Yoga-retreat på Fuerteventura

Meditasjon i et vulkankrater, hjemmelagd vegetarmat og late dager i hengekøyen. Yoga-retreat består av mer enn kun yoga, og kan være en gave for både kropp og sjel!

November. Sur vind fiket til meg i ansiktet, og himmelen var blåsvart selv om klokken bare viste halv fem. Det var da jeg skjønte at tiden var inne for å bestille årets vinterferie. Jeg trengte noe varmt og lyst å se frem til gjennom den kalde og mørke kuldeperiodene som ventet. Helst noe som inkluderte kort reisetid og mest mulig varme, kombinert med lett aktivitet, sunn mat og trivelige omgivelser. En annerledes ferie som kunne gi energi, overskudd og gode minner!

Etter noen kjappe nettsøk dukket Alzufit Lotus yoga-retreat på Fuerteventura opp. Konseptet tilbød alt jeg så etter:

  • Fem timers reise med direktefly
  • To klasser daglig, og flere «milde» alternativer som yin yoga, restorative yoga, gåtur til en vulkan med påfølgende meditasjon og stretching.
  • Tilpasset alle, uavhengig av bakgrunn, erfaring og fysisk form
  • Hjemmelaget vegetarmat til frokost, samt to middager
  • Høy komfort
  • En inkludert massasje
  • Beliggenhet i en passe stor by, ikke full isolasjon
  • OK prisnivå. Kostnaden ligger på i underkant av tusen kroner døgnet.
  • Ikke en ekstrem-retreat hvor deltagerne sover på gulvet, gjør yoga syv timer daglig, spiser rå gulrøtter, blir fratatt mobiltelefonen og bruker to timer til nærmeste sivilisasjon …


fuerteventura_yoga_-26

En grønn oase på Fuerteventura

Retreaten finner sted i en stor enebolig i en rolig sidegate like overfor Corralejos hovedvei. Når jeg går inn porten er det som å entre en liten, lukket oase. I motsetning til resten av øya er hagen grønn og frodig. Her er svømmebasseng, solsenger, palmer og en sofagruppe i rottingmøbler. På husets bakside finner jeg en hengekøye like ved en lavendelbusk, og flere sittegrupper.

Boligen viser seg å være lys og moderne med store vinduer mot hagen og lekre bad. Med andre ord: omgivelser det er lett å trives i! Et par aromalamper, noen Buddah-figurer og rolig bakgrunnsmusikk skaper den rette retreat-stemningen, uten at det blir for klisjéfylt.
Det er mulig å velge singelrom, delt rom, utsikt mot svømmebassenget, utsikt mot hagen eller toppetasje med egen verandra. Jeg sjekker inn på rom med utsikt og skyvedør mot svømmebassenget. På den nyoppredde sengen venter håndklær, et velkomstbrev, raw food-kake, vannflaske og en lavendelblomst.

 

fuerteventura_yoga_-13Hvem drar på yoga-retreat? 

Alle slags mennesker, naturligvis. Ikke overraskende er vi kun kvinner, og alderen spenner mellom 25 og 59. Her er IT-prosjektledere, klesdesignere, sosionomer og en tidligere bryllupskake-baker fra Karibien. Mange har reist alene («samboeren skulle på guttetur, så da benyttet jeg sjansen!»), andre er på jentetur med søsteren eller moren sin.

Kanskje har jeg flaks, men et hyggeligere knippe deltagere kunne jeg ikke ha drømt om. Samtlige er åpne, positive, rause og hyggelige. Stemningen blir fort avslappet, hyggelig, uformell og morsom. Her prater alle med alle.
Når vi ikke har aktiviteter, velger noen å rusle en tur sammen til stranden, shoppe eller dra på ekskursjon til en av øyas andre byer. Andre setter seg i sofagruppen i hagen og skravler, mens noen velger å logge av verden rundt seg med en podcast i øret på solsengen. Alt er like greit. Vi er her av samme grunn – å ha en fin, rolig og annerledes uke.

 

.

fuerteventura_yoga_-5
Alle deltagerne hadde tilgang til kjøkkenet, som var godt utstyrt og alltid rent.

Smakfull, hjemmelagd vegetarmat

Hver dag klokken 9.30 serveres en hjemmelaget frokost. Alt er vegetarisk og smaksrikt, og utvalget varierer fra dag til dag.
Det imponerer meg hvordan kjøkkenet klarer å ta hensyn til absolutt alle dietter, slik at alle kan kose seg med god mat.

Vann med sitron- og appelsinskiver, te og kaffe står tilgjengelig på et bord døgnet rundt.

Alle deltagerne har også tilgang til det moderne kjøkkenet, slik at vi
kan oppbevare og tilberede egen mat til lunsj og middag. Flere store supermarkeder med godt utvalg ligger i gangavstand fra retreaten, blant annet Mercadona, HiperDino og Eurospar.

Første og siste kveld serveres felles middag, de andre dagene lager vi mat selv eller går ut og spiser ved en av de mange restaurantene og kafeen i Corralejo. Utvalget er stort – her finner alle noe de liker, uavhengig av prisklasse og matønsker.
– Jeg hadde ikke forventet rimelige gourmetopplevelser på en av Kanariøyene! utbryter en av deltagerne, som utnevnte den italienske restauranten Loco Blanco til sin favoritt.
I løpet av uken spiser vi ved en av de mange biffrestaurantene, nyter sjømat ved fiskerestaurantene langs bryggen, og besøker flere av stedene som tilbyr vegetar- og veganretter.

Kaffe, te, vann med sitron, mynte og agurk, samt en kanne med ferdige te lagd av rismelk, gurkemeie, ulike urter og krydre sto fremme hele tiden.
Kaffe, te, vann med sitron, mynte og agurk, samt en kanne med ferdige te lagd av rismelk, gurkemeie, ulike urter og krydre står fremme hele tiden.

fuerteventura_yoga_-4

 

Høyt kvalifiserte yoga-instruktører

Yogatimene finner enten sted i husets kjellerlokale eller på stranden.
Deltagerne har alt fra noen måneder til tyve års erfaring, men alle er like fornøyde med utbyttet etter klassene.
– Jeg har trent én yogastil i åtte år, så det er veldig gøy å prøve noe annerledes, forteller en britisk jente.
Flere uttrykker at de er spesielt fornøyde med at instruktørene er engasjerte og retter på detaljer. Jeg deltar kun på enkelte klasser, og blir spesielt begeistret for instruktør Elena, som utstråler en utrolig varme og entusiasme. Elena ser samtlige deltagere, gir personlig hjelp og rådgivning, og gir alle følelsen av å være den viktigste personen i rommet.

 

Meditasjon i vulkankrater

Onsdag morgen møtes vi klokken 7.30 og legger ut på felles gåtur til en nærliggende, gammel vulkan. Ute er luften akkurat passe frisk, og bak oss er solen i ferd med å stige opp av havet. Etter en halvtimes tid sitter vi på tepper i et gammelt krater, omgitt av lavastein, mens Elena leder oss gjennom en morgenmeditasjon. Deretter rusler vi tilbake til retreaten, hvor nok en hjemmelagd, sunn og deilig frokost venter. Spinathummus, melonsalat og banankake er bare noen lekkerbiskene vi kaster oss over.

Deilig og variert hjemmelagd vegetarmat ble servert til frokost hver dag og to middager.
Deilig og variert hjemmelagd vegetarmat serveres til frokost hver dag.

Ingen plikter, ingen gjøremål

Det er uvanlig og merkelig å sitte i sofaen å drikke te og lese, mens andre tilbereder maten på kjøkkenet, rydder opp og rengjør rundt oss. Soverrommene blir vasket og redd opp to ganger i uken. Selv skitne kopper får vi beskjed om å etterlate i en plastbeholder som på «magisk» vis forsvinner. Beskjeden er tydelig: Her skal det kun slappes av!
Det er ikke annet å gjøre enn å ta med seg en bok og finne en solseng. Eller hengekøye …

fuerteventura_yoga_-33

Mot ukens slutt konkluderer jeg med at dette var et av de smarteste valgene jeg har gjort så langt i år. Oppholdet ble så flott, rolig og annerledes som jeg håpet. I tillegg til å ha deltatt på mange yin yoga-klasser har jeg spist fantastisk mat, møtt hyggelige mennesker, opplevd å bo i et slags kollektiv en uke – og ikke minst satt personlig rekord i avslapping. Dette er garantert ikke min siste retreat!

Har du spørsmål eller kommentarer? Send meg en melding!

fuerteventura_yoga_-21
Våken tidlig? Da er det bare å rulle ut av sengen og starte dagen med litt myk yin yoga ved bassenget i morgensolen.
fuerteventura_yoga_-15
Gaten utenfor retreaten leder rett ned til Corralejo sentrum.
fuerteventura_yoga_-9
I denne lyse villaen bor gruppen vår sammen en hel uke. Med vaskehjelp, kokk og yoga-instruktører …

fuerteventura_yoga_-7 fuerteventura_yoga_-6[:]

Jeg er tekstforfatter og journalist, og driver bloggen Reisepluss.no