Reisetips: Nang Yuan

Har du noen gang fått lyst til å spasere rett inn i det vakre motivet på et postkort? Slik oppleves det å komme til paradisøya Nang Yuan, som kun ligger en kort båttur unna det populære turistmålet Koh Tao.


Dette skal i følge mange være en av verdens vakreste øyer. Mens bildene viste oss en kritthvit, tom strand, ble vi riktignok møtt av et par hundre andre turister – men det skal sies at vi besøkte øyen i høysesongen (desember), så resten av året er sjansen større for at du får oppleve den ekte, idylliske stemningen.

Nang Yuan består av tre øyer som er forbundet via nevnte hvite strand. Fra den ene øyas høye utkikkspunkt får du en unik oversikt over området, og det tar bare rundt 10-15 minutter å gå opp. Anbefales!

 

Hvordan komme til Nang Yuan?

Vi booket en long tail boat fra Sairee Beach, og betalte rundt 2-300 baht per person tur/retur. Avtal når båtføreren skal hente deg igjen. Husk nummeret på båten din, slik at du vet hvilken som er din når du skal tilbake. Reisen over tar ca 15 minutter.
Tips: Selv om det ikke var store bølger dagen vi dro, ble vi og ryggsekkene våre søkkvåte. Det kan derfor være lurt å ha med tørt skift, eller ta andre forhåndsregler … (ha med plastpose/vannsikker bag til å pakke inn baggasjen e.l.)

 

Verdt å vite før du reiser til Nang Yuan

  • Du har ikke lov å til med deg vannflasker til øya (ettersom de fleste turister dessverre kaster dem fra seg i naturen).
  • Du må betale rundt 100 baht i inngangsbillett, og rundt 150 baht for en strandstol.
  • Øya har en restaurant (med den typiske servicen du alltid finner på turiststeder …), samt toaletter (husk å ta med toalettpapir, samt desinfiseringsgelé, da stedet ikke har vask og såpe.)
  • Ta også gjerne med snorklemaske.
  • Øya stenger for turister klokken 17 hver dag.
  • Hvis mulig, reis utenom høysesongen, eller forsøk å komme deg til øya før alle de andre turistene kommer rundt kl 9.30.
Reisetips fra Nang Yuan
Ok, livet er ikke så verst på Nang Yuan!
Reisetips fra Nang Yuan
… selv om det var litt flere turister enn forventet der.

[:]

Jeg er tekstforfatter og journalist, og driver bloggen Reisepluss.no

Leave a Reply