Moderne og miljøvennlig ved München

(Sponset samarbeid)  Er du på utkikk etter et moderne og miljøvennlig hotell hvor nye tekniske løsninger møter trivsel og hygge? Da kan Soulmade være ditt sted.

Prosjektet har fått økonomisk støtte fra Tysklands Nasjonale Turistkontor. Ingen samarbeidspartner har påvirket teksten eller bildene. Alle meninger er mine egne.

Soulmade befinner seg i den lille byen Garmisch, som ligger omtrent midt mellom Münchens sentrum og flyplass. Med t-banen (U-bahn) tar det en halvtime inn til byen, og flyplassen ligger en tjue minutters kjøretur unna.
I Garmisch, som er vennebyen til norske Lørenskog, kan du nyte tysk mat, shoppe, eller gå tur i Mühlenpark og ta en øl under trærne i Biergarten.

Soulmade tilbyr rolige omgivelser, samtidig som det er en forholdsvis kort vei til sentrum. Under mitt opphold valgte jeg å ikke dra til München sentrum, men heller nyte hotellet og tilbudene i nærmiljøet.

reisetips_tyskland_hotell_münchen_soulmade-1

reisetips_tyskland_hotell_münchen_soulmade-11 reisetips_tyskland_hotell_münchen_soulmade-12

reisetips_tyskland_hotell_münchen_soulmade-2

reisetips_tyskland_hotell_münchen_soulmade-5 reisetips_tyskland_hotell_münchen_soulmade-6 reisetips_tyskland_hotell_münchen_soulmade-8reisetips_tyskland_hotell_münchen_soulmade-13

Hotellrommet var faktisk så behagelig å være i at jeg tok meg selv i å utsette å gå ut … Personlig har jeg alltid vært glad naturlige farger og materialer, så interiøret i lekker eik stål og grove tekstiler i ulike bruntoner appellerte umiddelbart til meg.

Les om Tysklands største termalbad, om vår kjærlighetsferie langs Romantische Strasse, og mange flere reiseartikler fra Tyskland her!

Mens enkelte hotellrom kan fremstå sterile og upersonlig, fikk her følelsen av å komme hjem til noen venner (med misunnelsesverdig god smak).
Som forfatter ble jeg naturligvis ekstra sjarmert av alle bøkene som sto plassert på flere hyller, selv på badet, og veggkunsten av resirkulert papir.

reisetips_tyskland_hotell_münchen_soulmade-10

Posene med god te, kaffebønner (ingen aluminiumskapsler her!) og krydder,samt de  lekre krusene og presskannen, gjorde meg rett og slett litt glad. Naturligvis var det kun økologiske og veganske produkter på badene.

reisetips_tyskland_hotell_münchen_soulmade-14 reisetips_tyskland_hotell_münchen_soulmade-3 reisetips_tyskland_hotell_münchen_soulmade-4

Ja, jeg skrev badene. Jeg bodde nemlig i en business-leilighet med minikjøkken, stue, to entreer, soverrom med sofakrok og to bad. Når jeg reiser med samboeren min, er det nøyaktig slike overnattingsmuligheter vi kikker etter. Vi liker å lage egen mat iblant, så stekeplater og et stort kjøleskap er et pluss.
Og to bad er en herlig og praktisk luksus …

På hotellrommet ventet en egen mobiltelefon (!), som lot meg ringe gratis til inn- og utland og surfe gratis på nettet.
Jeg disponerte i tillegg et nettbrett som også kunne brukes til å surfe på nettet, samtidig som den inneholdt  dagens tv-program og all tenkelig informasjon om hotellet.

reisetips_tyskland_hotell_münchen_soulmade-7 reisetips_tyskland_hotell_münchen_soulmade-9

Press din egen juice

Hoteller har ikke vanlig resepsjon, men en kombinert stue, lobby og coworking-plass med komfortable sittegrupper, peis, bokhyller og en liten bar. De ansatte befinner seg i dette området, sammen med gjestene. Trenger man hjelp, stiller de raskt opp.
Ved inngangspartiet ligger også «Emma», en mini-shop med godt utvalg av lokale, økologiske og resirkulerte produkter. Her finner jeg (heldigvis?) ikke Coca Cola, men til gjengjeld en fantastisk god og frisk basilikum-drikke med kullsyre fra en liten bedrift i München. Og mange andre drikker. Blir du småsulten, kan du kjøpe glasskrukker med suppe fra en lokal bondegård.

reisetips_tyskland_hotell_münchen_soulmade-32 reisetips_tyskland_hotell_münchen_soulmade-31

Frokosten serveres i samme område. I tillegg til å kunne forsyne seg med lokalt kjøtt, ost, bacon, eggerøre og ulike vegetariske smørepålegg, står gjestene fritt til å steke egg. I tillegg står en juicepresse og kurver med frukt og grønnsaker til disposisjon.
Hjemme har jeg en juicepresse som jeg setter stor pris på, men dette er første gang jeg kutter opp grønnsaker og presser min egen juice på et hotell. Det er så bra!

reisetips_tyskland_hotell_münchen_soulmade-25

reisetips_tyskland_hotell_münchen_soulmade-26

reisetips_tyskland_hotell_münchen_soulmade-20 reisetips_tyskland_hotell_münchen_soulmade-21 reisetips_tyskland_hotell_münchen_soulmade-23 reisetips_tyskland_hotell_münchen_soulmade-24

– Gjestene våre uttrykker at de setter pris på å kunne tilberede sin egen mat, forteller en av hotellets ansatte. – Da får de helt nystekte egg og nypresset juice.

I stedet for Nutella, tilbys (ikke uventet) et sunnere alternativ uten palmeolje. Teen og kaffen som serveres til frokosten er (heller ikke uventet) av samme kvalitet som maten.

Og som prikken over i-en: Frokosten varer helt til kl. 12 i helgene!

 

Moderne gym

Ønsker du å brenne av noen kalorier etter den store frokosten, kan du slå deg løs i hotellets interaktive gym – som er det mest moderne jeg hittil har sett på et hotell. Her er TRX-utstyr og yogamatter og mer. En flatskjerm på veggen viser inspirasjonsfilmer med ulike øvelser.

Det rykker i hender å føtter etter å prøve ut utstyret, men jeg har dessverre ikke mulighet til å trene denne gangen.

Du kan også låne en segway og kjøre deg en tur i nærområdet. Det er helt gratis!

Tips: En av verdens største termalbad, Therme Erding ligger bare 25 minutter unna Soulmade hotel! Les mer her.

reisetips_tyskland_hotell_münchen_soulmade-16 reisetips_tyskland_hotell_münchen_soulmade-17 reisetips_tyskland_hotell_münchen_soulmade-18

Slutt allerede?

Å bo på hotell blir sannsynligvis aldri en ren miljøvennlig handling, men jeg er begeistret over alle mulighetene vi forbrukere får til å kunne velge mer eller mindre «grønne» alternativer.
Det er ekstra gøy å komme til et hotell som Soulmade, hvor eierne tydelig har tenkt utenfor boksen og valgt nye løsninger.
Det eneste jeg har å utsette på oppholdet mitt her, var at det kun varte et døgn. Her skulle jeg virkelig gjerne ha vært et par dager til!

reisetips_tyskland_hotell_münchen_soulmade-27
Her har de tenkt på ALT. Massevis av spill, bøker, magasiner og instrumenter er til utlån – i tillegg til segwayer!
reisetips_tyskland_hotell_münchen_soulmade-19
Lunt og moderne på én gang. Kombinert lobby, frokostsal, coworking-plasser og lounge.

reisetips_tyskland_hotell_münchen_soulmade-28 reisetips_tyskland_hotell_münchen_soulmade-30

Kontakt:

Soulmade
Mühlfeldweg 46
85748 Garching
Tyskland

Tips:
Det er betalt parkering under hotellet, men jeg parkerte gratis i sidegatene.

 

reisetips_tyskland_hotell_münchen_soulmade-34
Hotellet har en grønn bakgård med sittegrupper og peis.

reisetips_tyskland_hotell_münchen_soulmade-33

[:]

Jeg er tekstforfatter og journalist, og driver bloggen Reisepluss.no

1 Comment

Comments are closed.