Anbefalte kafeer i Bærum

Dette er de beste kafeene i Bærum – mener jeg!

Hva man setter mest pris på under et kafébesøk er naturligvis individuelt, men  her er åtte steder som jeg personlig kan anbefale Bærum! Listen vil bli oppdatert etter hvert som jeg utforsker nye steder. Har du tips til steder jeg bør besøke og skrive om? Send meg gjerne en melding her!

Jeg har dessverre foreløpig ikke så mange bilder fra de ulike stedene, men dette vil bli lagt til fortløpende.

Bekkestua

På Bekkestua holder Baker Samson til i et toetasjes, sjarmerende trehus. Her er det god plass, masse lys fra vinduene, store og små sittegrupper, og godt tilrettelagt for babyer og barselgrupper. Om kveldene serveres pizza bakt i stenovn.  Steam Kaffebar ligger like i nærheten, i Bekkestua Senter. Dette er også et trivelig sted med koselig interiør, god chai latte med havremelk, hyggelige sitteplasser utenfor, Ettersom det som oftest er ganske fullt og trangt, ender jeg som oftest likevel opp på Baker Samson.

Sandvika

Er du på jakt etter en unik og annerledes kafé, anbefales kafeen i kunst- og kulturhuset Sjøholmen, les min omtale av stedet i denne artikkelen.

Kanel Bakeri i Sandvika har en super beliggenhet ved den nye elvepromenaden.

Kanel Bakeri i Sandvika ligger langs Sandvikselven, og har også hyggelige uteplasser under tak.

Jeg har også storkost meg hos Restaurant Caspar flere ganger, som ligger rett rundt hjørnet for Kanel Bakeri, ved Rådhustorget. Kyllingsalaten her er supergod (kjenner at jeg fikk ordentlig lyst på den NÅ), de ansatte uvanlig hyggelige og blide, og ikke minst har de en hel vegg med te i løsvekt!
På Kadettangen ligger Artista Gallerikafé, men jeg ble dessverre ikke imponert over menyen under mitt besøk sist sommer, og kan derfor ikke gi tommelen opp.

Bærums Verk

Kokeliko kaffebar på Bærums Verk, er derimot verdt et besøk! Deilig mat, utrolig sjarmerende og unikt innredet lokale, og de selger masse herlige (og altfor fristende) små interiørprodukter.

Kokeliko Kaffebar på Bærums Verk. Her selges også massevis av fine interiør- og gaveprodukter.

Jeg vil også trekke frem Piruetten på Hennie Onstad kunstsenter. Her kan du nyte utsikten over Oslofjorden, maten, det lyse og luftige lokalet uten nødvendigvis å kjøpe billett til selve utstillingen. Godt med (betalt) parkering utenfor.

Fornebu

Seeds Cafe på Fornebu er en av mine absolutte favoritter. Jeg elsker god, vegansk mat, og menyen her er rett og slett fantastisk. Alt er økologisk og glutenfritt, og i sesongen kommer mange av grønnsakene fra Fornebu Samdyrkelag. Prøv en av bowlene! Og en av burgerne – det er vanskelig å tro at de ikke er laget av kjøtt! Vaflene med hummus er også helt nydelige. For ikke å snakke om raw food-kakene, og chai latten med havremelk og … Maten kan nytes ved en av bordene utenfor, eller tas med til stranden eller Nansenparken. Den eneste negative erfaringen har jeg herfra, er da en venn kjøpte søtpotetfries og betalte nærmere 80 kroner for en bitteliten boks. Det var det IKKE verdt, fikk jeg høre den neste halvtimen. Men glem overpriset søtpotetfries – maten her er fantastisk, og porsjonene rause. Ikke minst supersunt! Jeg digger dette stedet!

Hyggelig lokale hos Seeds på Fornebu. Maten og drikken er helt nydelig, perfekt for alle som er opptatt av helse og sunn – og samtidig rågod – mat.

 

Et lite glimt av kakedisken hos Seeds på Fornebu. Nam, nam! Jeg går god for banankaken og lime cupcake 😛
Kombinert dekor og utstilling av drikke hos Seeds på Fornebu.
I tillegg til kafé, har Seeds på Fornebu i Bærum også en liten bar, samt masse spill og bøker til utlån.

(Jeg skulle veldig gjerne ha skrytt av Oslo Raw som ligger på kjøpesenteret CC Vest, men det ligger dessverre akkurat på andre side av Oslo-grensen …)

Jeg er tekstforfatter og journalist, og driver bloggen Reisepluss.no