En perfekt dag i Gdansk

Utrdrikningslag, vennetur, kjæresteferie … Gdansk passer til alt! Her er tips til hvordan du starter oppholdet med stil.

Oppholdet mitt i Gdansk har resultert i flere innlegg enn planlagt, rett og slett fordi det viste seg å være så mye spennende å oppleve og skildre. Blant annet har jeg skrevet om ølbading på et bryggeri-hotell, de beste kulinariske opplevelsene, og et veganvennlig hotell hvor vi lærte å lagd økologiske kroppsprodukter.

Det er mange grunner til å legge ferien til Polen. I tillegg til det jeg har trukket frem i tidligere innlegg, er naturlig nok en av hovedgrunnen at vi nordmenn får mye for pengene. Guiden vår fortalte at en polsk gjennomsnittslønn ligger på ca 2800,– zloty brutto, altså i underkant av kr 6000,– før skatt.
Det er derfor mulig å ha en fantastisk ferie på budsjett, men dersom du er villig til å betale litt ekstra kan du få utrolig mye moro ut av kronene.

Blogginnlegget er skrevet som en del av prosjektet #LifestylePolen jeg deltok på sammen med Annette MunkegjordAnn-Mari Gregersen og Janicke Hansen, i regi av det polske turistkontoret.

Teksten fortsetter under bildene.

reisetips_gdansk_-15
Alle byer med respekt for seg selv har en “love bridge” – også Gdansk!
reisetips_gdansk_-8
I Gdansk er det flust med fargeglade, ærverdige bygninger.
reisetips_gdansk_-11
Vi tolket Munchs “Pikene på broen” over kanalen Wisla, som slynger seg gjennom Gdansk.
reisetips_gdansk_-9
Polen er ikke så grått som mange nordmenn tror!
reisetips_gdansk_-12
Det er lett å ha det gøy mens man går seg vill i Gdansks mange smågater! 🙂

reisetips_gdansk_-13

Her sjekker dere inn:
Hotel Hanza

Dersom budsjettet ikke strekker til en natt på Hilton Gdansk eller Hotel Gdansk, er Hotel Hanza et godt alternativ.
Ettersom jeg sjekket inn rett før leggetid og ut rett etter frokost, er det begrenset hvor omfattende omtale jeg kan gi. Men totalinntrykket var svært godt. Beliggenheten ved elvekanten i gamlebyen er super, og hotellet fremsto som moderne og rent. Små detaljer som tekoker og velkomstkjeks på rommet gir tommel opp hos meg.
Frokosten var akkurat som man kan forvente av et firestjerners hotell. Allerede før jeg hadde rukket å sette meg hørte jeg norske samtaler, så huske å ikke bable i vei god tro om at ingen forstår deg …

Her tar dere velkomst-skål:
Hilton Gdansk

Prismessig ligger Hotel Hanza midt på treet. Det betyr at dere har penger til overs til å starte oppholdet med å skåle på en byens kanskje flotteste takbarer: High Five Terrace Bar på Hilton Gdansk!

På takbaren til Hilton Gdansk har dere utsikt over kanalen som går gjennom gamlebyen.
På takbaren til Hilton Gdansk har dere utsikt over kanalen som går gjennom gamlebyen. Her er det perfekt å erklære ferien for startet med noen herlige bobler!


Dette opplever dere:
Seiltur

reisetips_gdansk_-16Lyst til å oppleve noe helt utenom det vanlige? Med Premium Yachting kan dere dra på halvdags-, heldags- og flere dagers cruise.

Vi deltok på seiltur fra Gdansk oppover kysten til Sopot i en lekker seilbåt av typen Jeanneau Sun Odusseu 42 DS. Firmaet har også en yacht for 18 personer. Dette er en annerledes og unik måte å oppleve denne delen av Polen på!

Passer godt både for utdrikningslag og teambuilding. Skal du fri eller imponere kjæresten, kan kanskje seiltur med romantisk middag ombord være noe?

reisetips_gdansk_-1
Seilturen langs kysten mellom Gdansk og Sopot er noe av det jeg husker best fra reisen.

reisetips_gdansk_-4

Her fester dere:
Spatif

Etter en times seiltur fra Gdansk gikk vi av båten i Sopot, kjent som Polens sommerhovedstad. Etter en kort spasertur langs strandpromenaden spiste vi på den prisbelønte restauranten Bulaj, som jeg har skrevet om her.

reisetips_gdansk_-2
Sopot skal ha Europas lengste trebrygge.
reisetips_gdansk_-3
I årevis har Sopot vært et populært feriested for velstående polakker, men her finnes gode alternativer også for deg som reiser på budsjett.

Når solen går ned bak havet, er tiden inne for å utforske Sopots natteliv og riste litt på rumpa. Midt i sentrum ligger nattklubben Spatif, som i likhet med Sopot selv lenge har vært et favorittsted for de rike og berømte.
Spatis er såpass populært og eksklusivt at det kan være vanskelig å komme inn om sommeren, men du kan komme langt ved å kle deg pent. Her danses det på bordene, klines i de mange sofagruppene og nytes drinker som koster fra 12 euro og oppover.

Fire glade reisebloggere på Spatif i Sopot!
Fire glade reisebloggere på Spatif i Sopot!


Da gjenstår det bare å si én ting:
Dobranoc!

[:]

Jeg er tekstforfatter og journalist, og driver bloggen Reisepluss.no

Leave a Reply