Reise fra Tarifa til Tangier

På vei fra Spania til Marokko forelsket jeg meg i surfe- og kiteparadiset Tarifa.

Ytterst på Spanias sydspiss ligger den sjarmerende havnebyen som takket være de gode vindforholdene tiltrekker seg surfere og kitere fra hele Europa. Her venter flere kilometer med gyldne sandstrender, og på andre siden av Gibraltarstredet kan du på klare dager se helt over til Afrika.

test
Tarifa er Europas sydligste (fastlands)punkt.
reisetips_tarifa_tangier10
Her tok vi et avkjølende bad i solnedgangen.

Spansk idyll

Men det var ikke vindsport som lokket oss til Tarifa. Vi trengte rett og slett et sted å overnatte før vi skulle reise med fergen til Marokko morgenen etter. Derfor var forventningene spesielt høye da vi kjørte inn i denne byen på Costa de la Luz-kysten.
Etter å ha sjekket inn på hotellet og fått hjelp til å skrive ut morgendagens fergebilletter, ruslet vi rundt på brosteinbelagte gater i byens gamle sentrum og oppdaget de mange sjarmerende kafeene og unike småbutikkene som holdt til i like sjarmerende kolonihus.

reisetips_tarifa_tangier5
Selvfølgelig må du smake på det lokale ølet! 🙂
tekst
Idylliske smågater i Tarifa.
reisetips_tarifa_tangier4
Porten inn til gamlebyen i Tarifa.
reisetips_tarifa_tangier7
I Tarifa behøver du ikke lete lenge etter sjarmerende, små restauranter.

Samtidig som byens gamle uttrykk var ivaretatt, virket alt uvanlig pent og godt vedlikeholdt. Lite tydet på at dette var en populær turistby; prisene var lave og røde Cola-parasoller nesten fraværende. Hver eneste butikk så ut til å være drevet av ildsjeler som hadde satt sitt eget preg på interiør og stilen.

Mens solen gikk ned ruslet vi gjennom trange smug med fargerike blomsterpotter på veggene. Barn og voksne satt ute på små krakker og nøt kveldens tapas. Rundt et hjørne fant vi det som måtte være byens«bar-gate», hvor ungdom sto rundt høye bord og nøt musikk og drinker.

reisetips_tarifa_tangier1
Om kvelden ble smugene fylt opp med folk som spiste tapas og koste seg med god drikke.

reisetips_tarifa_tangier3

Paella under appelsintreet

Da klokken nærmet seg 23, bestilte vi paella på Casa Babel og spiste mens vi lyttet til gatemusikanten som spilte piano under lyset fra gammeldagse gatelamper på torget foran oss. At servitøren opplyste at vi måtte vente rundt tjue minutter på maten, tok vi som et godt tegn. Det betydde at retten ville bli lagd fra bunnen av.
Vi ble ikke spesielt overrasket da paellaen smakte fantastisk. Og midt under måltidet oppdaget vi selvfølgelig at vi satt under et vakkert appelsintre …

Det som bare skulle være en stopp før reisens egentlige opplevelse, Marokko, ble med andre ord en flott opplevelse i seg selv. Skal du på surfe- eller kiteferie, er Tarifa et supert valg. Og ønsker du bare  en rolig badeferie i en liten spansk by, så … ikke la surferne ha denne perlen for seg selv!

reisetips_tarifa_tangier2

Ferge fra Tarifa til Tangier

Fergen vår skulle gå klokken ni morgenen etter, og vi valgte å følge instruksene på fergeselskapets FRS sin nettside og møte opp halvannen time før avgang. Inne på terminalen måtte vi gjennom et par passkontroller og fylle ut immigrasjonsskjemaer, noe som kan ta lang tid på fullbookede avganger. Dette var derimot en rolig dag, slik at vi satt klare i avgangshallen etter femten minutter. Der er det en kafeterie, slik at man kan få seg litt enkel mat hvis man venter. Jeg vil likevel anbefale å heller spise på en av de koselige kafeene i Tarifa først.

Ombord på båten ventet ny passkontroll, før vi kunne sette oss i en av de mange setene og bare slappe av den timen turen over til Tangier tar. Det var kjølig ombord, så det anbefales å ha med bukse og genser. Blir man sulten underveis har også båten en liten kafeteria.
Vi var heldige denne dagen og slapp unna uten kø, forsinkelser og særlige bølger. Turen tok rundt femti minutter, og underveis kan man gå ut på dekk og se Spania forsvinne i horisonten mens Afrika nærmer seg.

PS Kontakt hotellet i forkant og be dem bestille taxi til deg, så slipper du å bli krevd for dobbelt pris av de lokale sjåførene.

2017_Spania209
Hurtigbåten bruker rundt 50 minutter fra Tarifa til Tangier.
Veggmaleri i Tarifa som antyder at Marokko og Afrika ikke er langt unna.
Gatekunsten i Tarifa antyder at Marokko og Afrika ikke er langt unna.

[:]

Jeg er tekstforfatter og journalist, og driver bloggen Reisepluss.no