Hotell i Tangier: Kasbah Rose

Nydelig takterrasse, deilig frokost og personlig service gjør dette hotellet til et godt valg dersom du vil bo ved Tangiers medina og kasbah!

Vi visste lite om Tangier da vi planla turen til Marokko, kun at vi ville bo på et hotell i kasbahen. Valget falt på sjarmerende Kasbah Rose, som åpnet i 2015. Hotellet eies og drives av av nederlandske Lorraine og mannen Hans.

Hotellet er bygd på muren som omgir kasbahen i Tangier. Den nedre balkongen tilhører rommet vi bodde på.
Hotellet er bygd på muren som omgir kasbahen i Tangier. Den nedre balkongen tilhører rommet vi bodde på.

– Å drive vårt eget hotell er en drøm som har gått i oppfyllelse, forteller hun når vi møtes. – Siden slekten vår bor i mange land og ofte kommer på besøk, har hjemmet vårt egentlig alltid fungert som et lite gjestehus …

 

Hentet på kaia

I forkant av reisen skrev jeg en e-post til hotellet og spurte om anbefalt reisemåte fra kaia og til hotellet. Lorraine tilbød seg å sende en av «sine» sjåfører for å hente oss, slik at vi ikke risikerte å å bli lurt til å betale mer enn nødvendig av de lokale taxiene. Siden hun hadde ekstra tid dagen vi ankom, valgte Lorraine like godt å hente oss selv og kjøre oss til hotellet. Betaling for ekstratjenesten? Det ville hun ikke høre snakk om.


Frokost med utsikt

Lorraine viser seg å være en tøff, sosial og sprudlende dame. I løpet av ti år i Marokko har hun og mannen blant annet drevet et tekstilfirma med åtte hundre ansatte, samt startet internasjonal barneskole med 120 elever.

Men nå er det hotellet Kasbah Rose som står i fokus. Hun inviterer oss med opp på takterrassen, hvor en kinesisk jente er i ferd med å få servert frokost. Selv om vi ikke har betalt for frokost denne dagen, blir også vi tilbudt mat. Og det er vanskelig å takke nei til fersk frukt, te og deilige baghrir (marokkanske pannekaker) med syltetøy …

“Vennene mine sa at jeg var gal som valgte hotell på grunn av en vakker vask!”

– Det har vært litt vanskelig å finne mat her i Tangier rett før Eid, så nå er jeg kjempesulten! forteller den kinesiske jenta. Hun er på en to ukers rundtur alene i Marokko, og valgte Kasbah Rose på grunn av én enkel detalj: – Den vakre vasken på badet! Jeg så bildet på nettet og forelsket meg helt. Vennene mine sa at jeg var gal som valgte hotell på grunn av en vakker vask, men jeg angrer ikke! ler hun.

Frokost på takterrassen.
Vi ankom tidlig om morgenen og ble tilbud deilige marokkanske pannekaker og te på hotellets flotte takterrasse. Der møtte vi også en kinesisk jente som var på gjennomreise i Marokko.

Seks unike rom

Hotel Kasbah består av seks rom som alle er unikt innredet. Hver etasje består av kun 40 kvadratmeter.

– Vi brukte et år på å pusse opp, og alt ble gjort av lokale håndverkere som benyttet tradisjonelle, marokkanske materialer og metoder, forteller Lorraine.

Hun og mannen flyttet inn i et hus i nærheten da de skulle åpne hotellet, og mye av hotellets interiør kommer faktisk fra ekteparets tidligere hjem!

Vi blir tildelt rom nummer én, en junior suite med egen balkong. Denne har en herlig sofa med plass til to og utsikt over byen. Rommet har nydelige, sjarmerende møbler, lamper, malerier og fliser. Som resten av hotellet er alt velholdt og rent. Badet er spesielt flott, med en fargeglad, flislagt vask. Jeg skjønner med én gang hva den kinesiske jenta mente!

Det må være umulig å ikke trives på dette rommet, på tross av bønnerop fra moskeen klokken tre om natten. (Det er en del av opplevelsen!)
Det må være umulig å ikke trives på dette rommet, på tross av bønnerop fra moskeen klokken tre om natten. (Det er jo bare en del av opplevelsen!)
reisetips_hotell_tangier2
Interiøret er både fra Afrika og Nederland. Noe av pynten kommer fra eiernes tidligere hjem!

reisetips_hotell_tangier3

Utsikt fra balkongen om kvelden.
Utsikt fra balkongen om kvelden.
reisetips_hotell_tangier10
Vakrere vask har jeg aldri sett på et hotell!
reisetips_hotell_tangier11

Hele badet sier “Velkommen til Marokko”!

Et godt valg av hotell i Tangier

Vi trivdes svært godt hos Kasbah Rose. Frokostene på takterrasen, det fargerike rommet og den rause servicen fra Lorraine bidro til å heve opplevelsen. Dersom du ønsker å bo i kasbahen eller rett ved Tangiers medina (gamleby), er dette hotellet et godt valg!

OBS! Vær klar over at medinaen er bygd på en klippe og derfor omtrent ikke har en eneste flat gate. Dersom du av ulike grunner ikke kan gå mye i trapper eller bakker, bør du bo et annet sted i byen.

Hotellets første etasje har et hyggelig fellesområde med spisebord og sofa samt magasiner og reisebøker.
Hotellets første etasje har en hyggelig stue med spisebord og sofa samt magasiner og reisebøker til utlån.

TIPS:
Beste restaurant i Tangier?

Ifølge Lorraine hos Kasbah Rose er restaurantene Darna og Hamadi gode valg!
Sistnevne drives av en organisasjon som hjelper lokale kvinner som har vært utsatt for mishandling. Spiser du her, bidrar du samtidig til å gjøre livet litt bedre for dem av byens innbyggere som trenger det mest. Les mer her.

Like ved hotellet ligger den intime kafeen og restauranten Al anglaise. Vi spiste middag på takterrassen og nøt ekte marokkansk te!
Like ved hotellet ligger den intime kafeen og restauranten A l’anglaise. Vi spiste middag på takterrassen og nøt ekte marokkansk te!

[:]

Jeg er tekstforfatter og journalist, og driver bloggen Reisepluss.no