Afternoon tea i Oslo: Klassisk hos Perch´s Thehandel

Ta en velfortjent pause fra hektisk shopping og opplevelser i Oslo, og nyt en god afternoon tea hos Perch’s i Kirkegata!

Det er ikke mange steder i Oslo du kan bestille en skikkelig god kopp te, servert av kunnskapsrike ansatte.  Såvidt jeg vet er faktisk A.C. Perch´s Thehandel det eneste stedet i hovedstaden som bare fokuserer på te. I butikken selges kvalitetsteer i poser og løsvekt, samt alt du kan trenge av ulikt tilbehør. Her mangler det ikke på gode gaveideer! I kafeen kan du nyte 150 ulike teer sammen med scones, kaker, salater og sandwicher. Hvis du gir beskjed i god tid, kan de faktisk også bestille de kjempegode honningkakene fra Christiansfeldt i Danmark!

Perch´s er opprinnelig et dansk familiefirma som åpnet i København i 1835. I dag har de i tillegg en kafé og butikk i Århus, et rent utsalgssted på flyplassen i København, og de kan smykke seg med tittelen “kongelig hofleverandør av te”. Avdelingen i Oslo åpnet i 2017 og ligger i Kirkegata 5, like ved Karl Johans gate.

Denne dagen har jeg invitert en venninne med på afternoon tea her.

Gode julegavetips og bursdagsideer til teelskeren!

 

Hvor får du best afternoon tea i Oslo?

Først og fremst må du huske å reservere bord i forkant. Lokalet er forholdsvis lite og intimt, og fylles fort opp i helgene. Bordet er ditt i halvannen time, så ikke kom for sent!

I skrivende stund koster afternoon tea hos Perch’s 270 kroner. Dette er billigere enn hos Hotel Bristol som jeg besøkte tidligere i år, men du får også færre sandwicher og kaker. Og når jeg først sammenligner afternoon tea hos Perch’s og Hotel Bristol, vil jeg også trekke frem at på tross av Perch’s klassiske og virkelig flott interiør, er det umulig å konkurrere med elegansen og historien som sitter i veggene hos Bristol. Til gjengjeld kan du hos Bristol kun velge mellom ti teer fra Twinings(!), mens Perch’s meny er helt unik med sine 150, egenimporterte tesorter fra hele verden.
Hos Perch’s blir vi derimot ikke servert vann ved siden av, og bordene er så lave at jeg ikke får knærne under, men blir sittende på skrå. Siden lokalet er mindre enn hos Bristol, blir opplevelsen til gjengjeld mer intim og støynivået lavere.

Sandwichene som serveres er gode, og både venninnen min og jeg reagerer umiddelbart positivt etter å ha smakt varianten med agurk og mynte – overraskende godt! Også blåbærsyltetøyet som serveres med sconesene, er med på å løfte opplevelsen. Da vi bestilte noen ekstra scones etterpå (ja, så gode var de – lagd med masse smør!), var de riktignok ganske flate i formen, som om de ikke hadde hevet riktig.

– Ifølge det britiske kongehuset skal man først ta clottet cream på sconesen, deretter syltetøy, forteller venninnen min, som har bodd ti år i Storbritannia og er langt over gjennomsnittet interessert i te. – Dette smaker forresten ikke helst som ekte clotted cream, men jeg er ikke helt sikker … Uansett vil jeg tro at dette er en av de absolutt beste afternoon tea-serveringene du kan få i Norge! Ikke minst har de nok landets beste utvalg av teen på menyen.

Afternoon tea hos Perch’s i Oslo. Alt i alt en nydelig opplevelse.
Jeg tviler på at det finnes en kafé eller restaurant i Oslo med bedre utvalg av te enn Perch’s i Kirkegata! Serviset kommer naturligvis fra den danske produsenten Royal Copenhagen.

Afternoon tea som hverdagsluksus i Oslo

Fra mine tidligere besøk hos Perch’s, husker jeg at de svarte teene jeg har drukket ikke har vært så kraftige i smaken som jeg har ønsket. Denne gangen bestiller venninnen min en indisk morgente, som ifølge servitøren skal være en av de kraftigste på menyen. Heller ikke denne viser seg å være spesielt sterk, men dette kan være et spørsmål om smak og behag.

– Den smaker godt, men jeg hadde forventet mer av en morgente, sier venninnen min.

Uansett er vi enige om at alle vil finne noe de liker på den omfattende temenyen til Perch’s. Men neste gang vil vi be om at det benyttes litt mer te, og at den får trekke et eller to minutt lenger.

Alt i alt vil jeg virkelig anbefale afternoon tea hos Perch’s for alle som ønsker en hyggelig og annerledes opplevelse i hverdagen. Kvaliteten og servicen er god, og det klassiske interiøret gir opplevelsen en litt luksuriøs ramme. Skal du feire noe helt spesielt, ville jeg nok ha vurdert Bristol, men ha i bakhodet at temenyen deres overhodet ikke kan måle seg med utvalget hos Perch’s!

 

Jeg er tekstforfatter og journalist, og driver bloggen Reisepluss.no