Hotel Condes de Barcelona

Lekker takterrasse, luksuriøst interiør og god beliggenhet, men dårlig vedlikehold trekker ned.

Å finne et trivelig sted å bo i Barcelona er ikke spesielt krevende. Byen har mange flotte hotell å velge blant, faktisk så mange at vi ikke klarte å bestemme oss for hvor vi ville bo i løpet av det ukeslange oppholdet vårt. Løsningen ble å booke to hoteller, og bo første del av ferien nærme stranden og La Rambla på Hotel Duquesa, og siste del i det mer fashionable og urbane shoppingområdet lenger nord i byen.

condes_barcelona_hotel_reisetips63

Lekker, men slitt takterrasse

Hotel Condes de Barcelona ligger midt i handlegaten Passeig de Gracia og en tjuefem minutters gåtur fra La Sagrada Familia. I gatene rundt hotellet finner du både kjente kjedebutikker og mindre gallerier og kafeer, og det er kort avstand til undergrunnsstasjonene Diagonal og Passeig de Gracia. Både reisepartneren min og jeg var fornøyde med hotellets beliggenhet.

Det sier seg selv at syv solsenger på et hotell med 126 rom er i knappeste laget.

Det var derimot ikke shoppingmulighetene som tiltalte meg ved dette hotellet, men bildene av den lekre og intime takterrassen. Jeg gledet meg til å ligge i solen med en bok og noe kaldt å drikke.
Men selv om det er begrenset hvor feil det kan bli med infinity-pool og jacuzzi med utsikt over Barcelonas hustak og en av Gaudís bygg, levde ikke takterrassen opp til forventningene. Svømmebassenget var tydeligvis ikke rengjort på en stund, og det sier seg selv at syv solsenger på et hotell med 126 rom er i knappeste laget. Har du ambisjoner om å strekke ut kroppen på en av disse, bør du ta plass rett etter frokost.

condes_barcelona_hotel_reisetips71
Flott svømmebasseng og jacuzzi på taket, men ….
... litt rengjøring av svømmebassenget hadde ikke skadet.
… litt rengjøring av svømmebassenget hadde ikke vært feil.
Men, er man på ferie så skal det uansett bades!
Men, er man på ferie så skal det uansett bades!

Menyen til takbaren «Alaire Terrace Bar» var trykket på hvite plastkort, men enkelte tall og bokstaver var for lengst slitt av slik at gjestene delvis må gjette seg til både navnet på cavaen og prisen. Sofagruppene og bordene tilhørende takbaren ser først både «smart» og «chic» ut, helt til vi kommer nærmere og oppdager at de hvite «skinn»møblene og putene er like slitte som menyen. Dette synes derimot ikke om kvelden, og i måneskinnet virker takbaren til Hotel Condes de Barcelona som et populært sted å tilbringe tid med venner og kjærester, til tross for stive drinkpriser på rundt 16 euro.
Konklusjonen er at takområdet til Hotel Condes de Barcelona kunne vært mye bedre med litt “tender loving  care”. Eller vedlikehold, om du vil.

condes_barcelona_hotel_reisetips77
God stemning på Condes de Barcelona sin takbar om kvelden.
condes_barcelona_hotel_reisetips72
Gjettelek? Enkelte tall og bokstaver er slitt bort fra menyen.

condes_barcelona_hotel_reisetips68


Myk morgenkåpe, tøfler og velværeprodukter … mmm …

Innvendig byr hotellet på et moderne og luksuriøst interiør. Rommet vårt var lyst, luftig og høyt under taket. Jeg koste meg med detaljer som morgenkåpe og tøfler og deilige velværeprodukter fra Rituals på badet. At lysbryterne og dusjen var så moderne at jeg først ikke forsto hvordan det fungerte, kan ikke hotellet klandres for …
Derimot trekker også mangel på vedlikehold litt ned også innendørs. Koppene og glassene  var skitne allerede idet vi sjekket inn, og filteret i vannkokeren hadde flere brune, mystiske klumper. Room service dukket riktignok opp bare minutter etter at vi ringte og ba om nye glass.

condes_barcelona_hotel_reisetips75
Deilige velværeprodukter fra Rituals på badet!

condes_barcelona_hotel_reisetips66 condes_barcelona_hotel_reisetips65

Masse smil og god service

Generelt var hotellets ansatte hyggelige og smilende, de hjalp til med bordreserveringer og svarte ellers på alle mulige spørsmål.
Frokosten på hotellet koster 21 euro per dag, så vi valgte i stedet å spise på de koselige kafeene i nærområdets sidegater, og trivdes spesielt godt på Creyón Café.

Plusspoeng for godteri i hotellresepsjonen :D
Plusspoeng for godteri i hotellresepsjonen 😀
condes_barcelona_hotel_reisetips78
Bilde tatt fra resepsjonen og opp mot taket. Heisen til høyre.

[:]

Jeg er tekstforfatter og journalist, og driver bloggen Reisepluss.no