Spanske matgleder i Benidorm

Det er ingenting galt i å ha lyst på en hamburger etter en lang dag på stranden, men personlig foretrekker jeg alltid å spise på lokale restauranter når jeg besøker nye land. Her er noen av de beste stedene jeg oppdaget i Benidorm!

I Spania er det vanlig å spise lunsj fra kl 15 og utover, og middag fra kl 22 og utover. Vil du nyte maten i roligere omgivelser og være garantert bord, kan du spise utenom disse tidene – men da går du naturligvis også glipp av den hektiske, tradisjonelle atmosfæren.

1. Gourmetmåltid i måneskinn

Vi sitter ute på en avskjermet terrasse, mens Middelhavet slår inn mot fjellveggen under oss. Bordet er dekket med hvit duk, levende lys og elegante glass hvor champagne-boblene stiger. På himmelen skinner en full måne, og et stykke unna høres musikk fra gatemusikanter. Stedet er Villa Venecia, et lekkert boutiqe-hotell med kun 25 rom og en luksuriøst spa-avdeling øverst. Kjøttet vi serveres nærmest smelter i munnen, og sjokoladekaken med hvit sjokoladesaus som serveres til dessert er helt himmelsk.

2. Beste takbar i Benidorm?

Enten dere skal spise middag eller bare ta en drink, vil dere ikke angre på å ha tatt turen til Madeira Centro Hotel. Ta heisen opp til 20. etasje, og nyt en unik utsikt over byen sammen med måltidet!

Utsikt
Utsikten fra takbaren og restauranten på Madeira Centro Hotel!
... og så sosiale blir det når bloggere spiser middag sammen!
Ustanselig tasting på mobilen hører med når bloggere spiser middag!

3. En gate full av tapas!

I gamlebyen finner du Tapas Alley, et langt smug hvor tapas-restaurantene ligger på rad og rekke. Om kveldene fylles de opp med både lokalbefolkningen og turister. Vi bestemte oss for å teste ut så mange som mulig, og bestilte noen småretter og en drikke hvert sted, før vi gikk videre. Etter tre restauranter var vi stappmette og fornøyde. Topp stemning og utvalg!

Inngangen til Tapas Alley finner til høyre for La Caya Ara
Inngangen til Tapas Alley finner til høyre for La Caya Aragonesa.

 benidorm_reisetips-23

4. Lokalbefolkningens favoritt

Ulia restaurante passer for deg som vil ha en elegant opplevelse på et populært se-og-bli-sett-sted i roligere omgivelser.
Ulia ligger på Playa de Poniente, som er betydelig roligere enn Playa de Laviente. Likevel nytter det ikke og komme ruslende kl 15 med rumlende mage. Dette er et superpopulært sted blant lokalbefolkningen, så her må du bestille bord i forkant!
For reservering: info@restauranteulia.es Husk å be om bord ved vinduet!
Adresse: Avda Vicente Llorca Alos

Fantastisk utsikt, mat og service!
Fantastisk utsikt, mat og service!

5. Hjemmelaget av “bestemor”

La Portugesa ligger i en liten sidegate, og drives av et eldre ektepar som lager maten selv. Inne er interiøret er hjemmekoselig som stuen hos besteforeldrene dine, og ute kan du sitte i skyggen og se på hverdagen som utspiller seg rundt deg mens du nyter den hjemmelagde maten.

Fisk og ris
Fisk, grønnsaker og ris er populære ingredienser i det lokale kjøkkenet.

6. Velkommen til cocktail-gaten!

Alameda Street går under kallenavnet Cocktail Street. Om kveldene fylles gaten opp med bord og stoler, og barene på hver side tilbyr uteservering. Jeg synes Gin & Tonic av en eller annen grunn alltid smaker bedre i Spania, og drinken med skogsbær vi fikk servert fra Gin Toneria endret ikke den oppfatningen!

Gni & Tonic med skogsbær, fra baren Gin Toneria i Cocktail Street.
Gni & Tonic med skogsbær, fra baren Gin Toneria i Cocktail Street.

[:]

Jeg er tekstforfatter og journalist, og driver bloggen Reisepluss.no

Leave a Reply