Miniguide til Palm Springs!

De fleste som besøker L.A., svipper også innom Las Vegas. Hvorfor ikke prøve noe annet neste gang? Ørkenbyen Palm Springs ligger kun 2,5 timers kjøretur unna, og byr på kule pool parties, hoteller for alle lommebøker, shoppingmuligheter, god mat – og garantert varmt vær!

Reisetiden på 2,5 timer gjelder riktignok kun om du reiser fra L.A. etter kl 10 og før kl 15 – etter det må du regne med å tilbringe noe tid i rushtrafikken.

Høysesong i Palm Springs er oktober til april, da er det nemlig ikke stekende varmt. På denne tiden er det også ”vinter” i L.A. (det vil si rundt 15 grader …) så mange los angelenoser flykter nedover for å varme opp kroppene. De fleste besøkende du møter i Palm Springs, vil derfor sannsynligvis fortelle at de kommer fra L.A. og er i byen på en helgetur med venner eller familie, kanskje for å feire en spesiell begivenhet.

Sesongen avsluttes gjerne med den store, populære og kjendisspekkede musikkfestivalen Coachella.

Forbered deg på hete!

reisetips palm springsx-1
Tips 1: Jeg bruker latimes.com/weather for å oppdatere meg på været i L.A. Tips 2: Lagre et verktøy som konverterer fahrenheit til celsius i nettleseren på laptopen eller mobilen din når du reiser i USA. Du finner det ved å google “fahrenheit celsius converter”.

Jeg besøkte byen for første gang i forbindelse med et Lacoste-party og Coachella i april 2012. Den gang minnet temperaturen om en god, norsk sommerdag. Da jeg kom tilbake nå i juni, viste gradestokken rundt 42 grader, og det var som å traske rundt i en badstue. Mildt sagt en uvant og eksotisk opplevelse for en frossen nordmann … Det hadde i tillegg vært en stor brann i nærheten, så himmelen var dekket av gulaktige skyer, og om kvelden dalte små askeflak fra himmelen.

Det er som du forstår passe hett i Palm Springs om sommeren, og de siste årene skal det ha vært enda varmere enn tidligere. Jeg snakket med en mann som fortalte at han snur døgnet om sommeren; han sover om dagen, og tilbringer natten mer eller mindre i svømmebassenget.

reisetips palm springsx-3
Øverst på denne restauranten ser du hvordan kald, fuktig damp sprutes ut på gaten og utserveringen som en service til gjester og forbipasserende.. Dette er ikke uvanlig i glovarme Palm Springs.

reisetips palm springsx-2

Hot tips: Bruktbutikker!

Palm Springs er et populært sted for overklassen i L.A. å ha feriehus, og mange flytter hit når de når pensjonsalderen. Og akkurat vi nordmenn reiser sørover i søken etter varmere klima om vinteren, reiser innbyggerne i Palm Springs nordover om sommeren for å rømme unna heten, gjerne til Canada.

Ettersom Palm Springs er fylt opp av mennesker med tykke lommebøker, kan du gjøre et kupp i bruktbutikkene! Venninnen min Rebekah er ofte i byen for å besøke moren sin som har flyttet hit, og hun har kjøpt både Channel og andre dyre merkevarer for en billig penge i disse sjappene.


Hotell i Palm Springs

reisetips palm springsx-4
Oase i ørkenen: En av hengekøyene i hotellets hage.

Vi bodde på luksushotellet Parker Hotel, som har en labyrintaktig hage, en flott restaurant, spennende designdetaljer, fin utekafé og to svømmebasseng. Servicen var fantastisk, men jeg synes likevel ikke hotellets standard står i stil til de stive prisene. I høysessongen kan en natt her koste opptil $ 500. Det er i overkant mye for et hotell som er såpass gammelt og ikke byr på noe særlig ekstra. Heller ikke frokosten var inkludert i prisen, og kostet fra 160 kroner og oppover. Uteområdet har hengekøyer, fontener og bålplass med stoler – men sittegruppene vi gikk forbi hadde slitte og møkkete puter. Likevel er det unektelig en opplevelse å bo her – atmosfæren er nydelig, og dette er et populært sted for bryllup.

reisetips palm springsx-5
Jeg bestilte en bitteliten french toast med frukt til frokost …
reisetips palm springsx-8
Rebekah og jeg foran hotellets inngangsparti mens vi venter på at bilen vår skal bli kjørt frem fra valet-parkeringen – en tjeneste som er inkludert i hotellprisen.

Vi kjøpte en pakke som inkluderte en times massasje ved luksuriøse Palm Springs Yacht Club, som ligger på hotellets eiendom. Her får du også tilgang til et flott innendørs bassengområde, og avslapningsrom. Garderobene var utstyrt med alt du måtte trenger av håndklær, hårbørste, munnvann, tamponger(!), kremer og mer.
Likevel; hvis du bor på et billigere hotell, kan du bestille en manikyr eller lignende her, og få tilgang til hele det samme området.
Hotellet ligger ti minutters kjøring fa sentrum, og jeg mener det passer best for familier og kjærestepar.

reisetips palm springsx-7 reisetips palm springsx-6

Hard Rock Hotel er et av de nyeste hotellene, og vi tilbrakte fredag formiddag på pool party her. Et yngre klientell, DJ og bar ved bassenget, ikke like god service, men en mer livlig atmosfære. Om kveldene er det musikk og fest rundt baren. Dette hotellet ligger midt i sentrum, og jeg vil anbefale dette for folk som skal på vennetur.

reisetips palm springsx-9
God stemning i hotellets svømmebasseng. I hjørnet til høyre spiller DJ-en. Bak oss er det rigget opp bassengbar.
reisetips palm springsx-10
Min venninne Rebekah (t.h.) er i Palm Springs flere ganger i året for å besøke moren sin. Hun har ved flere anledninger vist meg rundt.

Sentrumsgatene heter Palm Canyon Drive og Indian Canyon Drive (parallellgater).
Husk ellers at restauranter og barer stenger forholdsvis tidlig i Palm Springs, rundt kl 22-23.

Har du spørsmål om Palm Springs? Skriv i kommentarfeltet!

[:]

Jeg er tekstforfatter og journalist, og driver bloggen Reisepluss.no

Leave a Reply