Insider-tips til Fuerteventura

Inge Spillemaeckers kommer opprinnelig fra Belgia, men har bodd på Fuerteventura i halvannet år.  Her deler hun sine beste tips!

– Enten elsker du Fuerteventura, eller så hater du det. Øya er tørr og har ikke et stort kulturliv, men dette var jeg klar over da jeg flyttet hit. Det beste for meg er å slippe unna mørketiden og vinterdepresjoner. Jeg har ingen planer om å flytte tilbake til Belgia, jeg klarer ikke mer vinter! forteller hun, og legger til: – Alt går mye saktere her. Den første tiden var det vanskelig å stresse ned, men etter hvert ble tempoet mitt langsommere. Det er helt herlig!

Her er Inges beste tips til Fuerteventura, med fokus på byen hun selv bor i, El Cortillo.

  • Det er siesta på hele øya mellom 14 og 17, så besøk de ulike landsbyene etter kl 17. Da er alt åpent og folk er ute i gatene.
  • Få med deg solnedgangen i El Cortillo, en liten by på vestkysten. Dette er også et fint sted å bo dersom du vil ha det roligere og tilbringe mye tid ved vannet.  På dagtid kan du besøke lagunene, deretter kan du spise i den sjarmerende gamlebyen og til slutt få med deg solnedgangen.
  • Det ligger mange utleieleiligheter på AirBnb. Problemet er at folk tjener mer på å leie ut til turister, enn til oss fastboende. Derfor har leiemarkedet blitt veldig vanskelig for oss. Derfor vil jeg anbefale folk å bo på hotell.
  • El Roque de los Pescadores i byen El Cortillo er en av de aller beste fiskerestaurantene på Fuerteventura. De omtrent fanger fisken fra havet og slenger den rett på tallerkenen din! I tillegg er de som jobber der veldig vennlige.
  • Bacchus er et flott sted å spis lunsj, mens det franske bakeriet El Goloso har nydelige quiche, croissantes og brød.
  • The Return (Los Quemados i  Lajares) er en populær restaurant og pub med veldig god atmosfære. Her kan du spise vanlig, spansk mat og spille biljard med de lokale. Stedet holdt stengt for en liten stund siden, og da var alle helt ute av seg!
  • FuerteVida er surfebaren hvor alle surferne henger.
  • Strendene litt sør for El Cortillo, som Escaleras og Esquizo, er noen av de aller vakreste på øya. Her finner du både klipperformasjoner og vakre strender.
  • I byen Corralejo spiser du på Sanus restaurant (husk å reservere bord i forkant!). Tapas spiser du på Gilda casa de Pinchos.
  • Gåturen Vega de Rio palmas er vanvittig fin! Kjør til Bettancuria, parker bilen og gå derfra. Det er en av mine absolutt favoritturer.

[:]

Jeg er tekstforfatter og journalist, og driver bloggen Reisepluss.no