Denne byen lot gatekunstnere slippe seg løs. Se resultatet!

En time unna Gøteborg har den mindre kjente, svenske byen Borås skapt et spennende utendørs kunstgalleri.

Forventningene var begrenset da tilfeldigheter førte meg til Borås, en svensk by med rundt 66.000  innbyggere og en tilsynelatende kjent tekstilindustri som jeg aldri hadde hørt om.
Kort tid etter ankomst kom derimot overraskelsene på rekke og rad: Den sjarmerende, frodige parken med benker, lekeplass og en egen helse-sti. Det livlige torget med butikker og kafeer på motsatt side av elven. Matfestivalen med et titalls boder og vogner. Nydelig mat og drikke på restaurant Vinci. Og ikke minst alle kunstverkene.

I forbindelse kunstprosjektet No Limit Street Art har ulike kunstnere i to omganger skapt forskjellige verk rundt omkring i Borås. En oversikt over disse finnes på gratis kart på hoteller og turistkontoret. I tillegg ligger en digital versjoner her.

I skrivende stund er det planlagt en ny runde hvor kunstnere skal dekorere byen. I mellomtiden får du en smakebit på noen av “skattene” vi oppdaget her!

Mer fra Sverige? Les World by Tina sine tips fra Uppsala her!

boråa_reisetips_gatekunst20

boråa_reisetips_gatekunst15 boråa_reisetips_gatekunst10 boråa_reisetips_gatekunst12 boråa_reisetips_gatekunst13 boråa_reisetips_gatekunst9 boråa_reisetips_gatekunst6 boråa_reisetips_gatekunst2 boråa_reisetips_gatekunst3 boråa_reisetips_gatekunst4 boråa_reisetips_gatekunst19 boråa_reisetips_gatekunst1boråa_reisetips_gatekunst16

boråa_reisetips_gatekunst17

boråa_reisetips_gatekunst14

boråa_reisetips_gatekunst11

boråa_reisetips_gatekunst8

boråa_reisetips_gatekunst7

[:]

Jeg er tekstforfatter og journalist, og driver bloggen Reisepluss.no