Sunn og sporty i Bangkok

Dykking med hai i Bangkok, Thailand

Lei av å svette på en solseng? Kombiner storbyferie med sporty aktiviteter, utfordringer og masse velvære. I Bangkok er mulighetene uendelige!

Haisommer:
DYKK BLAND HAIER I THAILAND!

Hva med å utforske havets hemmeligheter mens tre meterlange sandtigerhaier glir lydløst forbi deg? I Siam Ocean World har du muligheten. Akvariet, som er Sørøst-Asias største, inneholder fire millioner liter vann. Dykkende nedover skråninger, rundt svinger og mellom planter og skipsvrak får du unik nærkontakt med haier og andre fisker.

– Vi har aldri opplevd ulykker, forteller instruktør Popeye, som har over tjue års erfaring med dykking.

reisetips_sportsferie_bangkok-4
Instruktør Popeye lærer meg å dykke.

– Haiene er trent opp til å ha mennesker rundt seg, og får mat hele tiden. Nylig kolliderte jeg med en av dem, ansikt mot ansikt. Vi ble forfjamset begge to, men haien svømte rolig videre.

For sikkerhets skyld anbefales det likevel ikke å gjøre som den amerikanske turisten som for moro skyld bestemte seg for å nappe en av haiene i halen. Selv om haien ikke tok en jafs av ham, var det neppe særlig stas å brått få en gigantisk, irritert tanngard oppi ansiktet …

Du behøver ingen dykkeerfaring for å dykke i akvariet. Bestill time, ta med bikini til å ha under våtdrakten, og møt opp. Dykkeinstruktør Popeye tar deg imot og gir deg teoriopplæring før du får tildelt våtdrakt og dykkerutstyr. Så er det bokstavelig talt bare å hoppe i det. Er du nybegynner, vil Popeye svømme nær deg og hjelpe til underveis, slik at du kan ha fokus på å suge til deg flest mulig inntrykk.

Flytende rundt mellom fargerike fisker og planter kan du betrakte en av de tjue kilo tunge ørneskatene som smyger seg langsmed havbunnen – helt til fascinasjonen over de majestetiske haiene gjør at du glemmer alt annet. Med spiss tanngard og kulerunde øyne glir de forbi deg på én meters avstand.

Og så er det over. En halvtime på «havets bunn» går fort. Men det er en halvtime du vil huske lenge.

Pris: 6600 baht (1260 kroner). Inkluderer opplæring, lån av utstyr, en halvtimes dykking og diplom. Betaler du 500 baht (95 kroner) ekstra, får du med film og bilder når drar. Bestill gjerne et par dager i forkant.
Nettside: siamoceanworld.co.th
Adresse: 991 Rama 1 Road, Bangkok 10330. Siam ocean World ligger i underetasjen til det luksuriøse shoppingsenteret siam Paragon.

reisetips_sportsferie_bangkok-5
Klar for å hoppe i det!
Dykking med hai i Thailand, Bangkokg
Jeg “beundrer” tigerhaiene som svømmer forbi bare noen meter unna. Fascinerende!

Byens beste bølger:
SURF MIDT I BANGKOK!

I Bangkok er det mulig å besøke templer om morgenen, og surfe om ettermiddagen: Flow House åpnet nemlig dørene høsten 2012, og er det første av sitt slag i Thailand. Attraksjonen Flow Rider sender mengder av vann oppover en buet matte, slik at du får en perfekt surfebølge – hele tiden.

Når du ankommer Flow House blir du straks dratt mot skjermene på veggen som viser fengende surfefilmer. Det ser ikke så vanskelig ut, gjør det vel? Ta på deg boardshorts og rashguard (eller vanlig shorts og T-skjorte) over bikinien, ettersom vannstrømmene fort vil rive bikinien av deg.

Det gjør ingenting om surfeteknikken er rusten. Flow House har hentet inn Thailands største skate- og wakeboardtalenter som instruktører. Begynn gjerne med bodyboard, hvor du liggende på magen forsøker å få kontroll over vannstrømmen og utnytte kraften til å bevege deg slik du ønsker. Vil du ha større utfordringer? Gå over til surfebrett! Når du mister balansen (ja, når!) og skylles bakover, gjør det overhodet ikke vondt. Den myke matten fungerer som en trampoline.

Det tar tid å lære å beherske Flow Rideren, men du er garantert å ha det veldig morsomt og vått underveis!

Nettside: http://flowhousebangkok.com

Det er deilig og gøy med en avkjølende dag med vannlek - midt i Bangkok!
Det er deilig og gøy med en avkjølende dag med vannlek – midt i Bangkok!

Få ut giftstoffene:
DETOX I BANGKOK

En sporty ferie forutsetter en sunn kropp. Unn deg selv en halv dag med avgiftning, for eksempel hos populære Rasayana Retreat, en grønn oase i hektiske Bangkok. Og hvis avgiftning ikke frister tilby Rasayana også spa-behandlinger og supersunn mat i sin fristende, utendørs raw food-kafé.

Halvdagsprogrammet starter med et hett opphold i infrarød badstue. Helsefordelene skal være mange, ifølge tilhengerne: Blodsirkulasjonen øker, porene åpnes slik at urenheter og giftstoffer kommer ut, og immunforsvaret styrkes. Varmen går lengre inn i huden enn ved tradisjonelle saunaer, så forbered deg på at svetten renner fortere enn du klarer å tørke den bort! Med deg får du en mugge vann, samt en kokosnøtt med sugerør. Kokosvann inneholder nemlig masse elektrolytter som kroppen skiller ut under svetting, og er derfor perfekt tørstedrikk etter et badstuopphold.

En time herlig lymfemasssasje er neste punkt på listen. Belysningen i behandlingsrommet er dus, bakgrunnsmusikken rolig, og luften har drag av eteriske oljer. Liggende på en myk benk mens en av terapeutene jobber seg gjennom kroppen din, er det ikke umulig at du sovner …

Så er det tid for den mest effektive, men også merkeligste, delen av avgiftningsprogrammet. Under tarmskyllingen sendes lunkent vann gjennom tykktarmen din, og tar med avfallsstoffer ut. Du ligger på en benk og bruker magemusklene, mens terapeuten iblant masserer magen din forsiktig. Behandlingen er overhodet ikke vond. Etterpå får du en drikke med gunstige magebakterier, ettersom disse har blitt skylt ut sammen med de dårlige bakteriene.

Dagen avsluttes med sitrongress-te og deilig lunsj i raw food-kafeen. Prøv for eksempel lasagne basert på squash – kjempegodt! Hos Rasayana dyrker de også sitt eget hvetegress, og lager grønne helseshots. Sunnere avslutning på dagen får du ikke!

Pris: En halv dag med avgiftning koster 5650 baht (1073 kroner).
Nettside: rasayanaretreat.com

Jeg hadde aldri trodd raw food-vegetarlasagne kunne smake så godt!
Jeg hadde aldri trodd raw food-vegetarlasagne kunne smake så godt!
Racine Retreat er virkelig en grønn oase av en helseperle i Bangkok.
Racine Retreat er virkelig en grønn oase av en helseperle i Bangkok.


Sporty hotell:
JEG TESTER HOTEL BANYAN TREE BANGKOK

Hotel Banyan Tree Bangkok er et godt valg for deg som ønsker en sporty ferie. Her kan du tilbringe dagene i det utendørs svømmebassenget, eller på treningsrommet hvor store glassvinduer sørger for panoramautsikt over Bangkok mens du svetter på tredemøllen. Du kan også delta på flere daglige gruppetimer – velg mellom pilates, yoga, aerobic, step, tøying eller styrketrening for mage.

Hotellet ligger en timinutters rusletur unna Lumpini park hvor du kan sykle, jogge eller kaste deg med på åpen tai chi- eller yogatrening hver morgen kl. 06.00.

Blir du sulten, har hotellets spa-avdeling en egen kafé med lette retter, blant annet spagettistrimlet squash med pesto. I tillegg er det mange sunne alternativer å velge blant fra den store frokostbuffeen, for eksempel sauterte grønnsaker, sushi og eksotiske frukter.

Trenger du nye treningsklær stiller hotellet med gratis shoppingassistent som tar deg med til et av de nærliggende shoppingsentrene og hjelper deg med handlingen. Tilbudet er gratis, men må bookes i forkant. Banyan Tree har også en gratis concierge-tjeneste som bistår med hva som helst, som å finne nærmeste økologiske restaurant eller en personlig thaiboksing-trener.

Pris: fra rundt 3780 baht (720 kroner) for et dobbeltrom per natt.
Nettside: www.banyantree.com/en/bangkok
Adresse: 21/100 south sathon Road, sathon, Bangkok 10120.

Frukt og en skuff med te var bare noe av det som ventet meg daglig på Banyan Tree.
Frukt og en skuff med te var bare noe av det som ventet meg daglig på Banyan Tree.
Egen røkelse på rommet med mange ulike dufter!
Egen røkelse på rommet med mange ulike dufter!
Jeg ble kjent med to hyggelige jenter fra Polen og Sverige. Her tester vi svømmebassenget.
Jeg ble kjent med to hyggelige jenter fra Polen og Sverige. Her tester vi svømmebassenget.
Banyan Tree Bangkok tilbyr gratis trening - med eller uten instruktør. Vi deltok på en yogaklasse.
Banyan Tree Bangkok tilbyr gratis trening – med eller uten instruktør. Vi deltok på en yogaklasse.

 

Slik reiser du:
Thai airways er kjent for både god mat og service, og har daglige direkteavganger fra Oslo til Bangkok. Effektiv flytid er 11 timer. Du får billetter fra 5800 kr og oppover.

Denne artikkelen har tidligere vært på trykk i ShapeUp.

[:]

Jeg er tekstforfatter og journalist, og driver bloggen Reisepluss.no

Leave a Reply