Geografisk Have i Kolding

Er du i Kolding, bør du unne deg en dag i Geografisk Have. En besøk her kan også kombineres med en tur til Legoland i Billund.

I den botaniske hagen venter varierte, spennende og flotte naturopplevelsee som både små og store vil sette like stor pris på. I tillegg til over to tusen trær, blomster og planter, inneholder parken et stort veksthus, vannkunst, en rosehage, et inngjerdet område med dyr som barna kan klappe, og flere temahager – blant annet en egen anti-stress-hage, krydderhage og økologisk kjøkkenhage. Sett med andre ord av minst et par timer til å utforske hele området!

Blomstene, trærne og plantene i Geografisk Have er delt inn etter hvor de kommer fra.

Parken er over hundre år gammel. Du kan utforske den på egen hånd, eller følge en av de to oppmerkede løypene på rundt 1,3 kilometer.

 

Lunsj blant blomster og trær

I Café Lykkefund kan du kjøpe lunsj, men det er også fullt lovlig å ta med seg en piknikkurv eller matpakke. Parken har massevis av hyggelige benker og bord. Noen sittegrupper er plassert ute på gresset, andre inni små paviljonger, og noen  er igjen skjult mellom frodige hekker. I tillegg er det satt ut gassgriller som kan leies for en billig penge. Det er med andre ord mange grunner til å pakke med seg en god lunsj (og kanskje noen deilige, danske pølser?) denne dagen!

 

Moro for barna i Geografisk Have

Det er mye for barn å utforske i parken. Blant annet kan de krabbe gjennom grotter omgitt av trær og busker fra Kinas fjellsider, eller snike seg gjennom bambusskogen. Samboeren min, som kommer fra Kolding, husker fortsatt at han hadde mye moro her som barn. I tillegg kan barna gå på oppdagelse på jungelstien, klappe tamme dverggeiter, ponnier og alpakkaer, eller leke på de to lekeplassene. Vi hadde med oss barnevogn denne dagen, og det var ikke noe problem å komme rundt.

Kolding Miniby

I parken ligger også Kolding Miniby, som består av 400 miniatyrhus. Disse viser hvordan byen så ut på 1800-tallet. Husene er bygd av blant annet frivillige pensjonister som brenner for byens lokalhistorie.

Verdt et besøk!

Du bør ikke gå glipp av et besøk i Geografisk Have hvis du besøker Kolding. Min favoritt var rosehagen, med over 5000 roser. Om du liker roser, bør du komme mens disse blomstrer!

Det er gratis parkering ved parken. (Ja, i Danmark har de gratis parkering!)

Jeg er tekstforfatter og journalist, og driver bloggen Reisepluss.no