12 ting å gjøre i Kolding

En drøy halvtime fra familiefavoritten Legoland i Billund, ligger Danmarks sjette største by. I Kolding kan dere bade, shoppe, besøke et slott, nyte dansk mat, og mye mer.

 

1. Tilbring en formiddag i Geografisk have

Dette flotte naturområdet er en kombinasjon av en botanisk hage og en opplevelsespark. Over to tusen trær, blomster og planter er delt inn etter hvor de opprinnelig kommer fra. Les mer om alt Geografisk have har å by på i dette innlegget.

2. Shop dansk design

Omtrent alt jeg finner av fine interiørprodukter i Norge, er designet i Danmark. I Kolding sentrum finner du flere butikker med fristende produkter til hus og hjem, blant annet har kjeden Sinnerup en stor avdeling i Søndergate 9.

 

3. Føl historiens sus på Koldinghus

Det 750 år gamle kongeslottet er et av byens største attraksjoner, og tilbyr moderne og varierte utstillinger året rundt. Her kan du delta på omvisninger, workshoper, utkledningsverksted for barn og massevis av andre aktiviteter, se kalenderen for mer info. Fra Kæmpetårnet kan du nyte utsikt over omtrent hele byen, og i Madkælleren kan du innta en finere lunsj eller middag.

4. Trapholt: spennende kunst og kafé med nydelig utsikt

Trapoholt er et moderne museum som absolutt fortjener et besøk. Da vi var innom, så vi blant annet en stor Kaj Boyesen-utstilling. I tillegg  har Trapholt en fast utstilling av dansk-designede stoler. Til slutt  kan man nyte en matbit i kafeen med nydelig  utsikt over Kolding-fjord.

5. Ta en dag på stranden på Rybæk

Rebæk Strand er en hyggelig strand med fin sand som ligger nær byen. Et populært område for både voksne og barn, her er det god plass til både lek og piknik. Det er godt med parkeringsplasser, og stranden har også toalettfasiliteter.

6. Løverodde strand

Dette er en annen strand hvor vi har hatt fine sommerdager. Her er det masse plass, fin sand, god parkering, toaletter, kiosk, lekeplass og ikke minst Løverodde Café hvor man kan nyte et typisk dansk smørbrød.

7. Spa og svømming i Slottssøbadet

Er det ikke strandvær, kan du likevel bade! Slottsøbadet har både innendørs og utendørs svømmebasseng. I tilknytning til svømmehallen finner du Dronning Dorotheas Badstue, hvor du kan finne roen i saltvannsbasseng, kaldtvannsbasseng, grottebasseng, opplevelsesdusjer, utendørsbasseng, dampbad, duftbasseng og badstuer innendørs og utendørs. I tillegg kan du bestille ulike kroppsbehandlinger. Frukt, vann, kaffe og te er inkludert i prisen.

8. Legeparken – gratis moro for barna!

Midt i Kolding sentrum ligger Legeparken, en stor, utendørs lekeplass for barn i alle andre. Her er det også et lite hus med bord og stoler, vannkoker og lignende, hvor man kan nyte medbragt mat året rundt. Om sommeren kan man grille egen mat på en av de fastmonterte grillene. Det er til og med lagd en kunstig innsjø i tilknytning til lekeplassen, som man kan utforske med pedalbåter. Toaletter er det naturligvis også her. Det ligger en stor parkeringsplass cirka fire minutter å gå fra lekeplassen, nærmere bestem i krysset ved Ndr. Ringvej og Skovvangen. Rett og slett et superbra tilbud for barnefamilier!

9. Ta deg en dansk øl!

Reiser du uten barn, kan du ta turen til A.L.-passagen om kvelden. Her ligger et par hyggelige barer, puber og spisesteder på rekke og rad.

 

 

10. Beste kafé i Kolding

Tobber er så langt min favorittkafé i Kolding.

Det ligger mange hyggelige kafeer i Kolding sentrum, og hvilken man liker best avhenger naturligvis av personlige  preferanser.

Min favoritt er Tobbers, en unik og hjemmekoselig kaffebar med hyggelige sitteplasser, deilige kaker, stor drikkemeny med god te og veganske  og laktosefrie alternativer, spill til utlån. OPPDATERING: Tobbers er nå dessverre permanent stengt 🙁 Jeg oppdaterer artikkelen så fort jeg finner en ny favoritt-kafé i Kolding!

11. Besøk Kolding sentrum

“Det gamle borgerhus” (til høyre på bildet), også kjent som “Skomagerens hus” er Koldings eldste hus, og skal være bygd i 1589. Det ligger i Helligkorsgade i sentrum.

12. Gå tur rundt Marienlundsøen

Populære og bynære Marienlundskoven består egentlig av tre skoger, og har variert natur og overraskende rikt dyreliv med tanke på den urbane beliggenheten. Men viktigst av alt; her ligger en sjø med hyggelige turstier rundt. Perfekt for meg som alltid har vært glad i å gå tur rundt Sognsvann!

Jeg er tekstforfatter og journalist, og driver bloggen Reisepluss.no