Luksusdag i Barcelona, del 1: Kjøretur med Ferrari!

– Lyden er en stor del av kjøreopplevelsen, sier Henrik (30) og presser gasspedalen inn på Ferrarien. Motoren rumler høylytt og farten presser oss tilbake i de myke skinnsetene. Luksusdagen vår med Drive Me Barcelona har nettopp begynt.


Drive Me Barcelona
holder til på området til den private klubben OneOcean Club, som ligger på marinaen Port Vell. Siden 2010 har de leid ut sportsbiler til turister som ønsker en ferieopplevelse utenom det vanlige, gjerne i kombinasjon med aktiviteter som helikoptertur, velværebehandling og gourmetmåltid.

– Firmaet ble startet av sjefen vår da han fylte 30. Vi tuller med at det er resultatet av midtlivskrisen hans, sier markeds- og salgsansvarlig Natalia Di Palma.

Konseptet går ut på å tilby luksusopplevelser til en pris flere enn «fiffen» har råd til. For 169 euro per person kan man eksempelvis kjøre en sportsbil i 40 minutter, etterfulgt av 40 minutter med ansiktsbehandling. Da er også inngang til medlemsklubben OneOcean Club inkludert, slik at man kan nyte en drink i baren eller et måltid i restauranten med havneutsikt etter bilturen.

– De som ønsker et alternativ til Avis og Herzt, kan også leie en sportsbil av oss. Da henter og leverer vi kunden på hotellet, og er tilgjengelig på vakttelefon døgnet rundt.

sportsbil_barcelona_reisetips-16
“Kan du slutte å ta bilder slik at vi kan kjøre snart?”
sportsbil_barcelona_reisetips-12
Klar for action!

Tidligere Formel 1-bane
En rød Ferrari California glinser mot oss når reisepartneren min Henrik og jeg møter opp på havnen denne varme augustdagen. Henrik er en fartsglad mekatronikk-ingeniør som tidligere eide en BMW Z3. Han har kjørt på Formel 1-banen Nürburgring i Tyskland og Thruxton i England, men dette blir hans første møte med en Ferrari.
Siden hans bilinteresse er større enn min, inngår vi en avtale begge er fornøyde med: Han får kjøre Ferrarien, og jeg får massasjetimen i etterkant …

Ruten vi kjører i dag går over Montjuic-åsen, som gir oss en fantastisk utsikt over havnen og byen.

Instruktøren fra Drive Me Barcelona setter seg i passasjersetet mens jeg finner meg til rette bak. Minutter senere er vi ute på veien.
Det er mulig å velge blant flere ulike ruter. Èn tar deg for eksempel langs stranden, en annen går forbi berømte Sagrada Familia, mens en tredje fører opp fjellsiden til Tibidabo.
Ruten vi kjører i dag går over Montjuic-åsen, som gir oss en fantastisk utsikt over havnen og byen. I løpet av turen passerer vi blant annet det olympiske anlegget fra 1992 og det gamle militærfortet Montjuic. I tillegg kjører vi på veier som var en del av Barcelonas tidligere Formel 1-bane.

Under arbeidet med denne artikkelen har jeg samarbeidet med Drive Me Barcelona. De har ikke på noen måte diktert innholdet, eller på noen annen måte påvirket verken tekst eller bilder. Alle meninger er mine egne.

sportsbil_barcelona_reisetips-18
Å kjøre sportsbil er en helt fin måte å tilbringe dagen på i Barcelona, syntes vi …
sportsbil_barcelona_reisetips-17
Du behøver ikke være hekta på bil for å ha det gøy under en kjøretur med en Ferrari!


Bråket fra motoren var best
40 minutter i en sportsbil går fort. Når vi til slutt parkerer foran OneOcean Club, slår Henrik fast at turen levde opp til forventningene.

– Det var fett. Da vi kom ut av bykjernen fikk bilen god plass, og jeg fikk lov til å virkelig kjøre den. Å sette opp farten, svinge og gi litt trykk! forklarer han.

Bilen har en V8-motor uten turbo, som er fysisk stor og lager godt med lyd.
– Å kjenne hvordan motoren trakk og høre hvordan den bråkte var det beste ved hele opplevelsen. Det var en veldig bra lyd, mener Henrik.

Tidligere hadde han aldri kjørt en bil med keramiske bremseskiver, og var spent på om han ville merke forskjell.
– Det gjorde jeg. Bremsene lagde mer lyd enn vanlig og bremsekraften var god, selv om man sikkert merker det enda bedre på en racerbane.

sportsbil_barcelona_reisetips-15

sportsbil_barcelona_reisetips-14

sportsbil_barcelona_reisetips-11
Reisepartneren min og jeg var begge veldig fornøyde med opplevelsen. Neste gang ville han ha gått for kjøring på racerbane, mens jeg hadde valgt landeveiskjøring gjennom vinreginen Penedès eller kystveien til landsbyen Stiges. Mulighetene er (altfor) mange!


Verdt pengene

Ruten Drive Me Barcelona hadde lagt opp, var han veldig fornøyd med.

– Det var fint å prøve bykjøring, men samtidig bra at vi kom raskt ut av sentrum. I åsen kjørte jeg gjennom tunneler med skikkelig romklang hvor lyden ble ekstra god. Det var godt tenkt, og morsomt å oppleve.

Å kjøre på den gamle Formel 1-banen falt også i smak.
– Det passer jo godt og er ekstra gøy når man først kjører en sportsbil, mener han.

– Jeg synes absolutt prisen er fair med tanke på det man får.

Under mesteparten av kjøreturen småpratet han og instruktøren om både biler og Barcelona.

– Instruktøren var rolig, høflig og hyggelig, og svarte på alle tekniske spørsmål jeg hadde. I tillegg fortalte han litt om alle stedene vi passerte, sier Henrik. – Det virket som om han hadde veldig god kontroll, så jeg var trygg på at han ville ha sagt fra dersom jeg gjorde noe feil.

Etter å ha sagt farvel til instruktøren, går vi mot bryggen Port Vell for neste post på programmet. Både Henrik og jeg er enige om at bilkjøringen var svært godt organisert og verdt pengene det koster.
– Jeg synes absolutt prisen er fair med tanke på det man får, fastslår Henrik, og legger til: – Neste gang vil jeg prøve Porschen.

Bonus: Tilgang til OneOcean Bar, som ellers bare er åpen for medlemmer. Doorman som åpner døren for deg, lekkert interiør.
Som en ekstrabonus får alle som booker en opplevelse med Drive Me Barcelona tilgang til lekre OneOcean bar og restaurant, som ellers bare er åpen for medlemmer.

 

Jeg er tekstforfatter og journalist, og driver bloggen Reisepluss.no

Legg igjen en kommentar