Gode restauranter og kafeer i Siem Reap

I Siem Reap finner du alt fra små gatekjøkken med rosa plaststoler til amerikanske burgersjapper, tradisjonelle Khmer-kafeer, trillende matvogner med kjøttet fresende i friluft og de flotteste restauranter. Her er mine favoritter!

Du behøver ikke gå sulten i Siem Riep, i sentrum er det få meter mellom spisesteder som frister med fargerike menyer og happy hour. Ingen kan til enhver tid holde seg oppdatert på restauranttilbudet i byen, og én persons favoritt behøver ikke falle i smak hos en annen. Derfor kan jeg ikke love at jeg har funnet akkurat DIN favorittrestaurant, men jeg har samlet spisestedene jeg likte aller best i løpet av oppholdet mitt, og utelatt alle steder jeg bare var middels fornøyd med.

På gaten selges ferskpresset juice til én dollar.
På gaten selges ferskpresset juice til én dollar.

Ikke bli en TripAdvisor-slave!

Det er lurt å ikke stole blindt på TripAdvisor. Restaurantene som ligger på topp har ofte fått mange besøkende og anmeldelser fordi de ligger svært sentralt til. Ettersom de fleste turister kun tilbringer to-tre dager i Siem Reap, har de færreste et godt sammenligningsgrunnlag når de uttaler seg om «det beste» spisestedet i byen. Sjekk heller bloggene til expats og andre som bor i byen, eller spør de ansatte på hotellet om deres personlige favoritter!

En av mange utendørs-restauranter i Siem Reap.
En av mange utendørs-restauranter i Siem Reap.
En av mange trillende matboder i Siem Reap.
En av mange trillende matboder i Siem Reap.

Mye mat for lite penger i Siem Reap

Etter litt research ente jeg opp med å besøke en god håndfull stedet i løpet av mine ti dager i Siem Reap. Det overrasket meg at hovedrettene hos de flotteste, beste spisestedene ofte kun kostet 5-10 dollar mer enn hos «turistfellene» i turisthovedgaten Pub Street. Når man først bruker mange tusen kroner på en ferie, synes jeg det er verdt å legge et par kroner ekstra i å få et ordentlig smakfullt og autentisk måltid.

PS
I Kambodsja bør man være enda mer forsiktig i matveien enn f.eks. i Thailand, så et godt alternativ for den eventyrlystne som helst vil prøve «litt av alt» er å melde seg på en guidet mat-tur.

Jeg var forholdsvis forsiktig i matveien i Kambodsja, men én kveld tok jeg sjansen og bestilte en grønnsaksrett fra en gatebod :)
Jeg var forholdsvis forsiktig i matveien i Kambodsja, men én kveld tok jeg sjansen og bestilte en grønnsaksrett fra en gatebod 😉

 

1. Bloom Cafe and Training Center

Ikke bare er denne kafeen kjent for å ha byens beste cupcakes, den er også et non-profit-prosjekt som gir jenter fra ressurssvake miljøer mulighet til å  lære et yrke og bli selvstendige.

Jeg bestilte peppermyntete og en ananas-cupcake med kokoskrem. Kaken inneholdt ekte ananasbiter og smakte like godt som forventet. Ekstra pluss for hyggelig, moderne interiør hvor det er hyggelig å sitte, og smilende ansatte.
Nettside: http://www.blossomcakes.org

cupcake siem reap
Cupcaken med ananas hos Bloom Cafe smakte like godt som den så ut!

 

2. Footprint Cafe

Dette er nok en kafe hvor alt overskuddet går til utdannelse av fattige i lokalsamfunnet. I tillegg får de ansatte en respektabel lønn og lønnet fødselspermisjon. Drikk en kaffe eller spis en god lunsj, og gi noe tilbake samtidig!
Nettside: http://footprintcafes.org/our-vision/

Hvis du besøker Siem Reap, bør du definitivt besøke Fooprint Cafe. Her kan du også kjøpe brukte bøker, noe jeg naturligvis elsker :D
Hvis du besøker Siem Reap, bør du definitivt besøke Fooprint Cafe. Her kan du også kjøpe brukte bøker, noe jeg naturligvis elsker!


3. The Little Red Fox Espresso

Denne kafeen ble anbefalt i flere blogger og nettsteder. I utgangspunktet liker jeg å finne mine egne små perler, men etter å ha vært innom her et par ganger må jeg bare kaste meg på og anbefale dette stedet videre. Kafeen er et populært møtested for byens expats, og har fransk innehaver. Dette er med andre ord ikke stedet du går for typisk Khmer-mat og atmosfære, men vanlig, sunn mat og veldig god kaffe. Selv prøvde jeg sitrongress og ingefær islatte. Anbefales!
Nettside: http://www.thelittleredfoxespresso.com


4. Burger Gourmand

Denne franske burgerrestauranten «reddet» meg da jeg trengte en pause fra sitrongress, lime, fisk og ris. Saftig og smakfull burger, og veldig godt hjemmelagd burgerbrød!

 

5. ARTilltery Cafe

Juice, quinoa, probiotika-brygg, wraps, hummus, vegetarburger … På denne menyen finner du de deilige, sunne ingrediensene og supermaten som er trendy også i Vesten nå. Hit dro jeg tilbake flere ganger!


6. The Sugar Palm

Da jeg først skulle smake Kambodsjas mest populære rett, Fish Amok, ville jeg smake den autentiske versjonen. Ikke en kjapt oppvarmet turistversjon fra en billig kafé. Etter å ha undersøkt litt falt valget på restauranten Sugar Palm, som ligger rundt femten minutters gåtur fra Pub Street. Restauranter holder til i annen etasje på et flott, mørkt trebygg, med store, åpne flater som lar lydene og lyset fra gaten under slippe inn.

– Mange restauranter lager ferdig en stor porsjon Fisk Amok om morgenen, og varmer opp når gjester bestiller utover dagen. Da får du ikke den ekte, gode smaken, forteller servitøren min. – Retten skal dampes, men det tar lang tid og de fleste restauranter vil servere kundene sine raskest mulig slik at de rekker mange gjester i løpet av en dag.

“Mange restauranter lager en stor porsjon Fisk Amok om morgenen, og varmer opp når gjester bestiller utover dagen”

I menyen hos Sugar Palm er det oppgitt at det er 40 minutters ventetid ved bestilling av denne retten, noe som var helt greit for min del. Den som venter på noe godt … og så videre.

Kort fortalt er Amok en slags mousse basert på kokosmelk og mange krydderurter, samt biter av fisk eller kylling, som fordeles i et sammenflettet bananblad før det dampes. Jeg fikk retten servert sammen med en liten porsjon ris.

Alle de spennende, sterke smakene, den uvanlige konsistensen og den lekre serveringen i bananbladet gjordet dette til mitt beste måltid i Siem Reap. For hele herligheten betalte jeg 7,5 dollar … Det overrasket meg at det er så liten prisforskjell på typiske turiststeder og flotte restauranter som dette. (Liten for oss Skandinavere, vel å merke.)
Prøv selv når du er i Siem Reap, men husk å bestille bord i forkant!
Nettside: http://thesugarpalm.com/sugar-palm-locations/

 

7. The Old Marked

På dette kjente markedet kjøper mange av restaurantene og kafeene råvarene sine hver morgen. Gå en tur her og oppleve det ekte Siem Reap!

siem reap restaurant kafe 10 siem reap restaurant kafe 8 siem reap restaurant kafe 7[:]

Jeg er tekstforfatter og journalist, og driver bloggen Reisepluss.no