Eksperttips til Gdansk og Sopot!

Vil du få de nyeste, heteste reisetipsene fra Polen? Straks reiser jeg til Pommern på jakt etter de beste opplevelsene akkurat nå, og underveis vil jeg naturligvis dele alt med deg!


Alle foto: Joanna Ogóek/Turistkontoret i Pommern

Ingen vet bedre hva en reiseglad nordmann bør bruke verdifull ferietid på, enn de heldiggrisene som har turisme og opplevelser som fulltidsjobb. Og det er nettopp de hyggelige folkene i Turistkontoret i Pommern som har satt sammen og sponset denne opplevelsesreisen for meg og fire andre norske reisebloggere. I løpet av tre tettpakkede dager skal vi utforske kulturelle og kulinariske høydepunkter, og gi deg daglige oppdateringer på Facebook og Instagram. Følg taggen #LifestylePolen, og besøk gjerne bloggene til reisefølget mitt; Annette Munkegjord, Ann-Mari Gregersen og Janicke Hansen.

Antallet turister som legger turen til Pommern har fordoblet seg siden 2011.

Spaferie kombinert med kulinariske perler

Jeg gleder meg stort til å bli bedre kjent med Pommern. Ikke bare fordi min tyske slekt bodde på grensen til dette området da det tilhørte Tyskland før andre verdenskrig, men også fordi det er en superspennende region i full utviklingen. Antallet turister som legger turen til Pommern har fordoblet seg siden 2011, og nettopp byene Gdansk og Sopot er noen av de mest populære reisemålene. Kanskje fristes de av tanken på å kunne nyte både et fantastisk kjøkken og spa-behandlinger til konkurransedyktige priser? Regionen skal kunne tilby noe for en hver smak: Dagene kan kan fylles med alt fra vakre strender, endeløse shoppingmuligheter, romantiske smågater, lekre kurbad og veganske nytelser. Når solen til slutt forsvinner ned i havet, er nattelivet i Sopot kjent for å holde et høyt nivå.
Men nøyaktig hvilke restauranter, klubber, hotell og severdigheter bør du velge? Det er det vi skal finne ut for deg!

Sopot er kjent for sine mange fristrende strender.
Hopp i havet! Sopot er kjent for sine mange, lange fristrende strender.

Les mer om Pommern på turistkontorets egne sider!

Klar, ferdig … kultur!

Jeg liker alltid å få en dose kultur når jeg besøker nye steder, og gleder meg derfor til å besøke Shakespear Theatre i Gdansk. På solfylte dager kan taket åpnes, slik at dagslyset skinner rett ned på skuespillerne – akkurat som under renessansen. Og mens vi snakker om kultur; Sopot skal i tillegg være kjent som Polens jazzhovedstad, og et populært møtested for kunstnere.
Sist, men ikke minst, har Gdansk og Sopot mye å by på for deg som er opptatt av økologisk  og vegansk mat. Eller hva sier du til å lære å lage dine egne, veganske spa-produkter? Uansett kan du være sikker på å få noen gode tips til din neste drømmeferie nå fremover i mai!

Shakespear Theatre i Gdansk. På dette teateret kan taket åpnes,
Shakespear Theatre i Gdansk ble åpnet i 2014, blant annet for å møte behovet til den økende turiststrømmen. Taket åpnes slik at stykkene fremføres under åpen himmel, akkurat som i renessansen.

[:]

Jeg er tekstforfatter og journalist, og driver bloggen Reisepluss.no

Leave a Reply