Gratis moro med barn i Gøteborg

Reiser du med barn til Gøteborg? Sett av tid til lekeplassen Plikta i Slottsskogen park!

Denne sommeren overnattet vi i Gøteborg på vei hjem fra Gilleleje i Danmark. Det er mye moro å gjøre med barn i Gøteborg, men dagen etter hadde vi ikke tid til “full pakke” med Liseberg, Alfon Åbergs kulturhus, museer eller lignende. I stedet dro vi til den store lekeparken Plikta, som ligger i vakre Slottsskogen park.

 

Slottsskogen park er Gøteborgs svar på Frognerparken, men den er betydelig større og frister med blant annet gratis dyrepark, joggeløyper, skogområder, kafeer, restaurant, museum, kulturhistoriske bygninger, frukttrær som alle kan forsyne seg av,  og altså en kjempestor lekeplass.

Lekeplassen er svært innholdsrik og variert, med områder som passer for ulike aldersgrupper. Hadde det vært opp til barna, kunne vi fint ha blitt her i flere timer … Skal du tilbringe lang tid her, er det bare å pakke med deg litt mat fra en kafé, og ha piknik under et av trærne. Det er også en kiosk på området.

Tenk så flott om vi hadde hatt en så stor og fin lekeplass også i Oslo og andre norske storbyer! Jeg må innrømme at jeg ble bittelitt sjalu 🙂 Her var det til og med personale på jobb de fleste dagene, som lånte ut sykler og leker. Et lite tog kjørte rundt på området, og hadde vi hatt tid, ville vi naturligvis har forsøkt å få med oss en liten togtur også.
Lengre inn i Slottsskogen park ligger det også en naturlekepark  men den har vi til gode! Enn så lenge kan jeg i hvert fall anbefale alle som reiser med barn i Gøteborg om å ta turen innom Plikta.

Slottsskogen park ligger litt utenfor Gøteborg sentrum. Dersom du ikke har bil kan du ta trikken til holdeplassen som heter Botaniske Tradgardern.

Les mer om lekeplassen her.

Barn i Gøteborg på Plikta lekeplass hopper på trampoliner.
De små trampolinene var et av høydepunktene på lekeplassen i Gøteborg.
Barn i Gøteborg på Plikta lekeplass kjører gratis tog.
På lekeplassen Plikta i Gøteborg kan barna kjøre tog rundt Slottsskogen park.
Sklie på lekeplass i Gøteborg.
Neste gang vi reiser med barn i Gøteborg, kommer vi garantert til å dra tilbake til denne lekeplassen!
Et av klatrestativene på lekeplassen i Gøteborg.
Et av klatrestativene på lekeplassen i Gøteborg.

Mosaikk og lekeapparater på Plikta lekeplass i Gøteborg. Barn og lekeapparater på Plikta lekeplass i Gøteborg. Lekeapparater og barn i Gøteborg på Plikta lekeplass i Slottsskogen park.

Jeg er tekstforfatter og journalist, og driver bloggen Reisepluss.no