Majorstuas beste kafeer!

I Bogstadveien har stadig flere små kafeer og butikker måttet vike for store kjeder de siste årene. Men i sidegatene på Majorstua finnes det fremdeles unike og annerledes “skatter”. Her er smakfulle tips fra mitt gamle nabolag!

Pust

Rett ved Majorstua stasjon ligger en romslig, hyggelig kafé med et enkelt, industrielt interiør og godt utvalg av kaffe og te. Her er det som oftest fullt av studenter som prater og jobber! Jeg trives veldig godt med å sitte og skrive her, og setter spesielt pris på at det er mulig å bestille en hel kanne med te! Betjeningen har alltid vært hyggelig. Som en bonus arrangeres det også iblant intimkonserter og andre events.
Adresse: Slemdalsveien 1.
Les mer på nettsiden deres.
Les mer på Facebook-siden deres.

Pust er populært blant studenter, så det er ikke alltid så lett å få bord her. Men som oftest er det akkurat ett ledig når vi kommer!

Lille valkyrien kaffe- og tehus

En unik nabolags-kafé og -butikk, et steinkast fra Bogstadveien. Det er ekstra hyggelig at eieren står bak disken omtrent hver gang jeg er innom. Som oftest er hun i livlig prat med en av mange faste kunder. Servicen er god og personlig, og kunnskapen høy. Her får du naturligvis god kaffe og te i både løsvekt og poser, samt søte og unike gaveprodukter. Utenfor er et noen få, koselige sitteplasser.
Alle byer og bydeler trenger denne type kafeer, derfor oppfordrer jeg alle til å hente kaffen sin her (eller et av de andre stedene jeg nevner på denne siden), neste gang du er på Majorstua!
Adresse: Jacob Aalls gate 17 A, 0364 Oslo.
Les mer på Facebook-siden deres.

The fragrance of the heart

Jeg er ikke vegetarianer, men jeg virkelig elsker god vegetar- og veganmat. Og det finner jeg her! Dette er et akkurat passe lite og intimt sted, som turistene langs Bogstadveien sjeldent finner frem til. Jeg kjenner ikke så godt til historien og filosofien bak stedet, men noe med stilen og uttrykket bringer tankene til India og meditasjon … Her finner du sunn, hjemmelaget mat til en rimelig penge, i hyggelige og annerledes omgivelser.
Adresse: Majorstuveien 33 (har også en avdeling på Fridtjof Nansensplass i Oslo sentrum).
Les mer på nettsiden deres.

Krishnas Cousin

Nam, nam, nam! Utrolig smakfull vegetarmat! Lagd fra bunnen av, med naturlige ingredienser. Masse spennende krydder. De har i hovedsaken én meny hver dag, og du kan velge å kjøpe hele (bestående av fem retter), eller bare deler av den. Veldig prisgunstig, og maten er ALLTID god. Restauranten holder til i åpne lokaler i første etasje av Colosseum Senter. Hvorfor ikke spise her neste gang dere skal se en film på Colosseum Kino?
Adresse: Sørkedalsveien 10, 0369 Oslo
Les mer på nettsiden deres.

reisetips_majorstua11

reisetips_majorstua9

Karabista

Ligger rett overfor Frognerbadet. Det er derfor hyggelig og praktisk å kombinere en tur i Frognerparken med noe varmt i koppen her! Lokalet er forholdsvis lite, men hele poenget er uansett å sitte i solveggen utenfor. Selger både ulike smørbrød og deilig søtbakst.
Adresse: Middelthunsgate 25.
Les mer på Facebook-siden deres.

Anne på Landet

I de over hundre år gamle kafélokalene midt i Frognerparken, har Anne på Landet forholdsvis nylig flyttet inn. I motsetning til tidligere, holder denne nye kafeen åpent også i vinterhalvåret. Fra før driver Anne på Landet en kafé i Hvervenbukta, som jeg har hørt mye positivt om. Slik omtaler de seg selv på nettsiden: “Her serveres hjemmebakst og lunsjretter i tillegg til øl, vin og god kaffe. All maten er laget fra bunn og med hjertet.”
Adresse: I Frognerparken, like ved skulpturbroen.
Les mer på nettsiden deres.

Anne på Landet er en hjemmekoselig kafé i Frognerparken! De har en akkurat passe stor avdeling med bord og stoler, som jeg ikke fotograferte for å unngå å sjenere gjestene denne dagen.

Oslo Raw

Orker du å bevege deg litt lenger bort fra Bogstadveien, og går halvannen kilometer opp til Adamstuen, vil du bli belønnet med nydelig mat og drikke! Oslo Raw er at av mine favorittsteder i byen, og på forrige bursdag ble jeg “kidnappet” av en venninne og tatt med på lunsj her. Fantastisk gave! Gründeren av spisestedet har selv eksperimentert seg frem til mange av raw food-kakene, salatene og rettene, som alle består av mest mulig sunne og naturlige ingredienser. Drikkemenyen er også omfattende og fristende. Hvis du trodde at du ikke likte raw food, bør du legge lunsjen her! Maten er utrolig smakfull og lekker, og du føler deg både frisk og energisk etterpå. (Den samme følelsen får du garantert IKKE etter en kanelbolle og sjokoladefrappe på Espresso House!) Jeg liker maten her så godt at jeg kjøpte oppskriftsboken med en gang den kom ut, og har siden laget utallige raw food-kaker, supper og diverse hjemme …
Adresse: Ullevålsveien 82.
Les mer på nettsiden deres.

Grazie Mille

I de gamle lokalene til Kristines Franske Fristelser, serverer nå Graziemille caffe ekte, hjemmelaget italiensk iskrem og pizza. Ligger frem minutter å gå fra Majorstuakrysset, rett ved busstoppet på Marienlyst.
Marienlyst minigolfanlegg ligger rett ved siden av. Hvorfor ikke kombinere minigolf med pizza og is?
Adresse: Kirkeveien 98, 0361 Oslo.
Les mer på Facebook-siden eller nettsiden deres.

Du kan få en smak av Italia på Majorstua, enten du er på utkikk etter pizza, kaffe eller søtsaker. Perfekt å kombinere med en runde minigolf på Marienlyst!

[:en]

Du kan få en smak av Italia på Majorstua, enten du er på utkikk etter pizza, kaffe eller søtsaker. Perfekt å kombinere med en runde minigolf på Marienlyst!

[:]

Jeg er tekstforfatter og journalist, og driver bloggen Reisepluss.no

1 Comment

Leave a Reply