Luksustog gjennom England som på 1930-tallet!

Luksusferie på luksustog gjennom britisk natur!

Innta plassene for en uforglemmelig togtur i et luksustog fra 1930-tallet, gjennom Englands fantastiske landskap!

Det legendariske toget “Venice Simplon-Orient-Express” har et mindre kjent søstertog, nemlig “Belmond Northern Belle”, som frakter opplevelseslystne passasjerer mellom britiske storbyer.

Jeg deltar på en privat reise som skal frakte meg fra Skottlands hovedstad Edinburgh til London. Allerede på togstasjonen blir jeg slått av en bølge nostalgi. Togvognene er skinnende blanke, og som tatt ut av en film fra midten av forrige århundre. Konduktører i tradisjonelle uniformer med skinnende knapper hilser oss velkommen.

Forventningene er høye idet jeg stiger ombord på luksustoget som skal ta meg fra Edinburgh til London.
Forventningene er høye idet jeg stiger ombord på luksustoget som skal ta meg fra Edinburgh til London.

Tilbake til fortiden

Idet jeg stiger ombord i vognen som står oppgitt på billetten min, oppkalt etter slottet Harlech i Wales, og går gjennom midtgangen for å finne setet med mitt navn, kjenner jeg forventningene boble i brystet: Selv om toget er nyrenovert, er detaljene fra originalen ivaretatt. Vognene er dekorert med mosaikk, kunstverk og trepanel med marketeri – utført av samme familiebedrift som leverte de samme tjenester for togene på 30-tallet! De store og myke togseten minner mer om lenestoler, og er trukket i stoff med mønster fra nettopp slottet Harlech. Hvit duk, sølvbestikk, bordlampe i blank messing og håndbrodert pute venter meg ved plassen min.
Dette ser ut til å bli en bra dag.

Det luksuriøse interiøret er inspirert av britiske slott og herregårder.
Det luksuriøse interiøret er inspirert av britiske slott og herregårder.
Bildetekst
Alt tyder på at dette blir en bra dag …

Inspirert av slott og herregårder

Belmond Northern Belle tilbyr dagsreiser med innlagte pauser, rundturer uten stopp, eller helgeturer. Du kan velge tematurer som “Afternoon tea”, “Dining Experience”, “Family Tours” eller “Scenic Train Journey”.
Toget består av seks vogner, som alle er oppkalt etter briske herregårder eller slott og dekorert deretter. Hver vogn består av 42 seter, og du kan velge mellom bord for to eller fire personer. Det er god nok plass mellom setene til at det er lett å bevege seg rundt og utforske resten av toget i løpet av turen.
Og bare så det er sagt; ja, selv toalettene har et tilsvarende luksuriøst preg med eksklusivt treverk, mosaikkunst, hvite håndklær og friske blomster.

Mer tog? Les om “World by Tina” sin togreise fra München til Venezia!

Reisefølget mitt var også strålende fornøyd!
Reisefølget mitt var også strålende fornøyd!

En unik matopplevelse

Mens toget tar oss gjennom britiske landsbygder, fylles krystallglassene opp med champagne. I løpet av den syv timer lange reisen, serveres fem retter som ikke bare ser fantastisk ut, men som også smaker himmelsk. Kanskje bidrar den stilfulle atmosfæren, de smilende, uniformskledde servitørene og den vakre naturen som glir forbi utenfor til at maten smaker ekstra godt. Men at menyen på Belmond Northern Belle består av gode råvarer, er det ikke tvil om. Vi får også bekreftet at allergikere har mulighet til å bestille spesialtilpasset meny.

gfg
Man blir sulten av å beundre vakkert landskap!
gfgfg
Nydelig avslutning på nydelig måltid.

Når toget glir inn på London St. Pancras International, er jeg ikke i tvil om at dette er en unik opplevelse som jeg vil anbefale alle som ønsker å markere en spesiell anledning.

Togets endestasjon for denne gang er ærverdige St. Pancras International station i London.
Togets endestasjon for denne gang var ærverdige St. Pancras International station i London.


Mer informasjon om de ulike reisealternativene finnes på Belmond Northern Belle sin nettside.

Foto: Reisepluss.no, Belmond Northern Belle

[:]

Jeg er tekstforfatter og journalist, og driver bloggen Reisepluss.no

Leave a Reply