7 tips til Hongkong

Reisetips Hongkong

Hongkong er en fantastisk miks mellom øst og vest – og fortjener å være mer enn et sted hvor vi mellomlander på vei til Australia og Sørøst-Asia!


Hongkong er delt inn i flere områder. De viktigste er øya Hong Kong Island (sentrum, med de største forretnings- og utelivsområdene), og Kowloon. Sistnevnte ligger på fastlandet nord for Hong Kong Island. Her finner du flust med hoteller, mange museer og markeder. Hovedgaten heter Nathan Road, og fører ned til havneområdet Avenue of Stars, som jeg skriver mer om lengre nede.

 

1. Ikke ligg ned i Kowloon Park!

Da jeg besøkte Hongkong med to venninner, bodde vi rett ved den digre, grønne lungen Kowloon Park. Her er det nydelig å ta med seg morgenkaffen eller -teen, og få en pause fra de ellers hektiske gatene i Hongkong. Det er greit å sitte på gresset, men legg deg for all del ikke ned! Hver gang vi forsøkte å ligge ned for å slappe av og sole oss, kom uniformerte vakter løpende og gestikulerte at vi måtte sitte opp. Selv når vi sjekket i alle retninger at ingen kunne se oss, tok det ikke mange sekunder før vaktene dukket opp fra ingensteds …

Hver gang vi forsøkte å ligge ned for å slappe av og sole oss, kom uniformerte vakter løpende og gestikulerte at vi måtte sitte opp.

Hongkong reisetips.
De mange påbud- og forbudsskiltene i Hongkong er både underholdende og irriterende … Dette tok vi i Kowloon Park.


2. Gå tur langs Avenue of Stars

Dette er Hongkongs scar på Hollywoods Walk of Fame, med statuer og håndavtrykk av kjente personligheter fra landets filmindustri, som Bruce Lee, Jet Li og Jackie Chan.

Fra Avenue of Stars, har du også super utsikt over lysshowet Symphonie of lights.

Mer fra Hongkong? Les tipsene til reisebloggene Travelletters!

Stjernen til en av Hongkongs største filmhelter, Jackie Chan, på Avenue of Stars.
Stjernen til en av Hongkongs største filmhelter, Jackie Chan, på Avenue of Stars.

3. Få med deg Symphonie of Lights

Hver kveld klokken 20.00, spilles musikk fra høytalere på begge sider av Victoria Harbour, og 47 bygninger på begger sider av havnen lyser opp i et spektakulært lys-, lyd- og lasershow! Showet består av fem deler, og varer rundt 15 minutter.
Vi så på Symphonie of Lights fra Avenue of Stars, og filmed deler av showet som du kan se på filmklippet under. Det er også mulig å bestille billett til en av de mange cruicebåter som lar deg se showet fra vannet mens det serveres middag og drinker.
PS. Showet er gratis.

Reisetips fra Hongkong
Lysshowet Symphonie of Lights kan du se hver dag klokken 20.00 fra Victoria Harbour. Anbefales!


4. Nyt utsikten fra Victoria Peak

En tur opp til utsiktspunket Victoria Peak er et “must” når du besøker Hongkong. Herfra får du en unik panoramautsikt over Hongkongs fantastiske skyline. Bygningen på fjelltoppen huser blant annet en flott restaurant, bar, utkikksterassen Sky Terrace og Madam Tussauds voksmuseum.
For å komme opp Victoria Peak, tar du den 120 år gamle jernbanen Peak Tram fra stasjonen Garden Road (ikke langt fra T-banestasjonen Central). En tur-returbillett koster 40 Hongkong Dollar, rundt 33 norske kroner. Les mer her. 

TIPS: Dra opp om ettermiddagen, slik at du får med deg solnedgangen!

Unik utsikt over Hongkongs skyline fra Victoria Peak.
Unik utsikt over Hongkongs skyline fra Victoria Peak.
Hongkong_reisetips_19
Nok et bilde av utsikten over Hongkongs skyline fra Victoria Peak – fordi den er så flott …

5. Transport er enkelt!

Det er lett å komme seg rundt i Hongkong med T-banen. Stasjonene og vognene er rene og oversiktlige, selvom stasjonsnavnene riktignok kan være noe vanskelige å uttale …
Hongkong deles av Victoria Harbour, men det er enkelt å komme seg over vannet. Du kan enten ta den røde t-banelinjen under vannoverflaten, vanntaxi, vanlig rutebåt, eller en av de tradisjonelle, vakre fergene.

Hongkong
Et av favorittbildene mine fra Hongkong-reisen, som viser landets spennende kontraster mellom øst-vest og nytt-gammelt.

6. Vær forberedt på mange mennesker …

Å gå rundt i Hongkong, er som å gå rundt i Oslo på 17. mai. Det er bare å være tålmodig …

Hongkong_reisetips_8
Du føler deg sjeldent alene i Hongkong …


7. Ta en utflukt til Stanley

Hvis du blir lei av alle menneskene og den hektiske atmosfæren i det sentrale Hongkong, kan du for eksempel ta taxi til den roligere badebyen Stanley, som ligger på sørsiden av øya Hong Kong Island. Stedet er kjent for markedsområdet Stanley Marked, som jeg personlig ikke syntes var så spennende – for min del var det de to strendene som fristet mest …

Ved strenende i Stanley hersker en betydelig roligere atmosfære enn i sentrum av Hongkong ...
Ved strenende i Stanley hersker en betydelig roligere atmosfære enn i sentrum av Hongkong …

[:]

Jeg er tekstforfatter og journalist, og driver bloggen Reisepluss.no

Leave a Reply