Unik overnatting på gårder i Gudbrandsdalen

Nyt moderne hotellkomfort i femhundre år gamle gårdshus, eller sjekk inn på et stabbur omgitt av sauer,  katter og hunder. To unike overnattingsmuligheter venter deg i Gudbrandsdalen!

Oppholdet ble arrangert av Gvegen.no, derfor er artikkelen å regne som reklame. Ingen har derimot ikke lagt føringer for innholdet i teksten, og alle meninger er våre egne.

Kunst, kultur og lokal mat hos Rudi Gard

Rudi Gard er kjent for å tilby livlige konserter og andre kulturopplevelser i kombinasjon med god mat og drikke.  Her finner du programmet som gjelder nå! Hos Rudi Gard løftes gjerne lokale talenter frem samme kveld som etablerte artister inntar scenen. Maten som serveres er i hovedsak fra produsenter som holder til bare noen kilometer unna.

Ingen skikkelig gårdsferie uten en gårdskatt som tusler rundt på tunet!
Det holder ikke med lokale råvarer hvis de ikke tilberedes skikkelig. Hos Rudi Gard har de lang erfaring med å lage de lekreste retter til små og store selskap.
Sparebanken1 hadde et arrengement hos Rudi Gard da vi var på besøk. Ellers er sommersesongen full av konserter og andre spennende kulturarrangement. Se gårdens nettside for mer informasjon.

Siden forrige gang jeg besøkte Rudi Gard, har Øystein og kona Nina utvidet kulturtilbudet med ulike overnattingsmuligheter. Rundt om på tunet står nå nyrenoverte stabbur med egne bad. En liten badstue er også på plass, med glassvegg og utsikt utover dalen. Rundt på området beiter sauer, og ekteparets nye hund løp logrende mellom oss da vi utforsket gården.

Stabburet jeg overnattet i var lite og enkelt innredet, en blanding av tradisjonelt og moderne, og ga virkelig følelsen av å ha sjekket inn på en norsk gård! Er man en familie eller større gruppe, vil jeg anbefale å velge glasstabburet, med store vinduer som slipper både lys og den nydelige utsikten helt inn.
Tilbringer du en natt eller flere ved Rudi Gard, kan du forvente opplevelser litt utenom det vanlige. Som for eksempel å få mulighet til å være med å flytte en stor gjeng med værer til et nytt beiteområde …

 

Les mer fra Gudbrandsdalen

 

Rudi Gard er et uformelt sted hvor gjestfriheten sitter løst, og frokost inntas på kjøkkenet til vertskapet. Formelle detaljer som nøyaktig klokkeslett for innsjekk og utsjekk, behøver du ikke stresse med.
I utgangspunktet skulle overnattingsmulighetene kun tilbys i tilknytting til de mange arrangementene, men kontakter du Øystein og spør pent, er det gode sjanser for at han vil ønske deg velkommen uansett!

Vertskapet Nina og Øystein Rudi sørger for en uformell og hyggelig stemning på gården. Frokosten inntas på kjøkkenet deres.
To av de nye stabbuerene med overnattingsmuligheter på Rudi Gard. Bygget til venstre har to separate, enkle enheter med to sengeplasser hver, mens glasstabburet til høyre har kjøkken, spiseplass og flere sengeplasser, og passer fint til familier eller større grupper.
Første etasje i glasstabburet.
Dramatiske skyer gjør bare utsikten i Gudbrandsdalen enda mer spennende.

 

På kjølige kvelder kan du få varmen tilbake i kroppen i den nye badstuen.

 

 

En liten badstue med glassvegg og utsikt over dalen har dukket opp siden forrige gang jeg besøkte Rudi Gard!
En liten badstue med glassvegg og utsikt over dalen har dukket opp siden forrige gang jeg besøkte Rudi Gard!

 

 

 

 

 

 

 

Et arbeids- eller spisehjørne i det ene stabburet hos Rudi Gard.
“Vil dere være med å flytte noen værer over til ny beiteplass?”, spurte Øystein Rudi. Selvfølgelig!

 

Overnatting i Gudbrandsdalen:
Sygard Grytting

I Norge er vi så heldige at vi kan overnatte i flere hundre år gamle stabbur, hus, middalaldersherberger og hytter. Et opphold på Sygard Grytting er som en reise tilbake i tid, men med dagens komfort. Byggene er opptil syv hundre år gamle, men svært godt vedlikeholdt. De ulike rommene er innredet med gammeldagse gårdsmøbler, blant annet skapsenger og saueskinn, og har egne, moderne bad og toalett. Du kan også sjekke inn i en privat tømmerhytte og nyte din private vedfyrte badestamp og badstu.

Jeg overnattet på et koselig rom i hovedbygget, også dette med eget bad. Det er ikke lett å peke på hvilket element som bidro til å gjøre oppholdet ekstra flott og annerledes. Kanskje var det geitene og hønene som tuslet rundt på gårdstunet? Eller omvisningen som ga innsikt i gårdens historie? Eller bare det å møte ekteparet Hilde og Stig, som driver gården og har tatt i mot gjester siden 1994? Eller en kombinasjon av alt?

Det er uansett ikke til å legge skjul på at frokosten på Sygard Grytting var et høydepunkt. Vi ble servert nybakt brød, egg fra gårdens høner, spekeskinke fra gårdens lam og mange andre lokale produkter. Måltidet ble inntatt i gårdens koselige spisestue. Også middagene som serveres lages alltid fra bunnen av, med mest mulig av gårdens egne råvarer.

– Målet vårt er at gjestene skal få en autentisk opplevelse, og samtidig lære litt om norsk gårdshistorie og gårdstradisjoner, forklarer Stig.

Hilde og Stig har tatt imot gjester på Sygard Grytting siden 1994.
Hilde og Stig har tatt imot gjester på Sygard Grytting siden 1994.
Et av gårdens mange oppholdsrom.
Hjemmelagd og svært kortreist frokost.
Noen som nevnte idyll?
Tradisjonelt og autentisk gårdsbygg, med moderne og komfortable gjesterom.
Stig innvier gjerne gjestene i gårdens historie.

 

Jeg er tekstforfatter og journalist, og driver bloggen Reisepluss.no