Er dette Bærums mest unike kafé?

I kafeen til kunst- og kulturhuset Sjøholmen i Bærum kan du nyte både kunst og en deilig lunsj med utsikt over Oslofjorden, mens peisen knitrer i bakgrunnen. 

Den hvite villaen ligger like ved E18, likevel føles trafikk og stress langt unna når man trår over dørstokken til det gamle, ærverdige bygget. Den tidligere familieboligen huser nå både atelierer, kunstutstillinger, kunstbutikk, ulike tegne- og malekurs, og et “magisk” sanseloft hvor barn får kunstopplevelser gjennom å lete, kjenne, lukte, se og kjenne på. (Inngang til sanseloftet krever egen inngangsbillett.) Leter du etter en koselig kafé i Bærum, vil du sannsynligvis ikke bli skuffet etter et besøk her.

NYHET! Jobber du innen reiseliv, eller kjenner noen som gjør det? Nå tilbyr vi nytt webinar om hvordan norske reiselivsaktører kan få maksimal effekt ut av samarbeid med profesjonelle reisebloggere!

I de gamle stuene i byggets første etasje ligger Sjøholmen kafé. Det er nærmest umulig å ikke la seg sjarmere av de friske, lekne fargene i kombinasjon med antikke, vakre møbler og moderne malerier på veggene. Piano, lysekroner, peis og klassisk stukkatur i kombinasjon med utsikt over Oslofjorden, gjør dette til et av de mest unike kafeene i Bærum. Kafeen tilhørende Hennie Onstad Kunstsenter, som ligger noen minutters kjøretur unna, har riktig nok tilsvarende utsikt, men lagt fra like sjarmerende interiør!

En av stuene i Sjøholmen kafé i Bærum.
Vakre lysekroner, antikke møbler og stukkatur i kombinasjon med sterke farger, gjør Sjøholmen til en av de mest unike kafeene i Bærum. Et kafébesøk her føles litt som å sitte i stuen til en god venninne!
Menyen ved Sjøholmen kafé i Bærum.
Akkurat passe stor meny!
Mye sunn og god lunsj å velge blant. Kjøkkenet lagde egen salat til meg uten melk, slikt settes stor pris på!

Kunstutstillingen ved Sjøholmen kafé i Bærum.
Kunstutstilling på veggene i kafeen.
Vi ankom kafeen heldigvis før alle de andre lunsjgjestene, så jeg rakk å snike til meg noen bilder av bordene uten å sjenere noen 🙂

Skal du på kafé i Bærum, er Sjøholmen kafé et godt valg.Mye (sunn) mat for pengene

Menyen er enkel, og består i hovedsak av dagens suppe, påsmurte surdeigsbrødskiver og mektige salater. I tillegg tilbys et godt utvalg av kaker og småkaker, samt ulike typer te og kaffe, kambucha, smoothier, vin og øl.

Flere gode tips til kafeer og restauranter i Norge

Jeg spurte om de hadde anledning til å tilberede en salat uten melkeprodukter, og på kjøkkenet kastet de seg rundt. Kort tid senere fikk jeg servert en svært raus porsjon som blant annet inneholdt en halv avokado, masse stekt søtpotet, hjemmelagd pesto, kikerter og mye mer. (Den store mengden med avokado hentet tilbake minner fra da jeg bestilte en avokadosalat hos Egon, og ble servert en tallerken med masse salat toppet med to-tre smale avokadoskiver …) Dette var utrolig godt – og mettende! I tillegg bestilte jeg en chai latte på havremelk, og takket ja til tilbudet om litt honning og kanel.

 

Barnevennlig kafé i Bærum

Venninnen min var gravid, og slo seg først ned i en dyp, myk sofa i den første stuen. Da dette viste seg ikke å være et ideelt valg, reiste hun seg og så etter et vanlig bord med normale stoler. Sekundet etter kom en av de ansatte bort og tilbød henne et bord ved peisen, som på daværende tidspunkt ikke var tent.
– Et øyeblikk, så skal jeg tenne peisen! sa hun.
Som sagt, så gjort. Servicen imponerte like mye som interiøret og maten denne dagen.

Vi besøkte Sjøholmen kafé ved lunsjtider en vanlig hverdag, og trakk sannsynligvis gjennomsnittsalderen blant de besøkende ned med noen tiår. Dette kan skyldes at kafeen ligger litt utenfor Sandvika sentrum, og er enklest å komme til med bil. Det er godt med parkeringsmuligheter noen titalls meter nedenfor huset. I helgene vedder jeg på at barnefamilier er overrepresenterte blant gjestene. Stedet er tross alt spesielt tilrettelagt for barn, og på kyststien utenfor går en egen visuell kunstløype. Når været tillater det, er også uteserveringen åpen. Gjett om jeg skal tilbake hit til sommeren!

Dette er et sted med egen sjel, atmosfære og ikke minst masse historie i veggene. Åpningstider er i skrivende stund kl 11–16 hver dag utenom mandager, men ekstrasjekk gjerne nettsiden deres hvis du planlegger et besøk.

En herlig raus porsjon salat! Her blir du ordentlig mett.

 

 

Jeg er tekstforfatter og journalist, og driver bloggen Reisepluss.no