Hotel Duquesa de Cardona Barcelona

Små boutiquehotell er førstevalget mitt når jeg er på ferie. Legger du til en takbar med svømmebasseng og flott utsikt, går det sjeldent galt. Det gjordet det heller ikke denne gangen.

– Gjestene våre velger oss på grunn av beliggenheten, samt den unike takbaren med svømmebasseng, bekrefter resepsjonisten idet jeg sjekker inn, og tilbyr meg et glass cava som velkomstdrikk.

Beliggenheten han henviser til er slett ikke verst; det 4-stjerners hotellet ligger rett ved Barcelonas havneområde og det gotiske kvarteret, samt en tjue minutters gåtur unna stranden Barcelonetta. Spaserer du ti minutter i motsatt retning, kommer du til populære La Rambla.
I gatene bak hotellet ligger små kafeer strødd, noe som gjør det forholdsvis enkelt å velge bort hotellets frokostbuffet til rundt 18 euro per dag.

Selve bygget er opprinnelig fra 1850, og har de siste elleve årene fungert som hotell. I 2015 ble det totalrenovert innvendig.

hotel_duquesa_de_cardona_barcelona-6
Det er ingenting å si på utsikten fra takbaren over havneområdet!
hotel_duquesa_de_cardona_barcelona-9
Hyggelig og intimt resepsjonsområde hos Hotel Duquesa de Cardona Barcelona.

Lekre, men smale rom
Jeg har booket et rom i «classic»-kategorien. I likhet med resten av hotellet er rommet nyoppusset og lekkert, og med et romslig bad.
Grapefrukt- og lime-sukkertøyene som venter på puten er en søt detalj. I tillegg har renholdspersonalet lagt frem et ark hvor jeg kan krysse av hvilken duft jeg ønsket i rommet.

Her er alt man kan forvente av et 4-stjernes hotell, inkludert vannkoker med tilhørende te og kaffe, morgenkåper, tøfler og badesalt til badekaret.
Etter å ha pakket ut og tatt den obligatoriske runden med e-post og Facebook, slår jeg også fast at wifi-en fungerer godt.

Det eneste jeg kan utsette på rommet, er at det oppleves som noe trangt og smalt med kun ett lite vindu som slipper inn beskjedne mengder dagslys. Likevel, dette er et rom det er trivelig å komme tilbake til etter en varm dag i Barcelonas hektiske gater.

hotel_duquesa_de_cardona_barcelona-2
Badet på Hotel Duquesa var behagelig romslig!
hotel_duquesa_de_cardona_barcelona-4
Skal det være et sukkertøy, som kan inntas til duften av musk …?

Herlig takbar og svømmebasseng
Mellom svømmebassenget og takbaren finnes nok solsenger og stoler til alle gjestene. Etter en lang reise er det fantastisk å legge seg her i solsteken, nippe til noe kaldt å drikke og nyte utsikten og en god bok.
Bassenget er riktignok lite, i blant er det tomt for håndklær og det kan ta tid å finne betjeningen. Det kan også ta forholdsvis lang tid å få det man har bestilt i baren. Men alt i alt er taket på Hotel Duquesa så flott at dette bare blir detaljer.
Takterrassen er åpen for alle, så du må ikke bo på hotellet for å nyte en drink her oppe.

Er dette et hotell jeg vil anbefale for familie og venner? Ja, absolutt!

Adresse:  Passeig de Colom, 12, 08002 Barcelona
Nettside: http://www.hduquesadecardona.com

Sangria-time! Selvfølgelig! Vi har jo tross alt hatt en beinhard dag med sightseeing og shopping ...
Sangria-time! Vi har jo tross alt hatt en beinhard dag med sightseeing og shopping …
hotel_duquesa_de_cardona_barcelona-12
Lite svømmebasseng, men fortsatt forfriskende og deilig!
hotel_duquesa_de_cardona_barcelona-11
Reisepartneren min nyter utsikten fra takterrasen.
hotel_duquesa_de_cardona_barcelona-10
Perfekt sted for noe kaldt å drikke. Men prisene er omtrentlig som i Norge.
hotel_duquesa_de_cardona_barcelona-1
Etter en lang reise var det fantastisk å legge seg ved svømmebassenget med en god bok 🙂

[:]

Jeg er tekstforfatter og journalist, og driver bloggen Reisepluss.no