Aktiv ferie på Spanias solkyst

Kajakk er perfekt i Benidorm

Enten du velger å tilbringe hele ferien i Benidorm, eller bare besøker byen som en del av en reise langs Costa Blanca, er det hit du kommer for å være i aktivitet og få nye opplevelser!

I august ble jeg invitert til Benidorm av Spanias turistkontor, for å oppleve de ukjente sidene ved det populære turistmålet. Her kan du lese hvordan jeg opplevde reisen, og her finner du oversikt over noen av de beste, lokale restaurantene. I dette innlegge fokuserer jeg på alle de spennende aktivitetene du kan oppleve i området.

Fem actionfylte aktiviteter som venter deg i Benidorm:

 

1. KAJAKK I SOLNEDGANG

Å gli bortover vannet i din egen kajakk er både morsomt, avslappende og god trening for hele kroppen. Jeg var faktisk støl i magemusklene i flere dager etterpå!
En kajakktur lar deg oppdage Benidorm fra en annen vinkel. Dra gjerne ut om morgenen, eller senere på ettermiddagen. Hvorfor ikke planlegge det slik at du kan beundre solnedgangen mens du ligger og dupper i det turkise vannet utenfor stranden?

benidorm_reisetips-12
Klar for kajakktur i solnedgangen utenfor Benidorms strender!


2. SYKKELTUR TIL PARADIS

I Benidorm finner du nasjonalparken Sierra Helada. Vi leide sykler, og oppdaget at det bare tok noen minutter å skifte ut hektiske omgivelser med vakker natur. Den nydelige viken Tio Ximo har høy woah-faktor og lav turistfaktor. Bare en håndfull spanjoler hadde slått seg ned på stranden da vi ankom. Den vakre naturen og det krystallklare vannet veier opp for at stranden består av harde steiner i stedet for myk sand. Å snorkle rundt og se på livet i havet her var en fantastisk opplevelse, og noe du ikke kan gå glipp av hvis du er i nærheten av Benidorm!
Tips: Her er det ingen butikker, så husk å ta med vann og niste i tillegg til håndkle, snorkleutstyr og solkrem.

Sykkeltur i Benidorms nasjonalpark
Lei sykkel og utforsk vikene i nasjonalparken øst for Benidorms sentrum. En nydelig naturopplevelse!
Sykkeltur i Benidorms nasjonalpark
Denne nesten øde viken heter Tio Ximo, og ligger bare noen minutter med sykkel fra hovedstrendene.

Marc hos Maro Polo Expediciones var guiden vår på kajakkturen, og leide oss også syklene. Han virket oppriktig opptatt av kundene sine, noe som absolutt ikke er en selvfølge i store turistbyer. Jeg vil derfor velge Marc igjen om jeg returnerer til Benidorm. Han tilbyr også jeep-safari, paragliding, segway-utleie, båtturer, helikoptertur, paintball og mye mer.
E-post: marc@marcopolo-exp-es
Tips: Du kan også leie elsykkel for å komme raskere rundt!

 

3. VANNSCOOTER

Jeg hadde så vidt rukket å gni søvnen ut av øynene da det var tid for å teste ut vannscootere. ”Dette er gassen, og dette er bremsen,” sa instruktøren, og startet motoren min. ”Nå kan du kjøre.” Deretter våknet jeg fort! Å suse bortover vannet, bort fra den hektiske bykjernen, er kanskje det aller flotteste jeg opplevde i løpet av oppholdet i Benidorm. Synet av de rustrøde fjellveggene som reiste seg opp av det turkise vannet, de runde klippeformasjonene … det hele var som tatt ut av et vakkert postkort.
Til slutt kjørte vi inn i en bukt hvor det var mulig å hoppe fra scooteren og rett ned i det herlige vannet. Kan dagen egentlig bli bedre?
Ja, det kan den – når vi er tilbake utenfor havnen og instruktøren lar meg sitte bakpå hans vannscooter mens han gir full gass og gjør triks. Juuuhuuuu!
Det er mulig å bestille lengre turer hvor du også får snorkle og utforske grotter – noe jeg definitivt skal gjøre neste gang jeg er i området!
E-post: jetskibenidorm@gmail.com
Facebook-siden deres finner du her. 

Hanne Marit fra bloggen Sekk og sandaler og jeg digger vannscootere!
Hanne Marit fra bloggen Sekk og sandaler og jeg digger vannscootere!
Hele blogg-gjengen på tur.
Hele blogg-gjengen på tur.

4. FORNØYELSESPARKER

Lei av å ligge på stranden? Rundt Benidorm finnes faktisk fem fornøyelsesparker.
Gigantiske Terra Mitica er delt inn i fem soner, blant annet Egypt, Roma og Hellas. I tillegg til mange attraksjoner, vises flere show hver dag. Inngangsbilletten er 38 euro for voksne, og 28 for barn og pensjonister. Vi hadde veldig liten tid her, men dette er absolutt et sted jeg har lyst til å oppleve mer av neste gang jeg er i området!
Billetter kan kjøpes her.
Det går busser fra sentrum, men en taxi koster bare rundt €7-8.

Egyptisk statue i Terra Mitica.
Nei, jeg er ikke i Egypt, men i den gigantiske fornøyelsesparken Terra Mitica!

Aqualandia er en av Europas største vannparker, og kan blant annet friste med sklien ”Vertigo”, som lar deg skli 33 meter nesten rett ned, slik at du oppnår en fart på 90-100 km/t! Alle som kjenner meg, vet at jeg IKKE testet denne, da jeg sterkt misliker attraksjoner hvor man faller brått … #pingle. Vi hadde ikke så veldig god tid her, men rakk å mange fristende se sklier og basseng. Dette må absolutt være et godt valg når temperaturen bikker 30 varmegrader …!
Jeg synes også det er et stort pluss at man kan ta med egen matpakke, og det er mange hyggelige pikniksteder rundt om i parken.
Tips: Etter kl 15 betaler du halv pris for å komme inn! Parken har åpent til kl 21, så du har fortsatt tid til masse moro.

Jeg kan dessverre ikke anbefale parken MundoMar, da jeg er imot at dyr holdes i fangeskap for å underholde mennesker.

Tips: September er en rolig måned. I august og juli må du forvente laaange køer …

Vannsklie i Aqualandia.
Aqualandia er en av Europas største vannparker.
Vertigo lar deg skli 33 meter nesten rett ned, i en fart på opptil 80 km/t!
Vertigo lar deg skli 33 meter nesten rett ned, i en fart på opptil 100 km/t! Foto: Visit Benidorm


5. DYKKING/SNORKLING

Benidorm er et populært reisemål for profesjonelle dykkere, mens også nybegynnere har mulighet til å utforske livet i havet på nært hold. Vi tok båten ut til Benidorm Island med Jessica fra Nisos Diving. Hun var profesjonell, engasjert og tok sikkerhet på alvor. Faktisk lot hun meg ikke dykke, ettersom helsen min ikke var helt på topp. Og selv om det var kjedelig å gå glipp av opplevelsen, foretrekker jeg instruktører som setter helse og sikkerhet foran økonomiske interessert. I stedet snorklet jeg og noen andre i gruppen rundt øya mellom hundrevis av fargerike fisker, og som også var en fin opplevelse.

På vei ut til dykke- og snorklingtyr ved øya Benidorm Island, som ligger en 15 minuters båttur rett ut fra hovedstrendene.
Tre glade reisebloggere på vei ut til dykke- og snorklingtur ved Benidorm Island, som ligger en 15 minuters båttur rett ut fra hovedstrendene. Foto: Henriette Bokslag/www.travelaroundwithme.com

[:]

Jeg er tekstforfatter og journalist, og driver bloggen Reisepluss.no

Leave a Reply