Hotell i Tallinn: Nordic Forum Hotel

Beliggenhet ved Europas best bevarte middelalderby, spa-område med utsikt, god service og en romslig lobbybar med peis gjør dette hotellet til et godt valg for en langhelg i Tallinn.

Nordic Forum Hotel omtaler seg selv som et konferansehotell, men passer like godt for venner og par som ønsker et sentralt hotell nær gamlebyen.

Det firestjerners hotellet har 267 rom, i tillegg til seks bikuber på taket med plass til rundt seksti tusen bier! Honningen serveres naturligvis hotellets gjester til frokosten.

Vi sjekket inn på et lyst «Double Deluxe»-rom. Det første vi la merke til, var den store tv-en som kunne vendes mot sengen eller sofagruppen. Rommet var romslig, med sofagruppe og skrivebord. Minibaren kom godt med da vi kjøpte smoothier og frukt for å ha som «mellommåltider» på hotellrommet. Vannkoker og Nespresso kaffemaskin sto tilgjengelig, i tillegg fikk vi hver dag nye flasker med kullsyreholdig vann.

Badet inneholdt både badekar og egen dusj. I tillegg får badet et pluss for separat toalett.

Og noe av det aller viktigste for mange: Ja, wifi-et fungerte godt! Henrik hadde et timeslangt Skype-møte, og opplevde ingen problemer med tilkoblingen.

hotell tallinn reisetips-3
Lite utsnitt av “Double Deluxe”-hotellrommet på Nordic Forum Hotell.
hotell tallinn reisetips-19
Tea time!
hotell tallinn reisetips-1
Velkomstsjokolade og hilsen på rommet er aldri feil! Det er de små detaljene …

hotell tallinn reisetips-4

 

hotell tallinn reisetips-5Spa med utsikt

På rommet fant vi myke badekåper og tøfler, slik at vi kunne rusle til spa-området ferdig skiftet.

I spa-resepsjonen ble vi møtt av en hyggelig dame som ga oss praktisk info, samtidig som hun til min fornøyelse måtte forsikre seg om at Henriks vannflaske ikke innehold vodka. (Finner utgjør en stor andel av Tallinns turister …)

                                      Les flere tips: 72 timer i Tallinn

Etter å ha konkludert med at Henrik ikke hadde med seg vodka inn i svømmebassenget klokken tre en torsdag formiddag, var vi klare. Spa-området var etter vår mening akkurat passe stort, og inneholdt det aller viktigste. Et pent og romslig svømmebasseng med flott utsikt over byen, solstoler til å hvile på (men hvor var de hvite liggeunderlagene som bildene på hotellets nettside viste?), et herlig boblebad, en felles dampsauna og separate finske saunaer for menn og kvinner. Alt virket rent og velholdt. Ved spa-området lå også hotellets treningsrom, som var enkelt utstyrt, men som med sine store vindusflater kunne gi god utsikt over byen mens svetten rant.

Spa-et holder åpent helt fra klokken syv om morgenen til klokken ti om kvelden.

 

Vann, ikke vodka.
Vann, ikke vodka …
hotell tallinn reisetips-7
Treningsrom med utsikt over Tallinn.
hotell tallinn reisetips-13
Lite er bedre enn en tur i jacuzzien etter å ha stått opp grytidlig for å rekke flyet fra Oslo …

hotell tallinn reisetips-16Frokost

Ettersom amosfæren i spa-området og lobbyen var forholdsvis rolig, ble vi overrasket da vi møtte opp til frokost første morgen. Nærmere hundre og femti gjester forsynte seg av den omfattende buffeen. Heldigvis var det nok bord og stoler til alle, så  ingen måtte vente på sitteplass.

Servitører løp kontinuerlig rundt og sørget for at fatene aldri ble tomme. Utvalget inkluderte alt man kan forvente seg på et fire stjerners hotell, men ikke voldsomt mye mer. Ønsket man derimot noe ekstra, var mulig å bestille en fersk omelett, cappuccino, ferskpresset juice og mer fra en meny.

 

hotell tallinn reisetips-10
Honning fra hotellets egne bikuber serveres hotellets gjester til frokost.
hotell tallinn reisetips-18
På tross av mange gjester, så vi ingen tomme fat.

 

Populært hotell

Da vi kom hjem fra middag den siste kvelden, ble vi sittende ved peisen i hotellbaren med et glass musserende vin. Utvalget  i baren var godt, og prisnivået ikke høyere enn ved Tallinns andre barer. På tross av at baren har plass til opptil sytti gjester, var det ikke mange ledige stoler å oppdrive. Hotellet virker med andre ord som et populært valg for turister og forretningsreisende på besøk i Estlands hovedstad! Vi tipper den sentrale beliggenheten, det fine spa-et og de gode prisene er noen av grunnene til det.

[:]

Jeg er tekstforfatter og journalist, og driver bloggen Reisepluss.no