Eksklusiv Homeland-guide til Berlin!

Er du også Homeland-fan? Bli med og følg i Carrie Mathisons fotspor gjennom Berlin!

Alle stillbilder fra Homeland: Showtime Networks.
Alle andre foto: Reisepluss.no

For English version, scroll down.

I sesong 5 av den populære spenningsserien som vises på Tv2 i Norge, forsøker tidligere CIA-agent Carrie Mathison (Claire Danes) å skape seg en ny og roligere hverdag i Tysklands hovedstad. Planen går i vasken da hun blir forsøkt drept, samtidig som hennes tidligere kollega Peter Quinn etter et mislykket selvmordsforsøk finner seg selv omgitt av terrorister som planlegger et massivt angrep. Andre stikkord denne sesongen er hacking, russisk mafia og avsløring av hemmelig tysk-amerikansk samarbeid.

Les også:
– Kjærlighetsferie på tyske slott
– Er dette Europas mest romantiske ferierute?
– En romantisk tidsreise

Oppdag ukjente plasser
Gjennom de tolv episodene tas vi med på en nervepirrende reise rundt i Berlin og omegn. Carrie besøker både kjente og ukjente plasser, bygninger og kafeer – og nå kan du gjøre det samme!
Berlin er en av mine favorittbyer, og Homeland er desidert noe av det aller beste jeg har sett på TV.  Derfor har jeg reist rundt i Tysklands hovedstad og satt sammen denne guiden til de ulike innspillingsstedene – som garantert lar deg oppdaget mange ukjente sider av Berlin!

PS Guiden beskriver hva som skjer i TV-serien på de ulike stedene. Jeg har forsøkt ikke å røpe for mye av handlingen, men teksten kan likevel inneholde enkelte spoilere!

 

Quinns skjulested

Quinns hideout 1

Homeland guide Berlin-40

Jeg måtte lete en stund i de nedlagte fabrikkområdene rundt Revaler Strasse, men fant det til slutt: Peter Quinns skjulested!

Episode: 4, 5
Beliggenhet:
På Revaler Straße, midt mellom tverrgatene Dirschhauer Straße og Modersohnstraße, er det en åpning i muren og en stikkvei ned til gamle murbygg. Her har Quinn skapt seg et skjulested, og Carrie og Jonas kommer hit for å hjelpe ham etter at han blir skutt. Dette er ikke det hyggeligste stedet i Berlin, verken i TV-serien eller i virkeligheten, og jeg passerte et par rusmisbrukere på vei hit. Men er det bra nok for Peter Quinn er det bra nok for meg! (Jeg kan umulig være den eneste som har en liten crush på skuespiller Rupert Friend …?)


 

Restaurant Grosz i Kurfürstendamm

Grosz 1

Homeland guide Berlin-61

Hvis du reiser på budsjett, kan du likevel nyte en kald is fra iskafeen ved siden av Grosz!

Episode: 1
Beliggenhet: Kurfürstendamm 193/194
I denne fasjonable restauranten fra 1912 møtes Tysklands føderale etteretningstjeneste BND (Bundesnachrichtendienst) og CIA for å diskutere de hemmelige dokumentene som har havnet i hendene til to unge hackere og en journalist.
I nærheten: Kurfürstendamm er Berlins mest prominente handlegate, og en av mine favoritter. Gå østover fra Restaurant Grosz, og betrakt ruinene av Kaiser Wilhelm Kirche. Deretter kan shoppingen begynne: I dette området finner du butikker tilpasset ulike budsjett, blant annet Nike Store Berlin, Forever 21, Adidas, C&A, Zara, Desigual, Foot Loocker og mye, mye mer. Fortsetter du enda litt videre ned Tauentzienstrasse, kommer du til det luksuriøse kjøpesenteret KaDeWe (Kaufhaus Des Westens) som med sine 60.000 kvadratmeter og 380.000 varer er et av de største kjøpesentrene i Europa.
Går du derimot vestover fra Restaurant Grosz, finner du eksklusive butikker som Channel, Gucci, Louis Vuitton og Dolce and Gabanna.

Les mer: Bo i Berlin? Sjekk ut byens første vegetarhotell!


 

Monbijoupark

Spree 1

Homeland guide Berlin-22

Både i denne parken og naboparken James-Simon Park er det hyggelige utekafeer med fluktstoler som lar deg liggpå gresset med utsikt over elven.

Episode: 7
Beliggenhet:
Quinn og Dal Adar møtes i parken for å snakke, og setter seg på en benk her. Denne grønne lungen ligger ved elven Spree, og her er det flere hyggelige utekafeer i sommerhalvåret. Noen av dem har behagelige liggestoler ute på gresset. Besøk også parken rett nedenfor, James-Simon Park, hvor du blant annet finner Ampelmann Restaurant.
I nærheten: Parken ligger rett ved den spektakulære katedralen Berliner Dom, samt Museumsinsel – en lett tilgjengelig øy med fem ulike museer.

Spree 3

Homeland guide Berlin-43

Quinn og Dal Adar var byttet ut med dresskledde forretningsmenn da jeg tok turen til Monbijoupark …


 

Hackescher Markt stasjon

Hackescher Markt

Homeland guide Berlin-30

Episode:
3, 12
Den amerikanske journalisten Laura møter hackeren Numan her for å få overlevert minnebrikken med de hackede filene. Det er også her Numan senere blir pågrepet av BND.
Området rundt stasjonen, Hackescher Hof, er kjent for sine mange små butikker, kafeer og boder. Når solen går ned, samler festglade mennesker seg i barene og klubbene, og nattelivet kan begynne!
I nærheten: Berlins kjente landemerke ligger bare noen minutter til fots unna. Mitt tips er å gå videre til James-Simon Park og Monbijoupark, som du kan lese mer om lenger opp på siden.
På Monbijouplatz 5, rett back Hackescher Markt, finner du salatbaren Dean & David. Jeg normalt ikke en stor fan av kjeder, men den smakfulle, sunne og spennende menyen hos DD kombinert med effektiv service og rimelige priser, gjør det til et virkelig godt valg når man er på farten!

Hackescher Markt 3

Homeland guide Berlin-28 


 

Düring Foundation

Düring Foundation 4

Homeland guide Berlin-31

Det er fortsatt mulig å ta seg en matbit foran kontorbygget som tilhører Düring Foundation i Homeland sesong 5!

Episode: 1, 3, 6
Beliggenhet:
Litfaß-Platz 1, rett rundt hjørnet for Hackesher Markt.
Her ligger hovedkontoret til Düring Foundation, hvor Carrie fikk jobb som sikkerhetssjef etter å ha forlatt CIA. I virkeligheter holder flere ulike firmaer til i bygget.


 

Den amerikanske ambassaden

Embassy 1

DSC_0059
Jeg tar en pause og nyter samme utsikt som Saul i Homeland sesong 5.

Episode: 3
Beliggenhet: Akademie der Künste, Pariser Platz 4.
I TV-serien huser dette bygget ved Brandenburger Tor den amerikanske ambassaden, men i virkeligheten holder Akademie der Künste til her. Jeg ble ikke spesielt imponert over vennligheten til de som jobbet der, men kunstutstillingene og filmene som vises her skal heldigvis være av bedre kvalitet enn servicen 🙂
I nærheten: Brandenburger Tor og historiske luksushotellet Hotel Adlon, som det forøvrig også er lagd en egen svært god TV-serie om!

Embassy 2

DSC_0048


 

Potsdamer Platz

Potzdamer Platz 4Homeland guide Berlin-18

Berlin er en supersykkelvennlig by, så på mine bilder vil du legge merke til at det er betydelig flere sykler enn på stillbildene fra TV-serien!

Homeland guide Berlin-16
Potsdamer Platz har en dramatisk historie det kan være verdt å lese om på nettet før du drar hit!

Episode: 6
Beliggenhet: Både U-bahn og S-bahn stopper på Potzdamer Platz.
Her møtes Carrie og Saul om natten for å snakke under fire øyne. Carrie ber desperat om Sauls hjelp for å finne dem som vil drepe henne, og blir knust når Saul avviser henne.
I nærheten: I det historiske området rundt dette trafikknutepunktet finner du mange restauranter og butikker, Legoland Discovery Center, Spionasjemuseum og mye mer!

Potzdamer Platz 2

Homeland guide Berlin-15


 

Spree

Quinn suicide 2

Homeland guide Berlin-42

Spesiell kontralst: Et ungt kjærestepar er på vei under broen hvor Quinn i TV-serien kollapser etter et mislykket selvmordsforsøk.

Episode: 5
Beliggenhet: Under broen der hovedvei 1 går over elven Spree.
Peter Quinn er hardt skadet, og drar til elven for å ta sitt eget liv. Området under boren passer godt til den dramatiske handlingen; i virkeligheten har hjemløse og rusmisbrukere sitt tilholdssted her.
I nærheten: Går du derimot opp på gangveien som fortsetter nordover langs Spree, ligger mange flotte og hyggelige restauranter og kafeer med uteservering på rad og rekke.
Det tilbys også mange ulike typer elvecruise på Spree.

Quinn suicide 1

Homeland guide Berlin-20

Bryggekanten der Quinn forsøker å drukne seg er sperret av med gjerde. Men det er fullt mulig å lene seg over med et kamera og ta bilde … Bare vær forberedt på at folk stirrer på deg og lurer på hva i all verden du tar bilde av.


 

The Maritim Hotel BErlIN

Libanon hotel 2

Homeland guide Berlin-65

Episode: 2
Beliggenhet: Stauffenbergstraße 26
Da Carrie og sjefen hennes Otto Düring besøker Libanon, bor de på dette firestjernes hotellet. Som altså egentlig ligger i Berlin. Her kan du ta en pustepause i rolige omgivelser. Hvorfor ikke ta en kaffe eller et glass vin i baren hvor en av scenene ble spilt inn?
I nærheten: Nord for hotellet ligger den kjente parken Tiergarten.

Libanon hotel 1

Homeland guide Berlin-64


 

BDN HOVEDKVARTER

BND

Homeland guide Berlin-69

Episode:
All
Beliggenhet: Französische Straße 64.
Her holder Tysklands etteretningstjeneste til i serien.
I nærheten: Nå er du ikke langt unna Brandenburger Tor!


 

Cafe Godot

Godot 1

Homeland guide Berlin-34

Episode: 9
Beliggenhet: Kastanienallee 16
Astrid og Allison møtes i alle hemmelighet utenfor denne kafeen for å diskutere avsløringen av den (ikke-eksisterende) russiske spionen.

Eplekaken og teen min hos Cafe Godot!!
Eplekaken og teen min hos Cafe Godot!!

Det er kanskje ikke så rart de valgte akkurat Cafe Godot, dette er nemlig et anonymt sted hvor mange innflytelsesrike mennesker neppe er stamgjester. Drikkemenyen er stor og fristende, mens matutvalget i hovedsak begrenser seg til kake, rundtstykker og ulike frokosttallerkener. Jeg bestilte et stykke (stort!) eplekake som var overraskende saftig og god. Betjeningen var også hyggelig. Hvis de leser dette: Takk for at jeg fikk lade mobilen mens jeg spiste!
I næheten: Hvis du fortsetter nedover Kastanienallee, får du snart Zionskirche på høyre hånd. Her ble scenen filmet hvor Carrie kommer ut av kirken og blir kidnappet av Al Amins menn.
Ryktene skal ha det til at interiøret i kirken er derimot er filmet i kirken Herz Jesu i Fehlberlinerstrasse 99.

Godot 2

Homeland guide Berlin-35

Godot 4

Homeland guide Berlin-37


 

Ostbahnhof stasjon

Ostbahnhof 3

Homeland guide Berlin-4

Homeland guide Berlin-6

Selvfølgelige måtte jeg teste ut en benk som lignet den Claire Danes satt på i serien! Den opplevdes (kanskje ikke så overraskende) akkurat som alle andre stasjonbenker …

Episode: 5
Beliggenhet: Carrie og og den amerikanske Laura møtes på Ostbahnhof i all hemmelighet for å snakke. De sitter på benker mellom spor 10 og 11. Over 100.000 mennesker passerer her daglig, så det er et godt sted å forsvinne i mengden på …
I nærheten: Stasjonen fra 1843 rommer i dag intet mindre enn førti ulike butikker og spisesteder.


 

Hauptbahnhof stasjon

Hauptbahnhof 1

Homeland guide Berlin-55

Bildet fra serien øverst viser Allison på vei inn på Hauptbahnhof. 300.000 mennesker er innom stasjonen hver dag.

For en nordmann fremstår Hauptbahnhof som e-n-o-r-m-t.
For en nordmann fremstår Hauptbahnhof som e-n-o-r-m-t.

Episode: 9, 11, 12
Allison blir observert her når hun er på flukt til bygningen hvor den russiske etterrettningsagenten Ivan og kollegaene hans befinner seg i. Hun tar S-bahn fra Hauptbahnhof til Nikolassee.
Terroristene planlegger også et angrept på Hauptbahnhof, som det blir opp til Carrie å stoppe.
I nærheten: Her finner du alt du trenger! Hauptbahnhof er også et fem etasjes kjøpesenter med over 80 butikker og spisesteder hvor du slå deg løs syv dager i uken.

Hauptbahnhof 5

Homeland guide Berlin-52

Øverste bilde fra serien viser en av terroristene med mørke krøller. Bildet mitt viser helt vanlige folk på vei til jobb, shopping, ferie …

Hauptbahnhof 4

Homeland guide Berlin-53

På øverste bilde leter Carrie etter Allison, som er på flukt. På nederste bilde fra det “ekte” Hauptbahnhof er et kjærestepar i ferd med å ta farvel …


 

Tante Emma

Tante Emma 1

Homeland guide Berlin-12

Det er lett å kjenne igjen det kule tapetet fra TV-serien når du kommer inn på Tante Emma!

Episode: 10
Beliggenhet: Köpenicker Straße 1
Carrie løper inn på denne kafeen for å se nyhetsinnslaget om Quinn som har blitt gasset av terrorister på TV.
Omstendighetene er nok mindre dramatiske hvis du tar turen hit. Hos Tante Emma kan du spise lunsj eller ta en kaffe, te eller øl. Menyen er enkel med ulike frokosttallerkener, salat, sandwicher, bagetter og kaker, og interiøret er hjemmekoselig som hos bestemoren

Lunsjen min hos Tante Emma.
Lunsjen min hos Tante Emma.

din på 70-tallet. De har også bord i solen utenfor. Et uformelt og hyggelig sted med gratis WiFi. Som mange andre kafeer i Berlin, tar de kun kontakt betaling.
PS Ikke forvent en TV på veggen, den var kun en filmrekvisitt …
I nærheten: Den store konsertarenaen Mercedes-Benz Arena. Utendørsgalleriet East Side Gallery, som er en hyllest til Berlinmurens fall. Her kan du se over 1000 meter av den tidligere muren.

 


 

Vil du se mer?


Olympisches Dorf (fra 1936)
Episode:
6, 9, 10
Beliggenhet: I serien ligger terroristenes hovedkvarter i denne olympiske byen som ble bygd i forbindelse med OL i 1936. Den ligger i Elstal, ti kilometer vest for Berlin. Mye ble filmet utenfor bygget «Speisehaus der Nationen».

Bundestag stasjon
Episode: 11
Deler av terroristjakten som i TV-serien foregår på Hauptbahnhof er egentlig filmet her, på sporet som trafikkeres av linje U55. Under opptaket ble hele stasjonen stengt, og passasjerene faktet med busser.
I nærheten:
Bundestag.

Quinns post office
Episode:
2, 4
Beliggenhet:
Deutsche Post, Marktstraße 1, Nauen, Brandenburg.
I postboks 061 henter Peter Quinn lapper med navnet på den neste personen han skal ta livet av.

Crackers
Episode:
3
Beliggenhet:
Friedrichstrasse 158.
Her møtes Astrid og Quinn, og avslører for seerne at de har hatt et forhold.
Restauranten og baren eksisterer i virkeligheten, og holder åpent fra 18-03.
Nettside: crackersberlin.com

Gendarmen Markt
Her ligger TV-studioet hvor Laura snakker om CIA dokumentene.
I nærheten: Er du like glad i sjokolade som jeg, «advares» du hermed mot Fassberger & Rasch i Charlottenstrasse 60! I førsteetasje kan du kjøpe sjokolade i alle tenkelige former og smaker, mens restauranten annen etasje frister med de lekreste sjokoladedrikker og -retter. En ekte sjokoladeopplevelse!

Homeland guide Berlin-68
Lunsjen min hos Fassberger & Rauch … Ok, jeg spiste muligens et stort kakestykke også. Men det finnes ingen bevis!

Amsterdam

Beliggenhet: Hollandisdhes Viertel, som ligger en times togtur fra Berlin.
Scenene når Carrie befinner seg i Amstardam, er egentlig spilt inn her.

Flyktningleiren i Libanon
Beliggenhet: Disse scenene er spilt inn i et nedlagt fabrikkområde i Rüdersdorf. Området er sperret av, men du har god utsikt fra Rüdersorfer Museumspark.


I forbindelse med produksjonen av med denne artikkelen har Visit Berlin og Det tyske turistkontoret i Norge bidratt med henholdsvis hotell og flybilletter. De har ikke på noen måte diktert eller på noen annen måte påvirket innholdet.

Are you fan of Homeland? Join me and walk in Carrie Mathisons footsteps through Berlin.   

All still pictures are from Homeland: Showtime Networks.
All other photos: Reisepluss.no

During season 5 of the popular thriller series Homeland, Carrie Mathison (Claire Danes) an ex CIA agent, sets out to create a new and quieter life for herself in Germany’s capital Berlin. Her plans are crushed when someone tries to kill her, an her former colleague Peter Quinn finds himself surrounded by terrorists who are planning a massive attack. Other clues for this season is hacking, Russian mafia and disclosure of a secret German-American cooperation.

Experience unknown places

Through the twelve episodes we are taken along a thrilling journey around Berlin and in the surrounding areas. Carrie visits both known and unknown places, buildings and cafees – and now you can do the same!
Berlin is one of my favourite cities, and Homeland is definitely one of the very best series I have watched on TV. This inspired m to travel around Germany’s capital in order to create this guide to the different locations – which, in turn guaranteed will enable you to experience many rather unknown areas of Berlin!

Please note. This guide describes what is happening in the TV-series. I have tried not to reveal too much of the action but the text might contain some spoilers!

Quinn’s hideout

Quinns hideout 1

Homeland guide Berlin-40

After quite a search I found the abandoned factories around Reavler Strasse: Peter Quinn’s hiding place!

Episode: 4, 5
Location: 
On Revaler Strasse, right between the cross streets Dirschhauer Strasse and Modersohnstrasse, there is an opening in the brick wall and a short cut down to old brick buildings. This is where Quinn has created his hiding place and where Carrie and Jonas helps him after he has been shot. This is not the nicest place in Berlin, neither in the TV-series or in real life and I passed a couple of drug addicts on my way there. However, if it was good enough for Peter Quinn, then it is good enough for me! (I cannot be the only one having a crush on the actor Rupert Friend…?)


 

Restaurant Grosz at Kurfürstendamm

Grosz 1

Homeland guide Berlin-61

If you are traveling on a budget you can still enjoy a cold ice cream from the ice cream café beside Grosz!

Episode: 1
Location: Kurfürstendamm 193/194
In this fashionable restaurant from 1912 the German federal secret service, BND (Bundesnachrichtendienst) and CIA to discuss the secret documents that have come into the hands of two young hackers and a journalist.
Nearby: Kurfürstendamm is the most prominent shopping street in Berlin, and one of my favourite. Walk towards east from Restaurant Grosz and view the ruins of Kaiser Wilhelm Kirche. Now your shopping can begin: In this the area you will find shops that suits different budgets: Nike Store Berlin, Forever 21, Adidas, C&A, Zara, Desigual, Foot Locker and much, much more. If you continue a bit further, down the Tauentzienstrasse, you will find the luxurious shopping centre KaDeWe (Kaufhaus Des Westens), one of the biggest shopping malls in Europe with its 60.000 square meters and around 300.000 items.
If you instead turn west from Restaurant Grosz, you will find exclusive shops such as Chanel, Gucci, Louis Vuitton and Dolce and Gabanna.


 

Monbijoupark

Spree 1

Homeland guide Berlin-22

Both in this park and the neighbouring park James-Simon Park you will find nice out-door cafés where you can enjoy the view of the river while sitting in deckchairs on the grass.

Episode: 7
Location: Quinn and Dal Adar meet in the park to talk and they sit down on a bench. This green lung is situated by the river Spree and here you can find several nice outdoor cafes in the summer. Some of them have comfortable deckchairs on the grass. If you visit the park right below, James-Simon Park, you can find Ampelmann Restaurant among other restaurants.
I nærheten: The park is situated right beside the spectacular Kathedral Berliner Dom. Also the island Museumsinselwith its five different museums, is easily accessible.

Spree 3

Homeland guide Berlin-43


 

Hackescher Markt station

Hackescher Markt

Homeland guide Berlin-30

Episode:
3, 12
Location: The American journalist, Laura, meets the hacker Numa in order to get the memory stick with the hacked files. It is also here where Numan is arrested by BND.
The area around the station, Hackesher Hof, is known for its many small shops, cafés and booths. When the sun goes down, people ready for a party party gather in the bars and the clubs and the night-life can begin!
Nearby: Berlin’s well known landmark is just a few minutes walk away. My advice is to walk on to James-Simon Park and Monbijoupark.
At Monbijouplatz, 5, right behind Hackescher Markt, you will find the salad bar Dean & David. I am normally not a big fan of chain stores, but their tasty, healthy and exciting meny combined with efficient service and affordable prices, makes it a good choice when you are in a hurry!

Hackescher Markt 3

Homeland guide Berlin-28 


 

Düring Foundation

Düring Foundation 4

Homeland guide Berlin-31

It is still possible to get a bite to eat in front of the office building belonging to Düring Foundation in Homeland season 5! 

Episode: 1, 3, 6
Location: 
Litfass-Platz 1, right around the corner for Hackesher Markt. Here is the Düring Foundation’s Headquarters, and where Carrie got her job as a chief of security after she had left CIA. In real life several companies have their offices in this building.


 

The American Embassy

Embassy 1

DSC_0059
I am taking a break to enjoy the same view as Saul in Homeland season 5.

Episode: 3
Beliggenhet: Akademie der Künste, Pariser Platz 4.
In the TV series this building by Brandenburger Tor, is housing the American Embassy, but in real life this is where Akademie der Künste is situated. I am not particularly impressed over the welcome by the people working there, but the art exebitions and the films they show are supposed to be of much more quality than the service.
Nearby: Brandenburger Tor and the historic luxury hotel, Hotel Adlon. Previously it is also made a very good TV series about Hotel Adlon.

Embassy 2

DSC_0048


 

Potsdamer Platz

Potzdamer Platz 4Homeland guide Berlin-18

When it comes to biking Berlin is a super friendly city and in my pictures you will notice that there are considerable more bikes that on the still pictures from the TV-series.

Homeland guide Berlin-16
Potsdamer Platz has a dramatic history which is worth reading up on internet before leaving for Berlin.

Episode: 6
Location: Both the U-bahn and the S-Bahn stop at the Potsdamer Platz. Carrie and Saul meet during the night to talk under four eyes. Carry is desperately pleading for Saul’s help to find those who are trying to kill her. She is devastated when he refuses to help.
Nearby: In the historic area around this traffic hub  you will find many restaurants and shops, Legoland Discovery Center and lots more.

Potzdamer Platz 2

Homeland guide Berlin-15


 

Spree

Quinn suicide 2

Homeland guide Berlin-42

Quite a contrast: A young couple on their way under the bridge where in the TV-series Quinn collapses after an unsuccessful suicide attempt.

Episode: 5
Location: Under the bridge where the main road 1 goes over the river Spree. Peter Quinn is seriously wouded and goes to the river to commit suicide. The area around the bridge is well suited for the dramatic act: In real life this is a place where homeless people and drug addicts have found shelter.
Nearby: If you, instead of going under the bridge, walk up the footpath which continues alongside the Spree, you will come upon rows of beautiful and cozy restaurants and cafees who also have out-door serving. There are also different kinds of river cruises on the Spree.

Quinn suicide 1

Homeland guide Berlin-20

The edge of the peer where Quinn tries to drown himself is barred off with a fence.  However it is possible to lean over with a camera and take a picture…just be prepared for people staring at you wondering what on earth you are taking pictures of.


 

The Maritim Hotel Berlin

Libanon hotel 2

Homeland guide Berlin-65

Episode: 2
Location: Stauffenbergstraße 26

When Carrie and her boss Otto Düring visit Lebanon, they live in this five star hotel…which in reality lies in Berlin. Here you can rest your feet in quiet surroundings and why not have a coffee or a glas of wine in the bar where one of the scenes were shot?
Nearby: To the north of the hotel you will find the famous park, Tiergarten.

Libanon hotel 1

Homeland guide Berlin-64


 

BDN Headquarters

BND

Homeland guide Berlin-69

Episode:
All
Location: Französische Straße 64.
In the show, this office building belongs to the German federal secret service.
Nearby: You are now very close to famous Brandenburger Tor!


 

Cafe Godot

Godot 1

Homeland guide Berlin-34

Episode: 9
Location: Kastanienallee 16.
Astrid and Allison meet in secrecy outside this cafe in order to discuss the exposure of the (non-existing) Russian spy.

Eplekaken og teen min hos Cafe Godot!!
My apple cake and tea at Cafe Godot!

It is not surprising that they chose Cafe Godot as the venue for this episode. This is an anonymous place where there is hardly any chance of meeting influential people as regular guests. The drink menu is generous and tempting while the choice of food mainly consists of cake, rolls and a variety of breakfast dishes. I ordered a piece (huge!) of apple cake which was surprisingly nice and moist. The people working there were also very friendly… and If any of you are reading this: Thank you for letting me charge my cell phone while I ate!
Nearby: If you continue down Kaistanienallee, you will soon have Zionskirche on your right hand side. This is where the scene was filmed where Carrie comes out of the church and is kidnapped by Al Amin’s menn.
Rumors claims that the interior of the church is filmed in the church of Herz Jesu in Fehlberlinerstrasse 99.

Godot 2

Homeland guide Berlin-35

Godot 4

Homeland guide Berlin-37


 

Ostbahnhof station

Ostbahnhof 3

Homeland guide Berlin-4

Homeland guide Berlin-6

Of course I had to test out the bench which looked like the one Claire Danes sat on in the series!  Not surprisingly, it felt like any other bench on a station…

Episode: 5
Location:
Carrie and the American journalist, Laura, meets at the Ostbahnhof in all secrecy to talk. They are sitting on benches between tracks 10 and 11. Over 100 000 people pass here on daily basis, so it is a suitable place for disappearing in the crowd…
Nearby: The station from 1843 accommodate forty different shops and cafes.


 

Hauptbahnhof Station

Hauptbahnhof 1

Homeland guide Berlin-55

The top picture from Hauptbahnhof Station from the series shows Allison on her way in to the Station. My picture below shows the station in real life.  300.000 travellers pass through the station every day. 

Hauptbahnhof is enormous, but it is prett easy to find your way around.
Hauptbahnhof is enormous, but it is prett easy to find your way around.

Episode: 9, 11, 12
Allison is observed while she is fleeing to the secret house where the agent Ivan from the Russian intelligence and his colleagues are staying. She jumps on the S-bahn from Hauptbahnhof to Nikolassee.
Later, it becomes up to Carrie to stop the attack the terrorists are planning on Hauptbahnhof.
Nearby: Here you will find everything you need!  Hauptbahnhof is also a five stories high shopping mall with more than 80 shops and cafes where you can enjoy yourself seven days a week.

Hauptbahnhof 5

Homeland guide Berlin-52

The top picture from the series shows one of the terrorists with dark curls. My picture
shows ordinary people on their way to work, shopping, vacation…

 

Hauptbahnhof 4

Homeland guide Berlin-53

The top picture from the series shows Carrie looking for Allison, who is trying to get escape. My picture shows two lovers saying goodbye…


 

Tante Emma

Tante Emma 1

Homeland guide Berlin-12

It is easy to recognise the cool wallpaper from the TV series when you enter Tante Emma!

Episode: 10
Location: Köpenicker Straße 1
Carrie runs into this café in order to see the TV news about Quinn who has been gassed by terrorists.
The circumstances are rather less dramatic if you decide to visit. At Tante Emma you can have lunch or drink coffee, tea or beer. The meny is simpel with different kinds of breakfast plates, salads, sandwiches, baguetts and cakes… and the interior is as cozy as your grandma’s

Lunsjen min hos Tante Emma.
Lunsjen min hos Tante Emma.

house in the 70’s. You can also sit outside in the sun. This is an informal and nice place with free WiFi. As with many other cafes in Berlin they only take cash as payment.
Note: do not expect a TV on the wall, that was just a movie prop…
Nearby: The big concert arena Mercedes-Benz Arena. The outdoor gallery East Side Gallery, which is a tribute to the fall of the Berlin wall. Here you can see more than 1000 metres of the previous wall.


 

DO YOU WANT TO SEE MORE?


Olympisches Dorf (from 1936)
Episode:
6, 9, 10
Location: In the TV series the headquarter of the terrorists is situated in this olympic village which was built in connection with the olympics in 1936. It is situated at Elstal, ten kilometres west of Berlin. Many of the scenes was filmed outside the building «Speisehaus der Nationen».

Bundestag station
Episode: 11
The chasing of the terrorists at Hauptbahnhof was partly filmed at Bundestag stasjon, on the track of U55. During the filming the whole station was closed and the passenger was shipped by buses.
Nearby: Bundestag.

Quinns post office
Episode:
2, 4
Location:
Deutsche Post, Marktstraße 1, Nauen, Brandenburg.
In postbox 061, Peter Quinn picks up pieces of paper with the name of the next person he has to assassinate.

Crackers
Episode:
3
Location:
Friedrichstrasse 158.
This is where Astrid and Quinn meets and it is revealed for the viewers that they have been in a relationship.
The restaurant and the bar exists and is open from 18:00 to 03:00
Website: crackersberlin.com

Gendarmen Markt
Here is the TV-studio where Laura talks about the CIA documents.
Nearby: If you are as fond of chocolate as I am, I hereby «warn» you against Fassberger & Rasch in Charlottenstrasse 60! On the ground floor you can buy chocolate in all shapes and tastes, while the restaurant on the first floor will tempt you with the most delicious chocolate drinks and -dishes!

Homeland guide Berlin-68
My lunch at Fassberger & Rauch …. Ok, I might also have enjoyed a big piece of cake. However, there is no evidence!

Amsterdam

Location: Hollandisdhes Viertel (Dutch Quarter), one hour by train outside Berlin.
The scenes from Carrie’s stay in Amsterdam are really shot here.

Refugee camp in Libanon
Location: These scenes are shot in an area of a shut down factory in Rüdersdorf. The area is blocked, but you can get a good view from Rüdersorfer Museumspark.

In relation to the makings of this article, Visit Berlin and The German Tourist Office in Norway have contributed with hotel and plane tickets respectively.  All the descriptions reflect my own opinions and they have no influence on the content. 

[:]

Jeg er tekstforfatter og journalist, og driver bloggen Reisepluss.no

Leave a Reply