Lenge leve Long Beach!

Trenger du et avbrekk fra den hektiske L.A.-ferien? Bytt ut bilkøene og turistklyngene rundt Hollywood med rolige dager ved en av strendene i Long Beach!

– Skyer er så utrolig flotte, utbryter Greg Rangel og skuer fascinert nedover stranden i retning Downtown, hvor solnedgangen har satt himmelen over de få skyskraperne i brann. De små skyene i ubestemmelige former fascinerer ham: – Her i Long Beach ser vi faktisk bare skyer noen får dager i året. I blant er det riktignok disig eller overskyet om morgenen, men det løser seg nesten alltid opp.

Her i Long Beach ser vi faktisk bare skyer noen får dager i året.

Vi sitter på stranden ved Belmont Shore mens bølgene fra Stillehavet slår rolig inn mot oss. Bak oss spiller flere gjenger med ungdommer sandvolleyball.

– Long Beach er noe helt annet enn resten av L.A. County, forklarer Greg. Han er født og oppvokst i denne byen, i likhet med faren og bestefaren.

Greg beskriver hjembyen som åpen og moderne med høy toleranse for blant annet homofile. Cameron Diaz, Snoop Dog og Nick Cage er noen av kjendisene som har vokst opp i strandbyen, og Steven Spielberg gikk til byens universitet, Calstate Long Beach som har rundt 38.000 studenter. Så mange filmer og TV-serier er spilt inn her, at jeg velger å gi deg en link til en side med full oversikt, fremfor å liste opp alle …

Havnen i Long Beach er hovedhavnen i Los Angeles, og den nest største havnen i USA. Varer for rundt 16 millioner kroner transporteres inn og ut her hver dag.

Greg Rangel er født og oppvokst i Long Beach, og har delt sine alle beste tips om byen sin med meg.
Greg Rangel er født og oppvokst i Long Beach, og delte gladelig sine alle beste tips om hjembyen med meg.

Dra på sykkeltur!

Long Beach er noe så sjeldent som en sykkelvennlig, amerikansk by. Langs handlegatene er det flust med sykkelstativ, og det males stadig opp nye sykkelveier. Hvorfor ikke leie sykkel for en dag, og cruise på sykkelveien langs stranden? En sunn og herlig dag å utforske byen på!

Jeg syklet rolig langs strendene, via Naples og til Seal beach. Underveis mangler det ikke på hyggelige kafeer og restauranter hvor man kan spise lunsj eller nyte noe kaldt å drikke.

long_beach_reisetips-5

Gode restauranter, barer og kafeer i Long Beach

I en by som er kjent for sin gode mat og mangfold av spisesteder, hva skal man velge?
Først og fremst vil jeg absolutt anbefale deg å laste ned gratisapp-en Yelp. Her kan du søke opp spiseteder, barer, massasjesteder og alt mulig annet i nærheten av deg. Hundretusener av personer lagt inn sine egne anmeldelser og karakterer, noe som ofte gjør valget lettere. Jeg har hatt stor glede av denne appen i både Long Beach, resten av Los Angeles, Las Vegas, San Fransisco, New York, Miami …

Heldigvis har Greg sagt seg villig til å dele sine beste tips med oss:

– Vennene mine og jeg møtes ofte på 2nd street, forteller han, og referer til den delen som ligger mellom Livingstone Drive og Bay Shore Ave.

– Her er det massevis av gode restauranter og kafeer, og små butikker. I tillegg ligger mange av byens beste barer og utesteder her. Det er her de lokale tilbringer fredags- og lørdagskveldene! Legends er et godt sted å starte kvelden, for de har billig drikke – halve prisen av det du betaler i Hollywood-områdene, ler han. – Hit går vi også for å se på sport. De har en diger skjerm!

Er du fan av True Blood, bør du ta turen til Alex’s bar på 2913 E Anaheim street.
– Den ble kjent som baren Fangtasia i vampyrserien, forteller Greg.

Her er flere av Gregs beste tips:

  • Jills BakeryHer får du blant annet fantastiske cinnamon rolls!
  • Nicks on 2nd street. God og sentral restaurant med uteservering.
  • En skjult hemmelighet i Downtown heter Boibeau. – Det er stort og hyggelig inne i lokalets første etasje, men hvis du går opp finner du en enda finere, åpen terrasse. De har kunstklasser her på lørdager, forteller Greg. – Selv om dette er et eksklusivt sted, har det også et slags hipsterpreg.
  • Hver tirsdage er det Taco Tuesday, en tradisjone du ikke kan gå glipp av! – Det beste stedet for Taco Tuesday ligger i krysset mellom Cherry Ave og 7th street, og heter Cantarito Mexican Grill. En taco koster én dollar, og det samme gjør en øl! forteller Greg fornøyd.
  • SuperMax er en liten restaurantkjede som kommer fra Long Beach, og har veldig god meksikans mat! Foreldrene til Greg spiser her minst én gang i uken. (Jeg var med en kveld, og kan bekrefte NYDELIG meksikansk mat, enorme porsjoner og billige priser. Husk at det er helt greit å be om en “box” og ta med det du ikke orker å spise hjem.)
Beste spise sted i Long beach? SuperMex er en favoritt.
Middagen min på SuperMax i Long Beach. Combo-tallerken til $10. #NAMNAM!


Beste shopping i Long Beach

2n Street
Denne gaten byr på både småbutikker og kjedebutikker.
Greg trekker spesielt frem bruktbutikken Buffalo Exchange som et sted hvor både kvinner og menn kan finne rimelige bruktskatter.

Retro Row
Skattejakten kan fortsette på 4th street mellom Cherry og Junipero. Dette er en veldig populær handlegate for alle som digger rockabilli og 50-tallet.

Los Cerritos Center (ligger riktignok rett utenfor grensen til Long Beach)
Hit drar du hvis du vil til et kjøpesenter med kjedebutikker som Victoria’s Secret, Forever 21, Foot Lockers m.fl. Lakewood Center ligger riktignok litt nærmere Long Beach, men Greg anbefaler Los Cerritos fordi ”it’s nicer there”.

Les også: 11 kule ting å gjøre i Long Beach

 

Sikkerhet i Long Beach

Ved bruk av vanlig sunn fornuft er byen trygg, selv om noen av bydelene omtales som ”ghetto”.
– Vi holder oss vanligvis unna ”The Fruit Streets”, forklarer Greg. ­– Uttrykket referer til gatene mellom Cherry og Long Beach boulevard. Dette inkluderer blant annet Lemon ave, Orange ave, Lime ave. og så videre.

I likhet med andre strandbyer i L.A., vil du sannsynligvis få øye på uteliggere i parkene ved strendene. Dette skyldes at dette er offentlig grunn, og et av de få stedene de har lov til å oppholde seg.


Ja, jeg digger Long Beach!

Jeg hadde noen herlige og avslappende uker i Long Beach, med sykling, stand up padle board, bading, masse god mat og hyggelige folk. Et fint avbrekk fra hektiske West Hollywood og Santa Monica! Det er et stort pluss at byen ligger mellom så mange andre fine strandbyer, som gjør det enkelt å dra på dagsutflukter.

Lurer du på noe om Long Beach, L.A. eller Laguna Beach? Legg igjen en kommentar under!

[:]

Jeg er tekstforfatter og journalist, og driver bloggen Reisepluss.no

Leave a Reply