Er dette Benidorm? (En slags guide)

Du svømmer i krystallklart, turkist vann i en øde bukt. Over deg skinner solen mot røde fjellvegger, under deg svømmer fargerike fisker i stim. Det er da spørsmålet melder seg: Er dette Benidorm?

Foto: Reisepluss.no og Visit Benidorm

Festglade briter, hamburgerbarer og overfylte strender er det jeg i hovedsak forbant med Benidorm da Spanias turistkontor inviterte meg ned for å vise frem andre sider ved byen. På flyet sørover

benidorm_reisetips-34
Inngangen til det vakre utkikkspunktet ved vannkanten i Benidorms gamleby.

forberedte jeg meg på å bli overrasket. For 5 millioner mennesker kan vel ikke ta feil? Så mange folk velger faktisk å legge sine verdifulle feriedager til Benidorm hvert eneste år.

Og overrasket ble jeg. Luksuriøse restauranter, trendy takbarer og 5-stjernes boutiquehotell var bare noe av det som ventet.
Ikke minst ble vi presentert for et utvalg av de mange actionfylte aktivitetene man kan fylle hverdagen med her nede! For hvem sier at Syden-ferien bare må bestå av late dager på stranden?

 

Ikke akkurat det jeg forbant med Benidorm ...
Ikke akkurat det jeg forventet å finne i Benidorm …!

Finn din strand!


1. For deg som er veldig glad i mennesker

Playa de Levante er hovedstranden for internasjonale turister. De første dukker opp ved sekstiden om morgenen, og planter medbrakte stoler og parasoller fremst ved vannkanten – for å være sikret best mulig plass hele dagen. Etter hvert som solen stiger på himmelen, inntas sanden av hundrevis av badeglade besøkende. Likevel finner du alltid en plass, stranden er tross alt to kilometer(!) lang. Vannet og sandbunnen er rent og behagelig.

Du føler deg aldri ensom på Playa de Levante ...
Du føler deg aldri ensom på Playa de Levante …


2. For deg som vil øve på spansken og ha det litt roligere

Playa de Poniente er byens andre og største hovedstrand (tre kilometer lang!). Hit kommer i hovedsak spanske turister, og du har større sjanse for å få litt bedre plass mellom ditt og naboens håndkle. Vannet og sanden er like nydelig som ved Playa de Poniente.

Playa Poniente er med sin tre kilometer lange sandtrand Benidorms lengste.
Playa Poniente er med sin tre kilometer lange sandtrand Benidorms lengste.


3. For familiene

Mal Pas er en mindre og familievennlig strand som ligger i en bukt mellom de to overnevnte strendene, rett foran gamlebyen.

benidorm_reisetips-17
Den familevennlige stranden Mal Pas ligger foran gamlebyen.


4. For deg som vil utforske paradis

Er du villig til å sykle, gå eller kjøre et par minutter, finner du flere vakre bukter i nasjonalparken Sierra Helada, som ligger øst for sentrum. Først kommer du til Cala Almadraba, deretter Ti Ximo. Les mer om dette i denne artikkelen.

 

Hotell i Benidorm – hvor bor du?

Jeg bodde på Sol Costablanca, som bokstavlig talt lå rett på stranden. Etter en deilig frokost kunne jeg rusle over sanden og rett ut i vannet, før jeg trakk meg tilbake til solsengene ved svømmebassenget foran hotellet.
Utsikten over Middelhavet fra rommet var fantastisk. Det er aldri feil å sovne og våkne til lyden av bølger som bryter inn over sanden …
Hotellet aksepterer kun voksne gjester.
Besøk hotellets nettside her.

Noen ganger er det verdt å investere i et hotellrom med havutsikt ...
Noen ganger er det verdt å investere i et hotellrom med havutsikt …
Kontortid på balkongen!
Kontortid på balkongen!

Andre tips:

  • Mellom de to hovedstrendene Playa de Levante og Playa de Poniente, ligger den lille, sjarmerende stranden Playa del Mal Pas.
  • Benidorm er veldig godt tilrettelagt for folk med ulike funksjonshemninger.
  • Unngå gatene rundt ”Little Brittain”, hvor britiske barer ligger tett i tett. Stikkord: dop, kriminalitet og generelt ufine folk.

 

Benidorms mange ansikter

Etter fem dager er det på tide å pakke kofferten (som har økt et par kilo i vekt grunnet min litt for store sans for spanske skinker og oster) og å oppsummere:
Ja, Benidorm har en stor andel britiske turister, både unge partyløver og eldre par. Sistnevnte til byens store glede, for pensjonistene bidrar til å holde Benidorm åpen og levende året rundt. Hovedstranden er stappfull, og lydnivået høyt langs de mange strandbarene om nettene. Benidorm leverer med andre ord mye av det du forventer. Men det er også så mye mer. I stedet for å ligge på hovedstrendene, kan du finne deg en øde bukt. I stedet for å spise på en hamburgersjappe med britisk flagg, kan du utforske de lokale delikatessene, enten i gamlebyen, på en gourmetrestaurant eller i 21. etasje med fantastisk utsikt over hele byen. Og ønsker du å holde deg i form gjennom ferien, er mulighetene utrolig mange.
Benidorm har mange ansikter. Du velger selv hvilket du vil se.

Carola fra Visit Benidorm var vår lokale guide under oppholdet. "Benidorm er bare kulissene for ferien din. Hva du vil få ut av den, velger du selv," sier hun.
Carola fra Visit Benidorm var vår lokale guide under oppholdet. “Benidorm er bare kulissene for ferien din. Hva du vil få ut av den, velger du selv,” sier hun.

Slik reiser du til Benidorm

Norwegian flyr direkte til Alicante. Derfra kan du enten ta taxi, som vil koste rundt €70, eller buss. Sistnevnte koster ca €10, og tar rundt 50 minutter. Bussen går en gang i timen fra flyplassen. Den stopper først på Benidorms hovedbusstasjon, og deretter på Avenue de Europa, som er siste stopp. Dette ligger kun to kvartaler overfor Playa de Levante. Busstidene finner du her. Du kan kjøpe billett på forhånd, eller ved påstigning.

 

Diana og Adrian har sommerjobb ved KM Beach Club i Benidorm. De mener strendene og festingen er det beste byen har å by på. Adrian er snart ferdigutdannet jurist, og håper å få jobb i Tyskland, ettersom det er vanskelig å få jobb i Spania.
Diana og Adrian har sommerjobb ved KM Beach Club i Benidorm. De mener strendene og festingen er det beste byen har å by på. Adrian er snart ferdigutdannet jurist, og håper å få jobb i Tyskland ettersom det er vanskelig å få jobb i Spania.

General view-Benidorm[:]

Jeg er tekstforfatter og journalist, og driver bloggen Reisepluss.no

Leave a Reply