Venninnetur på spa-hotell: Farris Bad

Det er alltid riktig tid for en vennetur på spa-hotell! Farris Bad viste seg igjen å være et godt valg, og passer like godt for venner og kjærestepar, som for deg som trenger skikkelig alenetid.

Det er ikke så lenge siden jeg besøkte spa-hotellet Farris Bad med en annen venninne. Den gangen kjøpte vi en dagspakke og bodde på et annet hotell i nærheten, ettersom jeg hadde bonuspoeng som skulle brukes.
Da en venninne og jeg denne gangen bestemte oss for å reise på en venninnetur, sjekket vi flere spa-hotell rundt Oslo, men endte igjen med å velge Farris Bad. Rett og slett fordi de tilbød en pakke som passet godt for oss, og fristet med et godt tilbud. Dette er ikke et intimet og luksuriøst boutique-hotell, heller ikke et stort resort – men havner omtrent midt i mellom disse kategoriene.

Hotellets beliggenhet ti minutters gange fra Larvik togstasjon, er praktisk for oss som bor på  østlandet. En behagelig togtur er beste start på en avslappende helg! Ved ankomst ble vi møtt av en blid resepsjonist som virket oppriktig glad for å ha oss som gjester, og entusiasmen smittet rett over på oss. (Resepsjonisten ved utsjekk virket til gjengjeld både uinteressert og ufokusert.)

 

Rommene på spa-hotellet Farris Bad

Pakken inkluderte et helt vanlig standardrom, og hadde følgelig ikke utsikt mot fjorden. En flaske eplemost i flaskekjøler, to champagneglass og en eske eksklusiv sjokolade fra Jentene på tunet ventet på bordet. Det er ikke til å komme bort fra at det vekker en nesten barnslig glede og fjollete luksusfølelse å bli møtt av en slik liten oppstilling, samtidig om man er fullstendig klar over at man har betalt (overpris?) for alt sammen …

Som en del av pakken vi hadde bestilt, lå også en toalettmappe til hver av oss på  sengen, fylt med nok hudpleieprodukter nok til å kunne lage sitt eget velværerituale på badet. I tillegg var badet utstyrt med fine  og velduftende produkter fra den norske produsenten RÅ. Heldigvis ikke i små flasker, men større pumpeflasker.

En fordel med å bo på hotellet, er at man kan dusje på rommet og rusle ned til spa-avdelingen i morgenkåpe. Det var ekstra smart at romnøkkelen kom i form av et gummiarmbånd, slik at vi slapp å låse nøkkelkortet inn i garderoben i spa-et.

Det var ikke mulig å få rom med to enkeltsenger, kun dobbeltseng. Vi fikk heller ikke to dyner, men én dobbeltdyne. Ettersom jeg reiste med en god venninne som jeg har reist en del med i Asia tidligere, opplevdes overhodet ikke dette som et problem for oss, men kan være greit for andre å være klar over.

Fra hotellrommet kunne vi høre bølgene slå mot stranden nedenfor, det perfekte soundtracket for helgen!

 

Såpe og lotion fra RÅ.
Deilige og “snille” produkter fra norske RÅ både ved vasken og i dusjen.
Badet under vår spa-helg på Farris bad.
Badet på hotellrommet under vår spa-helg på Farris bad.
Som en del av pakken vi hadde bestilt, fikk vi både bikini og toalettmappe spa-produkter. Badekåpe, håndklær og badesko fikk vi låne.
Vi bodde på et helt vanlig standardrom hos Farris bad.

Massasje når du er på venninnetur på spa-hotell

Selve spa-anlegget til Farris Bad er verken enormt stort eller altfor lite. Vårt besøk fant sted en regntung vårdag, og det var ekstra deilig å sitte inn i varmt boblebad og se utover fjorden. Vi  kunne også se folk som løp ut og badet fra stranden, før de spurtet tilbake og inn i saunaen.
I tillegg til ulike saunaer, boblebad og basseng, kan man trekke seg tilbake i et eget rom med hengestoler, tepper, peis og tilgang til te og vann med ferske urter. Vi tok også turen til den lille, rolige kafeen i saunaområdet og spiste en liten bowl med laks før massasjen. Trenger du en skikkelig lunsj etter en behandling, tilbys en større meny i Seaside Lounge & Foodbar.
– Massasjen var kjempedeilig, mente venninnen min, etter at vi hadde nytt hver vår 50 minutters behandling.
Ettersom Farris Bad har mange ulike behandlere, er det umulig å gå god for alle. Men vi hadde en fin opplevelse denne gangen, og fikk inntrykk av profesjonalitet i alle ledd.
Ryddig og rent i damegarderoben hos Farris bad.
Et av de mest behagelige rommene i spa-et til Farris bad. Hengestolene var fantastiske, utsikten nydelig, og det var tilgang til te og urtevann.

God mat er viktig for venninner på spa!

I forrige innlegg fra Farris Bad skrev jeg om lunsjbufeen.  Denne gangen var vi like fornøyde med både maten og servicen. Middagsmenyen hadde et godt utvalg av alkoholfrie drikker (som var det eneste som var aktuelt for oss å drikke denne gangen). Blant annet økologiske juicer med rødbete, eple, ingefær og gulrot.  Oversikt over teutvalget fantes derimot ikke, og teen til desserten ble servert i en liten kaffekopp … Til gjengjeld vil jeg trekke frem den veganske sjokoladeganacheen, med karamelisert popcorn, frisk kokossorbet og syrlig bringebærcoulis. Det er flott med flere veganske alternativer på menyen, spesielt når de smaker minst like godt som alternativer med vanlig melk! Denne skulle jeg gjerne ha spist igjen … og igjen … og igjen …

 

Nydelig, vegansk dessert! Og en bitteliten kopp med te …
Middag i restauranten hos Farris Bad.
Et lite utdrag fra frokostbuffeten hos Farris bad.

Fra resepsjonsområdet hos Farris bad.

Jeg er tekstforfatter og journalist, og driver bloggen Reisepluss.no