Vi tester barnevennlig hotell: Vestlia Resort på Geilo

Jente i svømmebasseng

Det var tid for ferie, og vi lette etter et barnevennlig hotell rundt to-tre timer fra Oslo. Kombinasjonen av stort lekerom, badeland og fin natur lokket oss til Vestlia Resort på Geilo en solfylt langhelg i oktober.

Etter cirka tre timers kjøring, parkerte vi (gratis!) på den store parkeringsplassen foran hotellet, og sjekket inn i vår romslige og nylig renoverte leilighet, bestående av stue med sovesofa, kjøkken, bad og soverom. Under bookingen kunne vi velge mellom god utsikt eller kort vei til badeanlegget, og valgte det siste. Da fikk utsikten over parkeringsplassen bare stå sin prøve. Og vi angret ikke, det var tross alt veldig praktisk å ha kort vei til alle hotellets fasiliteter.

Kjøkkenet var svært bra utstyrt, med alt fra ostehøvel til Zalo, kluter og oppvasktabletter.
– Det er billige redskaper, men de gjør jobben. Og knivene er faktisk skarpe, sa min samboer.
I tillegg hadde kjøkkenet et stort kjøleskap og fryser, vannkoker, kaffetrakter og filtre – men verken te eller kaffe. Hvis jeg skulle ønske meg noe, var det et par ordentlige tekopper og en mindre kjele. Men alt i alt; et utmerket kjøkken.

Suite med sovesofa i stuen på Vestlia Resort.
Jakten på et barnevennlig hotell førte oss til Geilo. Vi bestilte en suite med ett soverom, samt kjøkken to stue med sovesofa til barna.
Kjøkkenet i suiten på Vestlia Resort.
God plass til hele familien rundt bordet.
Soverom med dobbeltseng og tv. Hotellrom.
Soverommet vårt med dobbeltseng på Vestlia Resort.

Badet var behagelig romslig. Jeg savnet kun en knagg til håndkle ved vasken. Og selv om jeg må innrømme at jeg synes det er litt stusslig med såpedispenser i dusjen, så foretrekker jeg det fremfor små plastflasker som går rett i søpla etter hver gjest. Men kunne det kanskje vært mulig å gjøre såpedispenser-løsningen litt mer delikat? Slik at utseende og innhold gir gjestene litt «velvære»- og «herlig ferie på fire stjerners hotell»-vibber?

Moderne hotellbad
Badet på Vestlia Resort var romslig og moderne. Skulle bare hatt en knagg til håndkle ved vasken, og såpe som ga “velvære-følelsen” 🙂

Det lille kottet i entreen med god plass til jakker, sko og baggasje var en positiv overraskelse. En barnefamilie med masse uteklær, fleecesett og flere par sko, trenger mer enn en enkelt knaggrekke i gangen. Slik får også fuktig tøy mulighet til å tørke skikkelig. Og det er godt å slippe å «tråkke i» alt yttertøyet når det ikke er i bruk. Entreen ble mer ryddig, og vi fikk en opplevelse av å ha god plass.

Vi trivdes veldig godt i leiligheten, og kunne fint valgt tilsvarende løsning igjen. Tv-en i stuen hadde ikke smart-funksjon og apper, slik at vi verken fikk sett Netflix eller HBO om kvelden. Men det var kanskje like greit!

 

Dette er det greit å pakke med:
  • Egen kaffe og te.
  • Oppvaskhåndkle til kjøkkenet.
  • Tørkerull til kjøkkenet (hvis du planlegger å lage mat og spise i leiligheten).
  • Egen sjampo og balsam (hvis du ikke er fornøyd med nøytral dispenser dusjsåpe-og-sjampo-blanding).
  • Egen PC/Mac med Netflix, hvis du vil se serie på kvelden. Eventuelt VGA-kabel fra dataen til TV-en.
  • Badekåpe og sandaler, hvis du bor i samme bygg som badeanlegget og vil gå fra rommet i badetøy.

 

Lekerommet på Vestlia Resort

Et barnevennlig hotell må naturligvis ha et spennende lekerom! Lekerommet på Vestlia Resort var imponerende stort, og sammen med badelandet var dette hovedgrunnen til at vi la ferien her. Barna lot seg umiddelbart begeistre av den treetasjes labyrinten av sklier, puter, edderkoppnett og mye mer. Her ble det brent av mye energi! Og barna ville tilbake, igjen og igjen …

Gulvteppet var flerret opp noen steder, men ellers observerte jeg lite slitasje.  Min største utfordring med slike lekerom, er at viltre åtteåringer iblant dundrer rundt mellom treåringer, uten at noen minner dem på at det kan være ålreit å vise litt hensyn innimellom. Det kan ikke hotellet gjøre noe med, men kanskje sonen som åpenbart var beregnet på de yngste (og som var full av eldre barn som slengte alt innholdet rundt), kunne vært merket med en liten plakat?

Uansett var dette et imponerende lekerom som bød på mye moro for barna, og som ga foreldrene mulighet for en liten pause i sofagruppene.

Under vårt opphold ble det også arrangert barnedisko, med diskolys, oppblåsbar jungel-pynt, blomsterkranser og såpebobler, noe begge barna hadde stor glede av.

Jente i lekerom på hotell. Vestlia Resort.
Vestlia Resort er absolutt et barnevennlig hotell. Vi var både imponerte og fornøyde med det store lekerommet. Ganske fullt i helgen, men helt tomt på mandagen!
Barn i sklie på lekerommet på hotell. Vestlia Resort
Nå er det mamma sin tur!
Jente vinker i lekerommet på Vestlia Resort.
Hei, hei! Lekerommet sørget for at barna fikk brent av mye energi, og sov godt om natten …

Treningsrommet på Vestlia Resort

– Hotellet har faktisk et eget treningssenter, sa samboeren min fornøyd, da han kom tilbake etter treningsøkten første kveld.

Treningstilbudet ved Vestlia Resort er med andre ord svært bra. Noe av utstyret var av eldre dato, men fullt funksjonelt. De 300 kvadratmeterne inneholdt alt han forventet, og enda mer, blant annet en egen crossfit-sal med et stort utvalg av utstyr. Resultatet ble at han bare måtte trene hver dag under oppholdet …

 

Eventyrlandet badeanlegg

– Det er utrolig fullt her nå. Hvis jeg var dere, ville jeg ha badet før klokken 10 eller etter klokken 18. Jeg hadde ikke gått inn der nå, fortalte resepsjonisten ærlig, da vi sjekket inn ved 15-tiden på fredagen. Vi satte pris på oppriktigheten, og dagen etter dro vi i badeanlegget rett etter frokost. Selv om det var helg og høysesong, opplevde vi ikke bassenget som ubehagelig fullt.

Garderobene var rene og tiltalende, men ettersom vi bodde i samme bygg som badeanlegget valgte vi å dusje på rommet. Det var ikke håndklær tilgjengelig i garderobene, så vi tok med egne. Det kan også være lurt å ta med egne sandaler og eventuelt badekåpe, dersom du ønsker å gå rett fra rommet til bassenget.

Selve badeanlegget består av et svømmebasseng inndelt i to soner, et boblebad, et barnebasseng med en fontene, og en stor sklie. Det er med andre ord ikke snakk om et stort, innholdsrikt badeland, men mer enn nok for å gi oss og barna en morsom økt i vannet. Likevel hadde det ikke skadet med for eksempel en plastsklie i barnebassenget eller lignende.

Jente i svømmebasseng
Det var ikke så mye eventyraktig ved Eventyrbadet, utover de flotte veggmaleriene. Men barna var veldig fornøyde uansett, og ville tilbake hver dag under oppholdet vårt!
Barnebasseng med fontene
Barnebassenget i Eventyrbadet hadde ikke noe utstyr eller leker til barna, utover fontenen i midten. Passer best for de aller, aller minste.
Svømmehall, badeanlegg ved Vestlia Resort på Geilo
Utover at det manglet noen fliser her og der, var anlegget rent og fint og romslig. Fint med sitteplasser for de voksne.
Dusjer i svømmehallen
Også dusjområdet fremsto som rent og nytt.
Damegarderobe svømmehall
Garderoben til Eventyrbedet ved Vestlia Resort var også “fresh” og ren.

Maten på Vestlia Resort

Vi spiste kun frokost på hotellet, så jeg kan ikke uttale meg om restauranten. Frokostbuffeten inneholdt alt man kan ønske seg, og hadde et helt fint tilbud til allergikere – og ikke minst god te fra Harney and Sons! Hadde de i tillegg hatt ordentlige tekopper, eventuelt også noen små tekanner (som andre Thon-hotell ofte har), ville jeg blitt ordentlig imponert!

Lokalet var lyst og luftig, med god plass mellom bordene. Selv om hotellet nesten var fullt, oppleves det aldri som trangt, og det var alltid et sted å sitte. Det samme gjaldt fellesområdene rundt baren og restauranten – de var inndelt i luftige soner med ulike sittegrupper,  og mye plass mellom. Dette gjorde at man kunne finne et sted for seg selv, uten å sitte oppi de andre gjestene. Et stort pluss.

Boller med grønnsaker. Hotellfrokost
Utdrag fra hotellfrokosten på Vestlia Resort.
Frokostsal med peis og bord og stoler på hotell
Vestlia Resort har en hyggelig frokostsal med peis, god plass og mange sitteplasser.
Fat med ulike oster. Hotellfrokost.
Utdrag fra frokostbuffeten ved Vestlia Resort.
Fat med leverposten og laks og salami. Hotellfrokost.
… og enda et bilde fra hotellfrokosten! Det var naturlig nok mindre utvalg i hverdagene enn i helgen.

Vår erfaring med Vestlia Resort

Alt i alt hadde vi en nydelig langhelg, og barna var strålende fornøyde. Hotellet svarte til forventningene våre om et moderne og velholdt barnevennlig hotell, og var verdt hver krone. Det var også veldig praktisk at både svømmehall, lekerom og parkering var inkludert i prisen, så slapp vi å tenke noe mer på det.

Vi hadde booket en ekstra natt, så da alle gjestene dro hjem på søndag, hadde vi nesten hele hotellet og alle fasilitetene for oss selv frem til vår avreise  mandag formiddag. Det var ganske herlig å være helt alene i badeanlegget og på lekerommet, etter en hektisk helg omgitt av mange andre barnefamilier! Anbefales dersom man har anledning til en ekstra fridag …

Vi ser absolutt ikke bort fra at vi kommer tilbake hit ved en senere anledning.

Lite bibliotek med myke stoler på et hotell.
Hotellet hadde et lite bibliotekshjørne ved resepsjonen, noe barna syntes var spennende. Det hadde vært supert med mer enn én barnebok her 🙂
Sittegruppe med bord og sofaer på et hotell.
Hotellet føltes aldri trangt, selv om det nesten var fullt. Kanskje fordi fellesområdene hadde så mange fine og luftige sittegrupper rundt omkring.
Sofaer / sittegruppe i lounge på hotell.
Et eksempel på hyggelig sittegruppe hos Vestlia Resort.

Jeg er tekstforfatter og journalist, og driver bloggen Reisepluss.no