggelige mennesker samtidig?
Arrangeres det ikke matturer der du befinner deg, kan du i stedet melde deg på et lokalt matkurs!

 

6. Les en fantastisk bok!

Som forfatter kan jeg ikke utelate dette verdifulle tipset! Benytt muligheten til å slappe av med romanen du har hatt lyst til å lese lenge. Oj, har du glemt boken hjemme? Mange hoteller, AirBnb-leiligheter og gjestehus har bøker til utlån. Ellers kan du også ta en tur til det lokale biblioteket. Her kan du både lese bøker, magasiner og lokale aviser. Et siste alternativ er å kjøpe et magasin i en kiosk og sette deg på en kafe med den rykende varme yndlingdrikken din. PS Visste du at det er et samarbeid mellom alle bibliotek i Norge, slik at du kan låne en bok mens du er på ferie i f.eks. Tromsø, og levere den inn på biblioteket ditt når du kommer hjem?

 

7. Hopp i havet!

Ja, hvorfor ikke? Prøv en ny opplelevse, våt blir du uansett! Regnet får i tillegg vannet i havet til å kjennes varmere. Husk ekstra myke, store håndklær til å varme deg med etterpå!

 

8. Finn byens største vanndamm!

Reiser du  med barn, kan dere dra på ekskursjon og lete etter byens aller største vanndam.

 

9. Afternoon tea

Liker du te? Liker du kaker? Har du ennå ikke hatt en skikkelig afternoon tea-opplevelse? Da er denne regndagen en perfekt anledning! Bruk Google, TripAdvisor, Yelp, Squarspace eller hvilken som helst app du foretrekker til å søke opp beste afternoon tea i nærheten. Jeg kan ikke forestille meg noe hyggeligere en skikkelig regnværsdag enn å nyte kvalitetes-te og nydelige kaker i flotte omgivelser innendørs! Mmm …

 

10. Marshmallows og kakao

Befinner du deg på en hytte, er grilling av marshmallows og drikking av kakao nærmest obligatorisk i regnvær! Gjerne etterfulgt av lesing av gamle Donald-blader …

Hvis du tror solskinn bringer deg lykke, har du ikke danset i regnet!

[:]

Jeg er tekstforfatter og journalist, og driver bloggen Reisepluss.no