Besøk Trollstien hvis dere kjører E18 forbi Kristiansand!

Skal du kjøre fra Oslo mot Stavanger med barn? Da tenker du kanskje som oss, at det er smart å legge inn noen gode pauser med hyggelige aktiviteter underveis … Hvorfor ikke gå på trolljakt på Justneshalvøya?

Vi skulle kjøre hjem fra Stavanger, og innså at det aller, aller lureste nok ville være å ta en hel natt i nærheten av Kristiansand. Etter å ha lest om Justneshalvøya på nettet, endte vi med å leie en AirBnB-leilighet her. Halvøya ligger bare åtte minutter fra Kristiansand sentrum med bil. Her bygges det mange nye boligkvarter, og utbyggerne tar sikte på å tiltrekke seg barnefamilier. Derfor er har det lille stedet allerede tyve lekeplasser, i tillegg til en egen trollsti. Ettersom storesøster er veldig opptatt av troll for tiden, tenkte vi at det var ideelt å ta henne med på trolljakt!

Trollstien er en del av en tursti som går rundt hele halvøya, og som heldigvis også passer for oss med barnevogn. Vi parkerte på en gratis parkeringsplass ved båthavnen “Marina Eidsbukta” og gikk derfra mot øst opp på turstien mot Mannevika. (Jeg ser at andre anbefaler å starte på vestsiden av halvøya, og gå nordover langs Gillsvannet, så det er naturligvis også en mulighet.)

Vi gikk først gjennom et hyggelig hyttefelt, og videre mot Steffensvika før de første trefigurene dukket opp. Glade, sinte og forskrekkede sopper utskåret i tre glante mot oss fra skråningen. Storesøster måtte overtales før hun ble med bort for å hilse på dem … Jeg skal ikke røpe alt som venter på stien, men kan si at vi ble ganske imponerte over de små og store trefigurene, og kreativiteten som ligger bak! Vi voksne hadde det nok like gøy som barna på denne turen. Ikke minst var utsikten over vannet utrolig flott denne solfylte vårdagen.  En tur på trollstien på Justneshalvøya anbefales enten dere velger å overnatte i nærheten, eller bare tar en stopp på vei til Oslo, Stavanger eller et annet sted.


Bank, bank, er det noen hjemme?

I den forheksede skogen bor også en liten mus!

 

Jeg er tekstforfatter og journalist, og driver bloggen Reisepluss.no