Europas største termalbad

Gigantiske “Therme Erding” ligger like ved München flyplass. Her kan du bade i mineralrikt kildevann, teste en 365 meter lang badesklie – og mye, mye, MYE mer.

Jeg dro hit en kveld mens jeg bodde på Soulmade hotel, og kjøpte to timers inngang. Tiden gikk fort, så neste gang ville jeg vurdert å kjøpe fire timers-pass bare for å slippe å følge med på klokken!

Anlegget er på hele 180.000 kvadratmeter. Kjøper du tilgang til alle avdelingene, kan du svette ut i 30 ulike saunaer fordelt over 12.000 kvadratmeter, og kaste deg ned vannsklier som sammenlagt tar deg totalt 2.500 meter nedover.

 Ettersom det (naturligvis) ikke er lov å ta bilder inne i anlegget, er alle bildene i denne artikkelen lånt fra Therme Erding.

reisetips_tyskland_badeland_therme erding-1 reisetips_tyskland_badeland_therme erding-2

Hva bør du ha med?

Husk at du må ta med egne håndklær. Ett som du har med inn i anlegget, og ett til å tørke deg med etter dusjen etterpå. Du må også ha med egen dusjsåpe, sjampo og balsam.
Det anbefales å ha med egne flip-flops eller lignende, til å benytte mens du går rundt i anlegget.
Du får elektronisk nøkkel til eget garderobeskap, hvor du kan låse inn klær og verdisaker. Du betaler med den samme chipen, slik at du ikke behøver å ha lommebok med inn i anlegget.

 

Umulig å prøve alt …

Anlegget er så stort at det er nesten virker uoverkommelig å nevne alt som finnes i denne artikkelen. Her er blant annet grotter, fosser, kanaler med strømninger, dampbad, barneområder, utebasseng, sklier ute og inne, sandstrand, strandbar, massevis av restauranter og barer, og sandvollwyball-baner. Du kan bade i basseng med mineraler som jod, selen og kalsium. Blant annet. I løpet av to timer rakk jeg kun å teste en brøkdel!

Jeg besøkte i hovedsak sonen som hetet VitalOase, hvor jeg badet i kildevann med svovel og mineraler. Dette ble etterfulgt av å sitte på en badering og suse ned en sklie på 365 meter!

reisetips_tyskland_badeland_therme erding-3

Naken-advarsel

I Tyskland er man mer avslappet i forhold til nakenhet enn i Norge. Garderobene er for begge kjønn, men med små avlukker hvor man kan gå inn for å skifte. Dusjene er separate for menn og kvinner.
I spa-området som heter Vital Thermen, er det ikke lov å ha på badetøy.

reisetips_tyskland_badeland_therme erding-7

Rent praktisk

Prisen ligger på rundt 30-40 euro per dag, og det er gratis parkeringsplasser rett utenfor anlegget.

Nettsiden til Therme Erding finner du her.

reisetips_tyskland_badeland_therme erding-9

reisetips_tyskland_badeland_therme erding-6reisetips_tyskland_badeland_therme erding-11

reisetips_tyskland_badeland_therme erding-10

reisetips_tyskland_badeland_therme erding-12 reisetips_tyskland_badeland_therme erding-13

[:]

Jeg er tekstforfatter og journalist, og driver bloggen Reisepluss.no